Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, moje mala ( 3 ročky),měla zelenočernou stolicin, myslímte, že je to normální, vím, že to bývá u miminek, proto se mi to zda divne, ![]()
Ahoj mohla bych poprosit o radu. Mám dceru 6týdnů a druhý den mě nekadí. Je to normální u kojenců nebo je něco špatně? Kojím a i dokrmuji asi už měsíc a vždy měla aspoň něco v plence ale druhý den naprosto čisté jen počůrané. Je to mé první dítě tak se bojím abych něco nezanedbala.Moc děkuji ![]()
Maminky, jdu pro radu. Dnes jsem podruhé objevila ve stolici u malého-18 měsíců krev. Poprvé se krev objevila minulý týden, pak měl stolici asi 4×(kaká ob den), a to bylo OK. No a dnes zas. Stolice byla ze začátku trochu tužší s krví, pak norm. Moc tuhé mi to ale nepřišlo… Stalo se někomu něco podobného? Červenou řepu apod. jsem mu nedávala… Chtěla jsem zajít k Dr, ale má dovolenou. Díky Petra
@petraaa11 Ma dcera - 16 mesicu, ma krev ve stolici od tlaceni, male trhlinky na konecniku, ma to pri kazde stolici, krev na povrchu. Takze v nasem pripade z poraneni pri tlaceni.
Ahojky Petruško
vůbec neváhej a hned běž k lékaři u tak malého dítěte je vždy potřeba konzultace s lékařem..i když to není přímo Váš lékař!!Přeju ať je vše v pořádku. ![]()
My zrovna máme stejný problém se stejně starým synem =( jde na něm vidět, že se mu kakat chce, ale snaží se to všemožně zadržet, buďto začne pobíhat po místnosti, nebo si sedne a zvedne nohy. Dnes je to čtvrtý den co nekakal, mám strach aby mu to neublížilo, zítra jdu na kontrolu se starším k dr. tak se zeptám na mladšího a to kadění =(
@mamasan Dobrý večer, tento problém řešim taky s mojí dcerkou(2,5 roku). Už jsem z toho nešťastná. Dřív chodila pravidelně každý den, ale už tak dva měsíce mě nejde třeba 4 dny. Kolikrát stojí se skrizenyma nohama a zadržuje to. Má zřejmě strach, po tolika dnech to je pak pořádná nadílka. Ale je v pořádku, neboli ji bříško. Když jsem volala k doktorce, tak že to není normální, že když už tak ob den, ale dyl ne. Dávám jí sirup duphatac a ještě ji dávám laktobacily. Ale žádný účinek
. Ale když jsem četla tady tu konverzaci, tak jsem se trošku uklidnila. Když čtu, že to je časté u dětí a že se to srovná.
Dobrý večer,
mám také problém u syna se stolicí, a to mu je 6 let (řeším to s nim od malinka). Na velkou chodí jednou týdně, a to z donucení. Vytvořil si na kakání takovou averzi, že z toho jsem nešťastná já i on. Byla jsem s ním už u všech možných lékařů a ti mi všichni potvrdili, že to je psychického rázu… že to má v hlavě a že na to musí přijít sám, že to za něho nikdo neudělá. Snažím se přizpůsobovat stravu, ale docílím jen toho, že jen špiní, ale kakat nechce stejně jít. Jeho otec má teorii, že za to mohu já, protože dlouho používal plíny. Nevím, třeba ano. To už asi nikdy nezjistím. ![]()
Tak to s tema plinama je blbost. Bud v klidu. Ono je nejjednodussi na nekoho svezt vinu. Urcite za to nemuzes. Je to opravdu psychicke. Ja to s malou dnes 5 ti letou resila do 3 a pul let. Skoncilo to hospitalizaci se zacpou. Dostala nekolikrat yal gel a kdyz to na ni slo proste jsem ji narazila na nocnik a pridrzela dokud se nevykakala. Zadne nechcu uz ji nepomohlo. A od te doby chodila kadit dobrovolne. Bohuzel dodnes musim hlidat jidelnocek a hlavne dostatek tekutin. Jinak staci 2 dny a 3ti den musim dat forlax proti zacpe, kazdy den dokud se nevykadi. Nastesti uz jsem ho nemusela tak pul roku pouzit. Ikdyz se to psychicke odbouralo zustal fyzicky navyk se sklony k zacpe. Snad casem taky prejde.
Ahoj všichni. Naše malá má 2,5 roku začala chodit do skolky jen 3 hodiny dopoledne a od října má problém s kadenim. Dávám ji forlax, dali nám ho na pohotovosti po klystyru
takže stolice je měkká. Teď mám problém s tím, že po týdnu co nebyla na velký jsem ji dala easy lax a v kadila mi jen malého bobika. Potom už měla jen jakoby obarvenou vodu, ale jen malinko. Je možné, že by ta střeva měla prázdná, že vše co sní tělo spotřebuje? Ona tedy moc velký jedlik neni
Někdy jde třeba tři dny za sebou a pak týden nic. Bojím seabych něco nezanedbala. Bříško má měkké, neboli ji. Říká že se jí kakat nechce ![]()
@Zdenduulka naše malá měla a má problém s kakanim už od malička, občas ji dávám sirup laktulose, to je na změkčení stolice (jednu dobu nechtěla kakat protože měla tvrdě bobky a bolelo ji to ) jinak hodně do jídelníčku zařadit ovoce, zeleninu, hlavně švestky jsou dobře na kakani a dostatek pohybu
popřípadě pro Tvůj klid to zkonzultovat s dětským doktorem
A jseš si jistá, že třeba nebyla ve školce? Jeden bobik po týdnu fakt není žádná sláva.
U syna docela zabírají sušené švestky. Kupuju je v Kauflandu, jsou teda dražší a jsou takové jakoby trochu vlhčí. Moc mu chutnají třeba nakrájené v ovesné kaši. Dám mu jich klidně 5-6 ks najednou.