Problém se srdcem?

Anonymní
2.6.23 17:12

Problém se srdcem ?

Ženy, prosím o radu. Jsem už postarší věk, možná to s tím souvisí, prostě přechod, hormonální nerovnováha, s tím související problémy se srdcem atd. atd.
Již delší dobu mě trápí jeden problém, který dříve nebyl. Začalo to tím, že když jsem např. pšíkka, zakašlala, smrkla.., nebo se prostě jen byť jen trochu něčeho leknula, přes horní část dlaní proběhne vlna zamravenčení. Zpočátku to bylo jen občas, ale stupňovalo se to. Nyní je to železné pravidlo. Trvá to vždy chvilku, jakási vlna dvě - tři vteřiny a je to pryč. Ale stane se to vždy. Není to „husina“, „blbej pocit“ nebo něco takového, ale prostě naprosto autentická vlna milionů mravenců v horní části dlaní. Jako když si přesedíte nohu a pak si na ní chcete stoupnout. V kontextu faktu, že zhruba stejně tak dlouho mě trápí výrazná srdeční arytmie (nechci si hrát na konspirátora, ale ta začala od první vakcíny covidu), poslední dobou mě to začalo omezovat už i při spaní - nemůžu již spát na levém boku, pak se to silně zhoršuje, stav, že nemůžu dýchat, tlak na srdci a hrudi, pocit, že jdu do mdlob, arytmie je i fyzicky citelná - zatetelení „motýlů“ v hrudi a chvilkový nestav, kdy ztrácíte vědomí a i poloha na břiše je již komplikovaná, občas i takovým způsobem, že si říkám, jestli se vůbec ještě ráno probudím, dřív než se vydám ke kardiologovi, ráda bych znala váš názor, zda jste některá něco podobného zažila, zažíváte, co pomáhá, zda mám důvod začít plašit nebo je to prostě jen kombinace blbých faktorů a časem to odezní.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9723
2.6.23 17:16

A co na to kardiolog? Jinak mně to brnění po kýchnutí spíš přijde jako skřípnutý nerv někde v hrudníku nebo natažený sval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24642
2.6.23 17:20

To, co popisujete, vypadá na extrasystoly, ty nejsou nebezpečné, ale to mravenčení není radno podceňovat. Jděte k praktikovi, ať vás pošle na kardiologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17874
2.6.23 18:03
@Anonymní píše: Ženy, prosím o radu. Jsem už postarší věk, možná to s tím souvisí, prostě přechod, hormonální nerovnováha, s tím související problémy se srdcem atd. atd.
Již delší dobu mě trápí jeden problém, který dříve nebyl. Začalo to tím, že když jsem např. pšíkka, zakašlala, smrkla.., nebo se prostě jen byť jen trochu něčeho leknula, přes horní část dlaní proběhne vlna zamravenčení. Zpočátku to bylo jen občas, ale stupňovalo se to. Nyní je to železné pravidlo. Trvá to vždy chvilku, jakási vlna dvě - tři vteřiny a je to pryč. Ale stane se to vždy. Není to „husina“, „blbej pocit“ nebo něco takového, ale prostě naprosto autentická vlna milionů mravenců v horní části dlaní. Jako když si přesedíte nohu a pak si na ní chcete stoupnout. V kontextu faktu, že zhruba stejně tak dlouho mě trápí výrazná srdeční arytmie (nechci si hrát na konspirátora, ale ta začala od první vakcíny covidu), poslední dobou mě to začalo omezovat už i při spaní - nemůžu již spát na levém boku, pak se to silně zhoršuje, stav, že nemůžu dýchat, tlak na srdci a hrudi, pocit, že jdu do mdlob, arytmie je i fyzicky citelná - zatetelení „motýlů“ v hrudi a chvilkový nestav, kdy ztrácíte vědomí a i poloha na břiše je již komplikovaná, občas i takovým způsobem, že si říkám, jestli se vůbec ještě ráno probudím, dřív než se vydám ke kardiologovi, ráda bych znala váš názor, zda jste některá něco podobného zažila, zažíváte, co pomáhá, zda mám důvod začít plašit nebo je to prostě jen kombinace blbých faktorů a časem to odezní.

Co ma mozny vedlejsi ucinek po vakcine spolecne s konspiratismem? Nic. Arytmie je jeden z uznanych nezadoucich ucinku po ockovani proti covidu. Hlasila jsi to?
Odborna literatura uvadi, ze je hlaseno zhruba jen do 10% vedlejsich ucinku, takze ty cisla jsou hluboce poddimenzovana, jednak spousta lidi nevi, ze to muze byt NU po ockovani, dalsi se na to vybodnou, v nekterych statech je hlaseni tak komplikovany, administrativa zabere hodiny, takze se na to i spousta lekaru vybodne, za dalsi byli u teto vakciny dezinformace v masmediich, vedlejsi ucinky se tutlali, napriklad nekteri pseudoodbornici tehdy tvrdili, ze menstruacni problemy po ockovani jsou fake news, dnes je to ofiko uznany vedlejsi ucinkek, atd.

Nektere arytmie jsou neskodne, nektere je potreba lecit, neboj se jit za kardiologem, da ti holter, at se to natoci. Casto mavaj lidi napriklad extrasystoly, ktere byvaji neskodne, na extrasystoly pomaha magnezium a odbourat stres. Rozhodne bych navstevu kardiologa neodkladala, ale byla bych v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí