Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
myslím, že tady už podobná diskuze o dětech, co ve školce bojkotovali byla..je to jejich protest, myslím, že ne uplně vědomí, je z toho asi chudě vystresovaná, maminky Ti asi poradí vydržet.Držte se. Obě.
Já děti nemám,ale pamatuji si co jsem prožívala já,byla jsem vyděšená,že mě tam mamka nechá a totálně na dně,tohle pokračovalo i ve škole(první třída),myslím,že jsem trpěla separační úzkostí a do dnes jsem závislačka na mamce,nejsem mamánek,ale prostě ji pořebuju každý den aspoň slyšet,jinak jsem soběstačná.
Já bych si hlavně povídala s dcerkou co ji trápí a proč nechce být ve školce. My teď řešíme s Tynou (5 let) něco podobného. Najednou mi začala ráno plakat ve školce, že ji hrozně bolí bříško. A takhle několik dní a pak plakala i doma. A to jsem začala tušit zradu, že se jí asi nechce do školky. Potom z ní vylezlo, že jí ve školce dávají velké porce jídla (už od malinka jí docela málo) a že jí pak z toho bolí bříško. A že tam nechce kvůli tomu, že se bojí že to zase bude muset všechno dojídat. Taky nevím proč mi to neřekla už dávno. Jinak mi vždycky všechno říká, když má s něčím problém, ale teď se to „bála“ říct i mě. Takže bych opravdu nejdřív s dcerkou promluvila, ale tak jako jemně aby se nebála říct pravdu.
Přeju ať to brzy vyřešíte - vím jak to drásá nervy ![]()
Určitě radím vytrvat, než si malá zase zvykne.Ohledně jídla, nesnědla by alespoň něco co má ráda?Nebo nějaký džus na pití, ať má alespoň něco do břicha.
A ještě mně napadlo přijít dřív k obědu, to by nejedla, když u toho bude maminka?Alespoň ze začátku ![]()
Jdu pro radu, dcerka začala chodit do školky od září, poslední rok před školou, začátek byl s pláčem a protestem, pak si zvykla a moc ráda tam chodila, spinkala tam 2× týdně, prostě už celkem super stav, nyní byla měsíc nemocná, po návratu do školky byla změna v tom, že je rozdělovali z důvodu nemoci jedné učitelky do jiných tříd, od té doby je to horor, přestože dnes již byla ve své třídě, se svou učitelkou…ráno pláč, celé dopoledne tam nevezme do pusinky, nenapije se, ale spolupracuje…je hubená a potřebuje pravidelně jíst, chodím po ní po obědě a tak kolem 13,30 hodin teprve je schopna jíst…co s tím????nemáte zkušenosti…????Za jak dlouho se opět adaptuje???