Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Toma18 mě to sušička dělala, když byla zanesená prachem a bylo potreba ji kompletně rozebrat a vyčistit. Nechali jsme si to udělat opravářem.
Zkus pořádně umýt mýdlovou vodou filtry, a pak propláchnout proudem vody ze sprchy/ne horkou/.A pořádně vysát prach ze sušičky.
@Toma18 nám to dělala taky, pomohlo ji velmi dokonale vyluxovat (prostor, kde jsou filtry) a dávat tam méně prádla.
@Toma18 teplou octovou vodou poradne otrit buben. to delam jako prevenci kazdy mesic. filtry plastove omyt pod tekouci vodou a ty cerne vkladaci jsem koupila nove.
@Janakatabara je pravda, že dávám i dvě pračky. Zítra to zkusime všude vyčistit. A má ta sušička filtr ještě někde, kromě toho, který se vytahuje?
@Toma18 píše:
@Janakatabara je pravda, že dávám i dvě pračky. Zítra to zkusime všude vyčistit. A má ta sušička filtr ještě někde, kromě toho, který se vytahuje?
Jakou máš značku?
holky, my mame jen dva, které lze vytáhnout, ty pokaždé umyvam pod vodou. O jiném filtru nevím. Pak jeste o nadobce na vodu, tu vylevam take pokaždé. Ale je pravda, že susim i dvě pračky.
@Toma18 píše:
holky, my mame jen dva, které lze vytáhnout, ty pokaždé umyvam pod vodou. O jiném filtru nevím. Pak jeste o nadobce na vodu, tu vylevam take pokaždé. Ale je pravda, že susim i dvě pračky.
Já čistím filtry po každém sušení. I v té nádobce nahoře, která se vylévá je takový malý filtr uvnitř. Prý to dělá aviváž. Dokonce některé sušičky mají údajně v manuálu zákaz používat aviváž.
@nostress no avivaz používám. A ten filtr je kde? Já tam žádný neviděla.
@Toma18 píše:
@nostress no avivaz používám. A ten filtr je kde? Já tam žádný neviděla.
Nahoře v té nádobce, jak se z ní vylévá voda. Takový malý. Ale já mám jinou značku sušičky. Ty ho tam třeba ani nemáš.
My máme jakoby ze spodu za krytem mřížku kondenzátoru a ta se musí jednou za čas vysát nebo očistit..každá sušička má ty filtry jinak, je to všechno v manuálu, co a jakým způsobem čistit.To jsem při koupi studovala jako první neboť kvůli zaneseným filtrům může člověk i vyhořet.
@Toma18 Tak mám velmi čerstvou zkušenost - teď ve středu jsme tady měli na totožný problém opraváře, naštěstí jsem to stihli téměř na den v záruce.
V sušičce je nějaký dvoucestný ventil, který většinu vody sice pouští do nádobky, ale něco málo si střádá a tím proplachuje ty „vnitřnosti“. A časem se to prostě zanese. Měl by tam být nějaký další filtr, uvnitř. Nám musel sušičku komplet rozebrat, aby se k tomu dostal, vytahoval to takovou mega injekcí, bordelu byla plná miska. Máme značku LG.
Jinak když koukneš na net na různé diskuze, tak tohle je nejčastější závada sušiček.
Servisák nám říkal, že pokud se to bude do budoucna opakovat, tak to netřeba řešit, pokud nám nevadí v průběhu sušení sušičku znovu nahodit. Což nám teda vadí. Jsme se rozmlsali, no. Raději jsme se ani neptali, kolik by to vyčištění stálo mimo záruku. ![]()
@Toma18 my máme pračku na 8 kg a sušičku na 7 kg…
A filtry 3. Dva vyndávací s obr bordelem a jeden malý v nadobce na vodu.