Problém se sousedy v novém bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
472
22.11.22 20:12
@Keyllah píše:
Tak ale snad něco proto, aby nevydávali takový hluk snad může, ne? nebo nic nejde? :think: teda myslím kromě opakovaného volání měšťáků, neb to vzájemným vztahům opravdu pomůže :think:

To nepomůže to je pravda. Jedině zkrotit děti jinak nevím co může dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
22.11.22 20:18

Aby dítě neběhalo a nedupalo. To ovlivnit jde. ať jde běhat ven. Skákat přes ploty nebo průlezky. Lítat na kole nebo koloběžce. Pak nebude mít potřebu, že bude běhat doma. Ty si kup papuče, které neklapou. Jestli máš dřeváky. Tak se nediv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
22.11.22 20:33
@Anonymní píše: Pan mi řekl, že jsou tam špatně udělaný podlahy a že to jde slyšet jak my chodíme … nás byt to není.

Za špatně provedenou podlahu odpovídá vlastník bytu/jednotky. Ať se na něj obrátí ten, kdo se cítí být nadměrně obtěžován hlukem. Ty jako nájemce s tim ani nesmíš nic dělat (rozebírat plovoucí podlahu, dávat protihlukovou izolaci…).

• Citovat
  • Upravit
24602
22.11.22 20:54

Z vlastní zkušenosti vím, že dupání nad hlavou dokáže být extra protivné. Sousedi se tou hudbou nejspíš mstí, ano, ale vy pro nápravu nejste ochotni udělat vůbec nic. Tak trpte. Nemáte si ani jedna strana co vyčítat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.11.22 21:00

Ona je otázka čeho chtějí ti sousedi dosáhnout. Majitel bytu nic dělat nechce. Zakladatelka netuší jestli ji prodlouží smlouvu, nechce se jí do bytu investovat. Chápu to.
Pokud zakladatelka odstěhuje. Přijde nový nájemce. Znovu bude dělat hluk. Sousedi budou znovu dělat naschvál
stejný koloběh… Problém je majitel bytu, který je chce opravit podlahu.

Zakladatelko, můžete zkusit být co nejvíc venku. Přežít než kluk vyroste, sousedi ohluchnou, sehnat jiný byt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24602
22.11.22 21:17
@Netopirek píše:
Ona je otázka čeho chtějí ti sousedi dosáhnout. Majitel bytu nic dělat nechce. Zakladatelka netuší jestli ji prodlouží smlouvu, nechce se jí do bytu investovat. Chápu to.
Pokud zakladatelka odstěhuje. Přijde nový nájemce. Znovu bude dělat hluk. Sousedi budou znovu dělat naschvál
stejný koloběh… Problém je majitel bytu, který je chce opravit podlahu.Zakladatelko, můžete zkusit být co nejvíc venku. Přežít než kluk vyroste, sousedi ohluchnou, sehnat jiný byt…

Možná ničeho, jsou prostě zoufalí. On taky člověk ve stáří leccos snáší hůř. Když mi bylo přes dvacet, mohli nade mnou v bytě řezat na cirkulárce a spala jsem jak zabitá a bylo mi to fuk. Po třicítce mě už leccos trochu štvalo, ale pořád dobrý. No a po čtyřítce jsem ten rok, co tam žila rozeřvaná socmatka se třema nevychovanýma harantama, co dělali bordel ve dne v noci, byla zralá na AD. Taky jsem to řešila hlasitou hudbou, ale do sluchátek, neb mám sousedy, a slušné, i pode mnou a vedle sebe. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.11.22 21:20

@lucad77
Já ty sousedy taky chápu, že už toho mají dost
Zřejmě jim to vadí už dlouho. Ale vybíjí si vztek na špatných lidech. Tihle nic moc neudělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.11.22 21:26

Kdysi u nasich nad nimi mela pani taky plovoucku a chodila tam v pantoflich, ktere tukly pri kazdem kroku.
Zlate stado deti proti tomu.
A taky nezajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24602
22.11.22 21:31
@Netopirek píše:
@lucad77
Já ty sousedy taky chápu, že už toho mají dost
Zřejmě jim to vadí už dlouho. Ale vybíjí si vztek na špatných lidech. Tihle nic moc neudělají.

Ale něco ano, krotit dítě, nenechat ho po bytě lítat a skákat, mlátit hračkami o zem, zase už není tak malé, aby se mu to nedalo vysvětlit, pořídit měkké papuče… Ono by se dalo. Nade mnou v tom bytě bydlelo víc lidí s dětmi. A o některých jsem skoro nevěděla. Ono se tady pořád mluví o izolaci, ale to běhání a dupání je kročejový hluk, který se nese stěnami, to sebelepší izolace úplně nevyřeší. Důležité je i to chování dotyčných.

Příspěvek upraven 22.11.22 v 21:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24602
22.11.22 21:34
@Lucie_Sx píše:
Kdysi u nasich nad nimi mela pani taky plovoucku a chodila tam v pantoflich, ktere tukly pri kazdem kroku.
Zlate stado deti proti tomu.
A taky nezajem.

Někteří lidi jsou hrozní sobci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.11.22 22:42
@lucad77 píše:
Ale něco ano, krotit dítě, nenechat ho po bytě lítat a skákat, mlátit hračkami o zem, zase už není tak malé, aby se mu to nedalo vysvětlit, pořídit měkké papuče… Ono by se dalo. Nade mnou v tom bytě bydlelo víc lidí s dětmi. A o některých jsem skoro nevěděla. Ono se tady pořád mluví o izolaci, ale to běhání a dupání je kročejový hluk, který se nese stěnami, to sebelepší izolace úplně nevyřeší. Důležité je i to chování dotyčných.Příspěvek upraven 22.11.22 v 21:34

Existuje kročejová izolace, ta to do stěn nepřenáší.

• Citovat
  • Upravit
24602
22.11.22 23:02
@Janli píše:
Existuje kročejová izolace, ta to do stěn nepřenáší.

Možná. Ale majitel ji tam nedá, takže zbývá jediné. Alespoň trochu se snažit změnit své chování, abych obtěžovala co nejméně. To je podstata spokojeného sousedského soužití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
23.11.22 05:45
@lucad77 píše: Ale majitel ji tam nedá, takže zbývá jediné. Alespoň trochu se snažit změnit své chování, abych obtěžovala co nejméně.

Nu, ono je to jinak. Ten kdo se cítí být obtěžován má možnost domáhat se, aby vlastník bytu uvedl byt do stavu který bude v souladu se stavebními a hygienickými předpisy. Fakt nemůže nikdo na zakladatelce chtít, aby členové rodiny se omezoali nad míru přiměřenou, aby doma chodili po špičkách a mluvili mezi sebou polohlasně.

Osoba která je obtěžována může požádat o změření průzvučnosti a přenosu kročejového hluku. Někdy postačí pouze prohlídka znalcem, který lehce odhalí chybějící izolaci pod plovoucí podlahou, nebo najde přímý dotyk plovoučky se stěnou místnosti. A pak už je to jen na vlastníkovi spodního bytu, aby se domáhal odstranění závady na vlastníkovi horního bytu. Nic z toho nemusí řešit nájemce horního bytu.

• Citovat
  • Upravit
15748
23.11.22 06:55
@lucad77 píše:
Někteří lidi jsou hrozní sobci. :roll:

A blbci. Jednou jsem přespal u známého, který měl nad sebou souseda s plovoučkou a kočkou. Ideální kombinace. Nevyspal jsem se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
23.11.22 07:56

Jo kočky jsou veselá záležitost. My máme 3. Ale jsme v baráku. Máme betonové stropy a sádroše stropy v přízemí. Všude dlažbu. Když začnou běhat hore a dole, tak je to stádo miniaturních slonů. Na plovoučce a v bytě si to nedovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný