Problém se sousedy v novém bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
79790
23.11.22 07:57

@Zumpa Vždyť kočky chodí potichu, ne? Jo, pes, to je jiné kafe, tomu cvakaji drápy. Plovoucky jsou prostě problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
23.11.22 08:01
@inkakřivák píše:
@Zumpa Vždyť kočky chodí potichu, ne? Jo, pes, to je jiné kafe, tomu cvakaji drápy. Plovoucky jsou prostě problém.

Ani omylem. Jak si začnou hrát na honěnou. Tak je rodeo. Obvykle je to před spaním a ráno mezi 4-5h.
My jsme na to zvyklí. Žijeme sami. Nikoho neruší. Ale v té společné formě bydlení by to byl pro sousedy děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79790
23.11.22 08:04

@Kelsey Jo mešugeštunde se tomu říká. To jo, to jsou záchvaty. Ale zase není to celý den. A my měli vždycky kočky venkovní, takže ty doma neblbly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15747
23.11.22 08:09
@inkakřivák píše:

Potichu chodí, ale ty věci, co shazují na zem, pak vydávají zvuky, jako by padaly bomby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79790
23.11.22 08:11

@Zumpa A proto nemám kočky ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.11.22 08:26
@inkakřivák píše:

Když se nám začnou ve čtyři ráno honit ty dva poděsové po baráku, tak jsme v pozoru všichni….

• Citovat
  • Upravit
4046
23.11.22 08:28
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych poradit. Bydlíme v novém bytě cca 1 rok. Pod námi bydlí pár, kterým je asi kolem 60 let. My máme jedno malý dítě, které už navštěvuje školu. Sousedi pod námi mají s námi problém, že dupeme. Pan mi řekl, že jsou tam špatně udělaný podlahy a že to jde slyšet jak my chodíme nebo jak malý občas proběhne. Řekla jsem mu to nejspíš úplně neovlivnime, že lítat neumíme a bohužel dítěti nezakazu, aby neproběhlo a nebo neskocilo. Chápu i ty sousedy, že to není příjemný, ale co mám dělat, že jsou tam špatný podlahy i izolace a nás byt to není. Soused již dostal vyjádření kdysi že s tím se nic dělat nebude. No ale začal nám dělat naschvály že pouští hudbu, nám vibruje podlaha a nejde usnout. Hudba hraje vždy přesně do 22h. Volali jsme už 3× městskou policii, ale ti jim jen domluvili. Mám to řešit na přestupkovém nebo to ignorovat?

My meli nymlich to same, pod nama lidi v duchodu, ktery si furt stezovali, treba nam bouchali i na topeni, treba i jen kdyz mi upadla poklicka v kuchyni na zem. Kdyz baba zabouchala, zacala jsem taky bouchat..,uz mi to lezlo na nervy. Dedek byl schopny u nas zvonit i v 10 dopoledne a stezovat si. Sami si ale vesele krepelcili o vikendech vecer, kdyz meli navstevu, hluk, smich, a klidne do pulnoci..to najednou nevadilo. Ale jim vadil bezny deni provoz nas. Taky jsme rikali, ze vznaset se neumime. Koberce jsme dali kusovy tam, kde to slo, ale v podnajmu kupovat koberce na celou plochu bytu je proste financni scifi.
Majitel s nima mel taky svy zkusenosti.
Dokonce jsme byli pozvany i na „koberecek“ s domovnikem a dalsima z druzstva. Vyresilo se prd, jen majitel rekl, ze je to porad to same dokola, tem pod nama vadilo v podstate uplne vsechno, nejradsi by byli, kdyby nad nima nikdo nebydlel.
Ten dedek, kdyz si prisel stezovat, mi bouchnul pesti silou do dveri ve chvili, kdy jsem je dovirala..jen o vterinu driv, a mela jsem prerazenej nos. Na koberecku to uplne poprel, lhar jeden.
A byli to jakoze lidi „na urovni“,trosku hogo fogo, ale chovani tomu neodpovidalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
23.11.22 09:49
@inkakřivák píše:
@Kelsey Jo mešugeštunde se tomu říká. To jo, to jsou záchvaty. Ale zase není to celý den. A my měli vždycky kočky venkovní, takže ty doma neblbly.

Když jsme doma, tak je to časté. Ale to bude tím, že máme děti. A kocouři vyrůstají při nich. Oni jsou na společnosti dětí závisláci. Aj brečí, když nejsou doma dýl. Jinak to lítá dost. Když nejsme doma, tak sousedí říkají, že sedí za oknem nebo na škrabadle a čučí ven na cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24593
23.11.22 19:28
@Tala20 píše:
Nu, ono je to jinak. Ten kdo se cítí být obtěžován má možnost domáhat se, aby vlastník bytu uvedl byt do stavu který bude v souladu se stavebními a hygienickými předpisy.Fakt nemůže nikdo na zakladatelce chtít, aby členové rodiny se omezoali nad míru přiměřenou, aby doma chodili po špičkách a mluvili mezi sebou polohlasně.Osoba která je obtěžována může požádat o změření průzvučnosti a přenosu kročejového hluku. Někdy postačí pouze prohlídka znalcem, který lehce odhalí chybějící izolaci pod plovoucí podlahou, nebo najde přímý dotyk plovoučky se stěnou místnosti. A pak už je to jen na vlastníkovi spodního bytu, aby se domáhal odstranění závady na vlastníkovi horního bytu. Nic z toho nemusí řešit nájemce horního bytu.

Domáhat se může, ale to se taky může táhnout roky. Do té doby se ten člověk zcvokne. Opět jedna z vašich hraběcích rad, co nemají reálný užitek pro aktuální situaci. Domluvit se se stávajícími nájemníky, aby byli trochu ohleduplnější, je rychlejší a zadarmo. Nikdo po nich nechce, aby chodili po špičkách a šeptali, mezitím a obtěžujícím hlukem je ještě spousta úrovní. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.11.22 19:31
@lucad77 píše:
Domáhat se může, ale to se taky může táhnout roky. Do té doby se ten člověk zcvokne. Opět jedna z vašich hraběcích rad, co nemají reálný užitek pro aktuální situaci. Domluvit se se stávajícími nájemníky, aby byli trochu ohleduplnější, je rychlejší a zadarmo. Nikdo po nich nechce, aby chodili po špičkách a šeptali, mezitím a obtěžujícím hlukem je ještě spousta úrovní. :roll:

A jak víš., že soused jen neprudí a opravdu nechce, aby chodili po špičkách a šeptali?

• Citovat
  • Upravit
24593
23.11.22 19:43
@Janli píše:
A jak víš., že soused jen neprudí a opravdu nechce, aby chodili po špičkách a šeptali?

Předpokládám ze zkušenosti. Jasně že prudit může. Ale on si na druhou stranu málokdo je ochoten přiznat, že fakt někoho obtěžuje. Navíc zakladatelka sama psala, že dítěti nezakazuje, aby se proběhlo nebo proskočilo. To se prostě v bytě nedělá, na to jsou venkovní hřiště. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
23.11.22 19:53

Zbytecne jste to vyhrotily. Resila jsem podobny konflikt u mych najemniku (i jsem to sem psala). Pani je nakonec tak vyprudila, ze se radsi vystehovali sami. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
31.8.24 20:06

@lleennttiillkkaa
Dobrý den, chápu Vás, bohužel moji sousedé nejen dupou. Vše je to v lidech, taková je celá politika. Z blbcem není pořízení, doma je to malý pán tak navenek je to “ silák”, však na úkor své inteligence, a omezování druhých ( sousedů ). Slušnost, toto slovo je mu plně cizi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
31.8.24 20:14
@lucad77 píše: Více

Dobrý den, jako bych se slyšela.
Víte co, z hlučnými sousedy, spíše z neslušnými, bezcharakterními lidmi není žádná řeč.
Hlupák má velkou výhodu, je ze sebou vždy spokojený.
Bohužel vždy na úkor druhých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný