Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, zkušené maminky po delší době si jdu pro radu. Naše malá - 15m měsíců mívá poslední dobou takovou řidší stolici. Není to úplně průjem, ale taková světlá kaše. Teď se jí to vrátilo už po třetí, zatím jsme dvakrát dávali probiotika a řekla bych, že pomohla. Nechce se mi je ale do ní furt cpát. Nevíte z čeho by to mohla mít a popřípadě co dávat k jídlu?? Dííky za odpovědi
Tak zrovna podávání probiotik mi nepřijde nijak škodlivé, tudíž mi to přijde jako dobré řešení.
Jinak něco takového mívá druhorozený, když mu rostou zuby, nažloutlý kysele zapáchající skoro průjem, ale ne úplně.
@Gladys Já vím, že probiotika nejsou nic špatného, jen jestli nevadí, že za tak krátkou dobu, bych je dávala už potřetí - vždy tak 10dní.
Tak jsem si myslela, že to bude ze zubů, ale už nám chybí jen stoličky a tam tedy není ani náznak, že by se něco klubalo.
Nerekla bych, že je něco špatně, záleží taky na skladbě jídla. Malá se pořád kojí, tak to tak mívá často.
@gabriela82 My už nejsme kojené, máme UM jen ráno. A taky právě nevím, jestli při takovéhle stolici můžu mlíko dál normálně podávat nebo radši vynechat?
@Mlejnice píše:
@Gladys Já vím, že probiotika nejsou nic špatného, jen jestli nevadí, že za tak krátkou dobu, bych je dávala už potřetí - vždy tak 10dní.
Tak jsem si myslela, že to bude ze zubů, ale už nám chybí jen stoličky a tam tedy není ani náznak, že by se něco klubalo.
někdo podává probiotika preventivně každý den už od miminka, to není ani tak lék jako doplněk stravy, jen podle zdravotního stavu se kdyžtak upravuje dávkování
@Mlejnice mléko bych vynechala až fakt u průjmů nebo kdyby měla i bolení nebo křeče u toho kadění. To bys poznala. No ale pokud se bez něj obejde, můžeš to zkusit. U nás by to bez mlíka nešlo. ![]()
Ahoj, u nás to měla malá když rostly zuby. Probiotika bych dávala-nejsou škodlivá, spíš prospěšná.
Tak děkuji holky, probiotika koupím a budu dávat
. Zatím nám pomáhala ![]()
Naše malá takový průjem mívá, když se probouzí zase nějaký nový zub.
Někdy v pusince nenajdu ani náznak, že by rostly i týden a najednou se mrška vyklube. V tomto období malá „průjmí“ i 4× denně a stojí to fakt za to. Nepomáhá ani mrkev s rýží, které by měla stavět. ![]()