Problém se sušičkou

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
58830
7.2.19 21:37

@Toma18 mě to sušička dělala, když byla zanesená prachem a bylo potreba ji kompletně rozebrat a vyčistit. Nechali jsme si to udělat opravářem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14642
7.2.19 21:42

Zkus pořádně umýt mýdlovou vodou filtry, a pak propláchnout proudem vody ze sprchy/ne horkou/.A pořádně vysát prach ze sušičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
7.2.19 21:43

@Toma18 nám to dělala taky, pomohlo ji velmi dokonale vyluxovat (prostor, kde jsou filtry) a dávat tam méně prádla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9492
7.2.19 21:48

@Toma18 teplou octovou vodou poradne otrit buben. to delam jako prevenci kazdy mesic. filtry plastove omyt pod tekouci vodou a ty cerne vkladaci jsem koupila nove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
7.2.19 21:50

@Janakatabara je pravda, že dávám i dvě pračky. Zítra to zkusime všude vyčistit. A má ta sušička filtr ještě někde, kromě toho, který se vytahuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
7.2.19 21:51
@Toma18 píše:
@Janakatabara je pravda, že dávám i dvě pračky. Zítra to zkusime všude vyčistit. A má ta sušička filtr ještě někde, kromě toho, který se vytahuje?

Jakou máš značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
7.2.19 21:52

holky, my mame jen dva, které lze vytáhnout, ty pokaždé umyvam pod vodou. O jiném filtru nevím. Pak jeste o nadobce na vodu, tu vylevam take pokaždé. Ale je pravda, že susim i dvě pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
7.2.19 21:52

@nostress whirpool

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
7.2.19 21:55
@Toma18 píše:
holky, my mame jen dva, které lze vytáhnout, ty pokaždé umyvam pod vodou. O jiném filtru nevím. Pak jeste o nadobce na vodu, tu vylevam take pokaždé. Ale je pravda, že susim i dvě pračky.

Já čistím filtry po každém sušení. I v té nádobce nahoře, která se vylévá je takový malý filtr uvnitř. Prý to dělá aviváž. Dokonce některé sušičky mají údajně v manuálu zákaz používat aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
7.2.19 21:57

@nostress no avivaz používám. A ten filtr je kde? Já tam žádný neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
7.2.19 22:02
@Toma18 píše:
@nostress no avivaz používám. A ten filtr je kde? Já tam žádný neviděla.

Nahoře v té nádobce, jak se z ní vylévá voda. Takový malý. Ale já mám jinou značku sušičky. Ty ho tam třeba ani nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
7.2.19 22:23

My máme jakoby ze spodu za krytem mřížku kondenzátoru a ta se musí jednou za čas vysát nebo očistit..každá sušička má ty filtry jinak, je to všechno v manuálu, co a jakým způsobem čistit.To jsem při koupi studovala jako první neboť kvůli zaneseným filtrům může člověk i vyhořet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
7.2.19 22:33

@Toma18 Tak mám velmi čerstvou zkušenost - teď ve středu jsme tady měli na totožný problém opraváře, naštěstí jsem to stihli téměř na den v záruce. :lol: V sušičce je nějaký dvoucestný ventil, který většinu vody sice pouští do nádobky, ale něco málo si střádá a tím proplachuje ty „vnitřnosti“. A časem se to prostě zanese. Měl by tam být nějaký další filtr, uvnitř. Nám musel sušičku komplet rozebrat, aby se k tomu dostal, vytahoval to takovou mega injekcí, bordelu byla plná miska. Máme značku LG.

Jinak když koukneš na net na různé diskuze, tak tohle je nejčastější závada sušiček. :roll: Servisák nám říkal, že pokud se to bude do budoucna opakovat, tak to netřeba řešit, pokud nám nevadí v průběhu sušení sušičku znovu nahodit. Což nám teda vadí. Jsme se rozmlsali, no. Raději jsme se ani neptali, kolik by to vyčištění stálo mimo záruku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
8.2.19 06:24

@nostress bosch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
8.2.19 06:28

@Toma18 my máme pračku na 8 kg a sušičku na 7 kg…
A filtry 3. Dva vyndávací s obr bordelem a jeden malý v nadobce na vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný