Problematické chování ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17221
7.9.11 14:22

U nás většinou funguje přesměrovat k jiné velmi podobné činnosti. Např.: „Jestli se ti líbí házet písek, můžeš ho házet odsud tam.“ (Pokud nezabralo odcházeli jsme z pískoviště - většinou to byl důsledek hladu, únavy nebo potřeby čůrat.)
„Rozmotals toaletní papír? To nevadí, teď ho smotej ať ho můžeme používat. (Udělal to pak ještě 4 x a skončilo to.)
Vylil vodu na podlahu. - Tady je hadr, utři to, ať nikdo neuklouzne. Vodu můžeš vylévat do umyvadla.“
Nesmíš pouchat děti. Když chceš, aby si tě někdo všiml, pohlaď ho." Opakovat pořád kolem dokola.
A samozřejmě nespouštět ho z očí.

My momentálně bojujeme s výkřikem „Já tě zabiju.“, když se mu něco nelíbí. Ale už z toho přecházíme na „Seberu ti z auta rezervu.“ :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
7.9.11 14:29

diky,
o duslednost se snazime, rad tez. on je to jinak hodny kluk. rad pomaha v domacnosti …

trosku to vidim v mladsim sourozenci, ze si ted snazi ukousnout trochu pozornosti, ale nektere veci delal i pred tim. to snad pomalu odezniva- bouchani, tahani o hracky … porad dokola :roll: to uz nekolikrat odeznelo a zase se to vratilo :pocitac: vetsinou k mladsim. ted naopak zacina byt na mladsi moc mily, ukazuje jim hracky, pomaha, hezky na ne mluvi.

on potrebuje v kolektivu starsiho kamose ci kamosku od ktereho se ma co ucit, on jak je dost sikovny, tak se casto s detmi stejneho veku nudi :-(

jeste jednou za rady, moc mi to pomaha :kytka: taky ze vim, ze nejsem sama. je to hrozne, ale je to tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
7.9.11 14:32
My momentálně bojujeme s výkřikem „Já tě zabiju.“, když se mu něco nelíbí. Ale už z toho přecházíme na „Seberu ti z auta rezervu.“ :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

takove to napravovani skod jsme zavedli uz davno, vetsinou to krasne uklidi. chodila jsem s nim na montesorry a tam nas to ucili. ale take hrani si na vlastnim koberecku coz nikde jinde se nepraktikuje, tak snad ty boje o hracky nejsou kvuli tomu, ze mu nekdo leze do zeli a pritom tam jakoby nema co delat. vubec tam neukazovali spolupraci, coz je asi velka chyba, to se snazim ukazovat ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
8.9.11 10:35

My naštěstí chodíme do Montessori školky. Syn se tam během pár týdnů docela uklidnil. A po dvou letech je jak vyměněný.
:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
8.9.11 12:14

Díky

Ahoj, já taky díky za tohle téma, mám doma uličníka úplně stejného, musím říct že spoustu věcí které říká jako „vypadni“ zabiju tě" „blbá“ apod. má z pohádek pro děti, např. auta, Shrek apod. Nám také přibyl před 3 měcíci sourozenec a je fakt, že chování se ještě zhoršilo, hrozně provokuje a opakuje co mu říkáme my, chová se k nám jako dospělí, myslí si, že si může dovolit všechno. Trestám zákazem sladkostí, hraček a pohádek v TV. Občas i jednu schytá, ale to nedělám ráda.
U nás je chybou jak píšete řád a důslednost obojí se snažím naučit a dodržovat, opravdu to na ně platí. Teď malý začal chodit do školky a myslím že mu to prospěje, to že má už nějaké povinnosti, vstávat, jíst tam, jít včas spát. Tak uvidíme… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
8.9.11 12:35
katul8 píše:
Ahoj, já taky díky za tohle téma, mám doma uličníka úplně stejného, musím říct že spoustu věcí které říká jako „vypadni“ zabiju tě" „blbá“ apod. má z pohádek pro děti, např. auta, Shrek apod. Nám také přibyl před 3 měcíci sourozenec a je fakt, že chování se ještě zhoršilo, hrozně provokuje a opakuje co mu říkáme my, chová se k nám jako dospělí, myslí si, že si může dovolit všechno. Trestám zákazem sladkostí, hraček a pohádek v TV. Občas i jednu schytá, ale to nedělám ráda.
U nás je chybou jak píšete řád a důslednost obojí se snažím naučit a dodržovat, opravdu to na ně platí. Teď malý začal chodit do školky a myslím že mu to prospěje, to že má už nějaké povinnosti, vstávat, jíst tam, jít včas spát. Tak uvidíme… :nevim:

Nechci ti brát iluze, ale
1. Není to sourozencem, je to věkem.
2. U nás ŽÁDNÉ tresty teda nezabíraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
8.9.11 13:12

Tresty pro děti pokud jsou ve věku zdoru nefungují to nemám ze své hlavy ale od psychologa. Jinak není u vás nějaká změna? Děti na to často také takto reagují.Já bych dala více aktivit, hlavně to co je baví, u nás to funguje a je pak ja andílek :twisted: Také vymýšlím hodně nových her. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
8.9.11 14:06

i sourozencem to může být a dost často to tak je, dočteš se to všude, že je to pro dítě velká změna se kterou se musí vyrovnat, ale samozřejmě je to i věkem, to jeho chování začalo přesně kolem třetího roku :zed:
Nemohu říct jestli trest zabírá, každopádně pokud mu to při příštím zlobení připomenu, že mu něco z těch věcí odepřu, rychle si rozmyslí jestli to udělá nebo ne a hlavně pokud něco provede nějaký trest by přijít měl, rozhodně zákaz něčeho je lepší než fyzický.
Jediný co u nás funguje je ho pořádně „utahat“ ale nesmí se zase překlenout doba kdy je unavenej, protože pak zlobí z přetažení :think:
Je to těžký dítě vychovat dobře, protože na to žádný jednotný postup neexistuje :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
8.9.11 14:16

Nám to začalo taky kolem třetího roku a žádný sourozenec nám nepřibyl. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
8.9.11 14:23

Třeba si opravdu vynucuje jen pozornost, neboj určitě to přejde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.21 08:26

Ahoj, obnovuji. Když jsem včera vyzvedávala 5ti letou dceru ze školky, paní učitelka mě zastavila a vzala stranou a řekla mi, že načapala dceru s jedním chlapečkem, jak si sahají navzájem na genitál. Prý se to stalo vevnitř, když se po čtení chystali ven a oni byli v šatně za rohem (je velká). Říkala, že jim akorát řekla, že se to nemá dělat na veřejnosti a pak na ně dávala pozor.
Já nevím, je to normální v tomhle věku? Nikdy předtím jsme nic takového neřešili, mám to s dcerou nějak probrat?

• Citovat
  • Upravit
76159
31.5.21 08:31
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji. Když jsem včera vyzvedávala 5ti letou dceru ze školky, paní učitelka mě zastavila a vzala stranou a řekla mi, že načapala dceru s jedním chlapečkem, jak si sahají navzájem na genitál. Prý se to stalo vevnitř, když se po čtení chystali ven a oni byli v šatně za rohem (je velká). Říkala, že jim akorát řekla, že se to nemá dělat na veřejnosti a pak na ně dávala pozor.
Já nevím, je to normální v tomhle věku? Nikdy předtím jsme nic takového neřešili, mám to s dcerou nějak probrat?

ale ale, trollíku, u vás se chodí v neděli do školky??? :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.21 08:36

Ne, stalo se to v pátek, vložila jsem příspěvek do jiné diskuze v sobotu, ale zapomněla kliknout na „oživit diskuzi“ a nikdo se neozval, proto jsem jen zkopírovala a hodila sem.

• Citovat
  • Upravit
30714
31.5.21 08:43
@stinga píše:
ale ale, trollíku, u vás se chodí v neděli do školky??? :zed: :nevim:

Proc trolik :think:, v predskolacich jsme si pipiny a bimbase za zavesem (byly za nim matracky na spani) taky ukazovali, jako dnes si to pamatuju :mrgreen:. Ale uca nas nikdy nenacapala. V prvni tride uz jsme se vsichni najednou stydeli ;), ale vim, jak nam uz v prvni tride kluci chteli sahat na prsa, kdyz jsme se prevlikali na telak. Tak to uz bylo s pistenim. Normalne bych dceri vysvetlila, ze takto verejne ne, ukazala ji v nejake encyklopedii dukladne, jak vypada kluk a holka, a nijak bych se nad tim nepozastavovala, deti jsou zvedave :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.21 08:44
@Hobitka píše:
Proc trolik :think:, v predskolacich jsme si pipiny a bimbase za zavesem (byly za nim matracky na spani) taky ukazovali, jako dnes si to pamatuju :mrgreen:. Ale uca nas nikdy nenacapala. V prvni tride uz jsme se vsichni najednou stydeli ;), ale vim, jak nam uz v prvni tride kluci chteli sahat na prsa, kdyz jsme se prevlikali na telak. Tak to uz bylo s pistenim. Normalne bych dceri vysvetlila, ze takto verejne ne, ukazala ji v nejake encyklopedii dukladne, jak vypada kluk a holka, a nijak bych se nad tim nepozastavovala, deti jsou zvedave :nevim:.

Děkuji za reakci, to zní dobře, zkusím to takhle.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML