Problém v práci 2 měsíce před odchodem na mateřsku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
TAk je potom požádej o ukončení PP dohodou k určitému datu, tzn.tak, že se tam už nebudeš muset vrátit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jednoduché, zatím nic neřeš a buď v klidu ![]()
Teprve kdyby se nepovedlo druhé a hrozil by nástup do práce, tak 3-4 měsíce předem pošli do práce na doručenku tvojí výpověď, výpovědní lhůta začne běžet od prvního dne následujícího měsíce po tom co to převezmou, takže uplyne ještě na tvojí rodičovské a bude to. Ty totiž můžeš dát výpověď i na RD, to nesmějí jen oni.
A hlavně kdo ví, co bude za 3 či 6 let, třeba se tam změní lidi a budeš se chtít vrátit, takhle ti to zůstane otevřené a přitom máš jistotu, že když nebudeš chtít, tak už se vracet nemusíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha…takže třeba ke dni ukončení rodičáku - novou práci si snad seženu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super holky…věděla jsem, že mi poradíte…nevěděla jsem, že já můžu podat výpověď na rodíčáku…to je dobrá zpráva. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se se zaměstnavatelem na výpovědi dohodneš (taky jim to bude vyhovovat), ukončíte to hned a chodit tam nemusíš. Za těch tři-šest let se ale může stát cokoli - zapomeneš jim to, firma zkrachuje,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě…napadalo mě cokoliv…je fakt, že je brzo něco řešit, ale kdybyste věděli, jak jsem pořád naštvaná !!!
Je to skoro měsíc a mě pořád vaří krev !!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se stalo něco podobného, byla jsem už 5 měsíců na PN a má nástupkyně (byla mi na svatbě, půjčila jsem jí na půl roku bezúročně hodně peněz,…) na mě házela svůj problém, přitom 3 dny po mém odchodu proběhla inventura a vše bylo OK. Špatně jsem to nesla, tlak mi lítal, zle mi bylo, přemýšlela jsem taky nad krajními řešeními… ale časem se to zlepšilo, vztek mě přešel (s tou k. se ale nebavím), vzduch se vyčistil. Asi i ty hormony mě hodily do klidu. Třeba se to u tebe taky dostaví
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kacakaca píše:
Pokud se se zaměstnavatelem na výpovědi dohodneš (taky jim to bude vyhovovat), ukončíte to hned a chodit tam nemusíš. Za těch tři-šest let se ale může stát cokoli - zapomeneš jim to, firma zkrachuje,…
Já bych s ním tedy do dohody nešla, není proč…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak já bych to teď taky vůbec neřešila, za půl roku může být všechno jinak, natož za 3/6 let, hoď to teď za hlavu, stejně nic nevyřešíš, akorát se stresuješ, i když chápu že jseš naštvaná, kdo by nebyl…
Pokud jde o ukončení PP, tak výpověď můžeš dát i po dobu RD (zaměstnavatel tobě ne - je to ochrana zaměstance
), dala bych jí ale až tehdy, kdy bych skutečně měla jistou práci jinde. Nevím přesně, jak je to teď s podporou v nezaměstnanosti (a kdo ví, jak to bude za x let), ale určitě by sis tím pohoršila v tomto směru. Pokud ti daj naopak výpověď oni (po uplynutí RD), tak zřejmě jedině z organizačních důvodů, potom máš nárok na odstupné. Můžete se samozřejmě též dohodnout na skončení PP, ale to musí souhlasit se všemi podmínkami obě strany, takže nemůžeš spolehát, že zaměstnavatel přistoupí na ty tvoje a dohodu s tebou skutečně uzavře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybyste holky znaly výkonného ředitele naší firmy…to byste o dohodě ani neuvažovali. Doufám, že se s tím člověkem už v životě nesetkám, protože mluvit s ním je strašný… Jedná s ženskýma jak s onucí, neuznává je jako vedoucí, vyloženě s náma voral celou dobu. Já se párkrát ozvala, tak to mám asi za to… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kacakaca píše:
Mně se stalo něco podobného, byla jsem už 5 měsíců na PN a má nástupkyně (byla mi na svatbě, půjčila jsem jí na půl roku bezúročně hodně peněz,…) na mě házela svůj problém, přitom 3 dny po mém odchodu proběhla inventura a vše bylo OK. Špatně jsem to nesla, tlak mi lítal, zle mi bylo, přemýšlela jsem taky nad krajními řešeními… ale časem se to zlepšilo, vztek mě přešel (s tou k. se ale nebavím), vzduch se vyčistil. Asi i ty hormony mě hodily do klidu. Třeba se to u tebe taky dostaví.
To ti nezávidím…jak jde o peníze, navíc mezi kamarády…to je v pasti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted vůbec neřeš co bude.Máš smlouvu a to je ted pro tebe důležité. S případným druhým dítětem máš právo si zvolit délku rodičáku. Případnou výpověď začni řešit, až do práce budeš nastupovat. Jo a nezapomeň, že máš národ na proplacení dovolené za celý letošní rok! A v případě druhého těhotenství pak za rok, kdy budeš znovu na mareřské.
O všechno je žádej písemně, o proplacení dovolené i to že nastupuješ na rodičovskou dovolenou.Poslat doporučeně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes jsem posílala na firmu papír na peníze + část neschopenky ( po 14ti dnech neschopnosti pro úřady ). Poslala jsem to pěkně doporučeně, aby nebyly nejasnosti. S tím proplácením dovolené mi to není ještě zcela jasné…
Pořádně jsem o tom četla až tady v diskusích.
Jak to vlastně přesně je? Při odchodu na nemocenskou mi zbývaly cca 2 dny, tak jsem si řekla, ať si je třeba seže… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě se zeptám na jednu věc…když už mi tak hezky radíte…můžete mi některá napsat, co, jak, kdy a hlavně VČAS hlásit? Nástup na mateřskou ( tu platí zaměstnavatel, když má naše firma cca 100 lidí? ), nástup na rodičák, kde si říct o dávky? Jsou na všechno formuláře? Já se toho lítání po úřadech bojím…nebo spíš…to nesnáším ![]()
Ne, že bych si to už nezjišťovala…spíš nic z toho nevím na 100% a nerada bych něco doháněla nebo pak nedostala zaplaceno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny těhulky i maminy na e miminu. Přidávám se k zástupu těch, co řeší problém a potřebují poradit
Popíšu v krátkosti můj problém: na konci července budu nastupovat na mateřskou. Až do cca konce května nebyly v zaměstnání vůbec žádné problémy. Pracuji jako vedoucí, kde čas od času přebírám nějaké peníze za uskutečněné montáže ( dále přebírá peníze i fakturantka, nebo recepční nebo otec majitele - prostě kdo je po ruce ). No, problém nastal koncem května, kdy na mě zaměstnavatel vyrukoval s tím, že se jim ztratili peníze ( ze zakázek montovaných cca před půl rokem - zjistili to až teď ! ) a chtěli to po mě uhradit !! Podotýkám, že nemám podepsanou hmotnou zodpovědnost, ani na žádném z dokladů zmiňovaných zakázek nejsem podepsaná, že bych peníze převzala - prostě jsem byla první na ráně, kdo je napadl a osočili mě z krádeže. Protože na mě neměli prokazatelné důkazy, nic mi nedokázali. Já jsem to psychicky nedávala, proto jsem už v době ‚vnitropodnikového vyšetřování‘ šla na neschopenku. Vše se asi zametlo pod koberec, protože od té doby se nic neděje. Tak…teď budu do mateřské na neschopence, pak normálně nastoupím na mateřskou a na tři roky na rodičák…když se zadaří tak půjdu hned z rodičáku na další mnateřskou a pak znovu na tři roky na rodičák…Tak a teď potřebuju radu…jak postupovat dál…? Za těch 6 let se může stát cokoliv, nemusí se nám povést druhé mimi a já budu muset nastoupit po 3 letech zpět? Když dám výpověď až po ukončení rodičáku, tak budu mít 2 měsíce výpovědní lhůtu a budu tam muset docházet? Řešila jste některá takovýhle problém? Prosím poraďte… Rozhodně se tam nechci vrátit a jakoukoli diskusi s tou firmou nechat výhradně písemnou formou…