Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych poradit. Bydlíme v novém bytě cca 1 rok. Pod námi bydlí pár, kterým je asi kolem 60 let. My máme jedno malý dítě, které už navštěvuje školu. Sousedi pod námi mají s námi problém, že dupeme. Pan mi řekl, že jsou tam špatně udělaný podlahy a že to jde slyšet jak my chodíme nebo jak malý občas proběhne. Řekla jsem mu to nejspíš úplně neovlivnime, že lítat neumíme a bohužel dítěti nezakazu, aby neproběhlo a nebo neskocilo. Chápu i ty sousedy, že to není příjemný, ale co mám dělat, že jsou tam špatný podlahy i izolace a nás byt to není. Soused již dostal vyjádření kdysi že s tím se nic dělat nebude. No ale začal nám dělat naschvály že pouští hudbu, nám vibruje podlaha a nejde usnout. Hudba hraje vždy přesně do 22h. Volali jsme už 3× městskou policii, ale ti jim jen domluvili. Mám to řešit na přestupkovém nebo to ignorovat?
no takhle, co to řešit s majitelem bytu? náhrát si třeba ten hluk, aby měl představu… pokud jste tam v nájmu, tak by to měl řešit majitel třeba se správcem, se sdružením bytových jednotek ne?
Já si myslím že nikdo vám moc nepomůže noční klid je 22h tož očividně dodržují ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych poradit. Bydlíme v novém bytě cca 1 rok. Pod námi bydlí pár, kterým je asi kolem 60 let. My máme jedno malý dítě, které už navštěvuje školu. Sousedi pod námi mají s námi problém, že dupeme. Pan mi řekl, že jsou tam špatně udělaný podlahy a že to jde slyšet jak my chodíme nebo jak malý občas proběhne. Řekla jsem mu to nejspíš úplně neovlivnime, že lítat neumíme a bohužel dítěti nezakazu, aby neproběhlo a nebo neskocilo. Chápu i ty sousedy, že to není příjemný, ale co mám dělat, že jsou tam špatný podlahy i izolace a nás byt to není. Soused již dostal vyjádření kdysi že s tím se nic dělat nebude. No ale začal nám dělat naschvály že pouští hudbu, nám vibruje podlaha a nejde usnout. Hudba hraje vždy přesně do 22h. Volali jsme už 3× městskou policii, ale ti jim jen domluvili. Mám to řešit na přestupkovém nebo to ignorovat?
co položit koberce? nebo ty už máte? a proč přesně jste volali policii, když hudba přesně ve 22hod přestala hrát?
možná než volat pčr bych si zkusila se sousedi a majitelem bytu promluvit a hledat řešení. Takto jste dost přiostřili konflikt…
@welovefashion byli u nás si to poslechnout policajti a řekli, že jedině si zaplatit hygienu, ale že je to taky složitý, že by to šlo změřit i k ním a samozřejmě by hluk zrovna nebyl. Majitel prý už poslal vyjádření že nové podlahy se dělat nebudou a vyjádřil se mu.
@Keyllah je to veliká plocha a koberce tam nechci dávat. Dle městské policie nevadí, že nebylo po 22h, protože tohle jsou cílené naschvály od sousedů. Já jsem mu řekla, že mi chození po bytě bohužel nevyřešíme. Papuče nosíme
No… vy jste se vyjádřili, že lítat neumíte, dítě omezovat nebudete a koberce dávat taky nechcete. Tak proč vám vadí, že soused se taky neomezuje? Noční klid dodržuje. Holt si každý děláte ve svém to své. On na vás taky volal policii?
Jo a mimochodem, některé druhy papučí umí moc pěkně klapat, byť se to nezdá.
@neumisa a jak chcete omezit chození po bytě? Já si myslím, že je daný snad hluk nezbytně nutný.
Tak ona plovoucka je obecne v tomhle na houby, pak staci blbe pantofle a je to.
Ja se jim nedivim.
Dejte koberec.
@Anonymní píše:
@Keyllah je to veliká plocha a koberce tam nechci dávat. Dle městské policie nevadí, že nebylo po 22h, protože tohle jsou cílené naschvály od sousedů. Já jsem mu řekla, že mi chození po bytě bohužel nevyřešíme. Papuče nosíme
Aha, takže víte, že jsou u vás špatné podlahy a dělá to hluk. Koberce dát nechcete a divíte se, že sousedé už přešli do protiútoku a voláte na ně pčr, ač neruší noční klid. No, tak to budou krásné sousedské vztahy, to si všichni ještě užijete…
@Lucie_Sx píše:
Tak ona plovoucka je obecne v tomhle na houby, pak staci blbe pantofle a je to.
Ja se jim nedivim.
Dejte koberec.
Ten dávat zakladatelka nechce ![]()
@Anonymní píše:
@neumisa a jak chcete omezit chození po bytě? Já si myslím, že je daný snad hluk nezbytně nutný.
víš, ono asi nejde úplně o omezení chůze, ale o to, jak jsi to sousedovi podala. Protože věta „lítat neumíme a dítě omezovat nebudeme“ není úplně o snaze problém vyřešit. Odpovědět mi někdo na prosbu takto, taky přestanu mít ohled.
@Keyllah píše:
Ten dávat zakladatelka nechce
Ale je to jedina moznost, jak nebyt ignorantsky buran.
@Anonymní píše:
Soused dělá naschvály, což je od něho hnusné. To beru. Ale proč vy vyostřujete konflikt a hned voláte cajty?
Dítě omezovat nebudete, chápu, je to těžké. Ale mohli jste se vyjádřit, když jste to řešili se sousedem, vstřícněji ve stylu, že se pokusíte… občas byste domluvili dítěti, může se přece vylítat i venku, ne? Ale dobře, to dítě chápu a soused by měl být v tomto velkorysejší. Ale že vy odmítáte jakékoliv řešení, že ani koberce ne… Tak to je zrovna od vás dost sobecké. Myslím, že vy ani soused si nemáte co vyčítat.
Tak si kupte měkké papuče, my máme stejný problém, blbé podlahy a vše je děsně slyšet. Sousedka pod náma je teď v pohodě, je už starší a hluchá
ale stejně sem všude kam se dalo dala aspoň kusové koberce a dětem takové ty měkké podložky. Aspoň vždycky na ta místa, kde se nejvíc chodí.