Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@inkakřivák píše:
No a ti duchodci jsou třeba nedoslýchaví, tak si pouští nahlas hudbu. Tak co? Ty se nepřizpůsobíš jim, oni tobě. Prosté.
No nevím, ale silná alergie a nedoslýchavost je pro mě dost rozdíl. Ono nedoslýchavost zdraví neohrožuje. Ale to je jen můj názor. Jasně že by měla hledat kompromis a ne zbytečně sousedy dráždit.
@inkakřivák píše:
No a ti duchodci jsou třeba nedoslýchaví, tak si pouští nahlas hudbu. Tak co? Ty se nepřizpůsobíš jim, oni tobě. Prosté.
Kdyby nemeli blbe udelanou podlahu, tak jim tak nevibruje kvuli hudbe. ![]()
Nesouhlasím s tím, že dítěti nezakážeš běhat a dupat. Odmalička učím kluky, že nemají dupat a běhat a to pod námi nikdo nebydlí.
@Mariane.B píše:
Je to slušnost, tak jako nemít naplno puštěné rádio. Ale pokud se zakladatelka nehodlá chovat slušně, tak prostě nemůže čekat slušnost z druhé strany. Bydlet pod dětmi, které po plovoučkách běhají, je fakt očistec. A tím víc, že se jedná o poměrně velké dítě, to má člověk pocit, že se mu propadne do bytu.
Ona je i slušnost si pořídit kvalitní podlahu, či se alespoň pokusit řešit odhlučnění. Navíc já fakt šílenou módu plovoucích laminátových podlah nechápu, bezkonkurenčně nejhorší podlaha a má ji snad každý.
@Zumpa píše:
Ona je i slušnost si pořídit kvalitní podlahu, či se alespoň pokusit řešit odhlučnění. Navíc já fakt šílenou módu plovoucích laminátových podlah nechápu, bezkonkurenčně nejhorší podlaha a má ji snad každý.
Je to tak, jako já chápu alergie, ale to prostě není vhodná podlaha do kdejakého prostoru zvlášť s malými dětmi.
@Mariane.B píše:
Je to tak, jako já chápu alergie, ale to prostě není vhodná podlaha do kdejakého prostoru zvlášť s malými dětmi.
V podstatě souhlasím, nicméně to není byt zakladatelky. Majitel podlahu vyměnit odmítl co jsem pochopila, leda že by to zakladatelka udělala na své náklady. Jenže 1 s tím musí souhlasit majitel, 2 má cenu investovat do cizího?
@Mariane.B píše:
Je to slušnost, tak jako nemít naplno puštěné rádio. Ale pokud se zakladatelka nehodlá chovat slušně, tak prostě nemůže čekat slušnost z druhé strany. Bydlet pod dětmi, které po plovoučkách běhají, je fakt očistec. A tím víc, že se jedná o poměrně velké dítě, to má člověk pocit, že se mu propadne do bytu.
Zakladatelka bydlí v nájmu a byt užívá obvyklým způsobem - chodí tam. Soused místo toho, aby nevhodnou podlahu řešil s majitelem bytu, tak útočí na zakladatelku a když logicky neuspěje, tak obtěžuje celou bytovku schválnostma typu pouštění hlasité hudby večer. A neslušná je zakladatelka, jo? No ty jsi vtipná…..
@Markuska85 Ale nejde o ohrožení života. Navíc pokud vím, nenapsala, na co má alergii? Třeba na rybičky?
Ale stejně jako ona alergická má právo na to dělat to co potřebuje, aby ji nemoc nekomplikovaná život, mají nedoslýchaví lidé nárok na hlasitou tv a hudbu. Schválně, porid si špunty do uší, kvalitní, a víš s nimi týden. To něco zazijes.
@Mariane.B píše:
No nad námi taky bydlí rodina s dvěma dětmi, tak předškolák a první stupeň, v bytě je plovoučka a když běhají, je to jak když běží stádo slonů. Neběhají nějak extra hodně, prostě normální děti. My jsme na plovoučku, která tady byla, (taky byt v nájmu,( položili lino, z více důvodů, hlavně kvůli našim psům, přesto by mě nenapadlo, říkat sousedům, ať si dají koberec. Každého věc, co má doma. Také bychom nechtěli koberce. Zas je potřeba brát ohled na druhou stranu, pokud třeba neslyší televizi, no tak halt to tak brát a nevolat policajty, kvůli každé kravině, ale všichni by to měli brát tak nějak normálně, že to prostě k tomuhle bydlení patří, ale nedělat naschvály. Je rozdíl pokud někdo špatně slyší a má trošku nahlas televizi, tak aby ji slyšel a je rozdíl schválně vyhrávat na plný pecky nebo třeba prát v neděli v šest ráno. To první by mi nevadilo, to druhé už jo, pač je to naschvál.
@inkakřivák píše:
@Markuska85 Ale nejde o ohrožení života. Navíc pokud vím, nenapsala, na co má alergii? Třeba na rybičky?
Ale stejně jako ona alergická má právo na to dělat to co potřebuje, aby ji nemoc nekomplikovaná život, mají nedoslýchaví lidé nárok na hlasitou tv a hudbu. Schválně, porid si špunty do uší, kvalitní, a víš s nimi týden. To něco zazijes.
Nedoslýchaví lidé mají nárok na naslouchátka, to v první řadě… pokud má alergii na prach, tak koberec je dost blbej nápad…
@Janli píše:
A oni běžnou chůzí překračují limity hluku? Asi ne. Tak proč by je za to měl soused prudit.? A že by se dítě nemohlo doma proběhnout a pomalu se doma bálo dýchat? Měříš dvojím metrem.
ale zakladatelka sama přiznává, že jsou tam blbé podlahy a vše jde dost slyšet, takže pro ty sousedy to může být dost nepříjemné. Zkoušeli to se zakladatelkou řešit, ale nic nejde, neběhat nejde, koberce nejde
tak si pustí hudbu, aby to přehlušili a ač to před 22hod vypnou, už 3krát na ně volala zakladatelka policii. A protože to nic není, tak jim jen „domluvili“, proč asi…
@Keyllah píše:
ale zakladatelka sama přiznává, že jsou tam blbé podlahy a vše jde dost slyšet, takže pro ty sousedy to může být dost nepříjemné. Zkoušeli to se zakladatelkou řešit, ale nic nejde, neběhat nejde, koberce nejdetak si pustí hudbu, aby to přehlušili a ač to před 22hod vypnou, už 3krát na ně volala zakladatelka policii. A protože to nic není, tak jim jen „domluvili“, proč asi…
Ale to nemají řešit se zakladatelkou, její byt to není a ani její problém. Tohle musí řešit s majitelem bytu a po něm chtít nápravu. Zakladatelka s tím nemá nic společnýho, v bytě levitovat jaksi nebude.
@Janli píše:
Ale to nemají řešit se zakladatelkou, její byt to není a ani její problém. Tohle musí řešit s majitelem bytu a po něm chtít nápravu. Zakladatelka s tím nemá nic společnýho, v bytě levitovat jaksi nebude.
To už jsem tu psala. Zakladatelka tam je v nájmu. Nemůže dělat změny bez souhlasu majitele. Navíc když to majitel nechce zaplatit.
@Janli píše:
Tak ale snad něco proto, aby nevydávali takový hluk snad může, ne? nebo nic nejde?
teda myslím kromě opakovaného volání měšťáků, neb to vzájemným vztahům opravdu pomůže ![]()