Problémy s 3,5letou dcerou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.9.14 13:06

@BAZÁREK ANGIE na dětském hřišti bohužel ne pořídili jsme si na vánoce psa a ten bohužel na hřiště nesmí takže dopoledne bylo vždy venceni a odpoledne vždy mela program a ona sama ani nechtěla chodit na pisek

• Citovat
  • Upravit
3332
16.9.14 13:06

Proboha nechte ji být! A jestli ji někam přivádíte násilím a plácáte jen pro to, že se stydí, tak teda potěš koště 8o Tímhle způsobem se to akorát zhorší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.9.14 13:07

Já bych jí nechala v klidu ve školce, vždyť školní rok začal před dvěma týdny, některým dětem trvá dlouho, než se rozkoukají.
U nás stejně starý syn několik hodin prořve, nezapojuje se vůbec, nehraje si, kouká před sebe. Momentálně je nemocný a já si nejsem jistá, jestli ho po nemoci budu do školky nutit, kdyby na tom byl jako tvoje malá, skákala bych štěstím metr do vzduchu :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862

Moje prostřední je podobná, děti jí sice vysloveně nevadily, takže na hřiště, kde byly děti, klidně šla, ale stejně si raději hrála sama. Kolem třetího roku to bylo hodně patrné, ale postupně se to zlepšuje, teď už si hraje aspoň se sestřičkami a známými dětmi (teď je jí 3 a 3/4). A třeba se pořád nechce zapojovat do nějaké společné činnosti s jinými dětmi, nebo zkusit nějakou neznámou činnost. Jdeme třeba na dětský den, kde jsou různé soutěže, nejstarší a nejmladší dcera si nadšeně plní úkoly a prostřední to ani nechce zkusit, i kdybych chodila s ní, prý to neumí a dělat to nebude. Myslím, že ve školce to bude podobné, zrovna taky začala chodit, ale je tam teprve druhý den (byli jsme na dovolené), tak uvidíme. Učitelka ji určitě bude motivovat, tak třeba to zkusí, třeba taky ne, já z toho vědu nedělám. Prostě je taková, já ji tak beru a do ničeho ji nenutím, jinak se šikovná, komunikativní, nevidím na ní nic extrémně divného, jen je to taková svérázná povaha. :nevim: Já bych být Tebou taky ještě počkala, ne každé dítě je společenské, některé si fakt vystačí samy a není to nic špatného. Já bych ji za to rozhodně netrestala, ani jí to nevyčítala. A jak komunikuje s dospělými?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
@Anonymní píše:
@BAZÁREK ANGIE na dětském hřišti bohužel ne pořídili jsme si na vánoce psa a ten bohužel na hřiště nesmí takže dopoledne bylo vždy venceni a odpoledne vždy mela program a ona sama ani nechtěla chodit na pisek

Tak přednost dostal pes, do toho nové dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
@Anonymní píše:
@BAZÁREK ANGIE na dětském hřišti bohužel ne pořídili jsme si na vánoce psa a ten bohužel na hřiště nesmí takže dopoledne bylo vždy venceni a odpoledne vždy mela program a ona sama ani nechtěla chodit na pisek

Jaký program? Byla za ten rok vůbec ve společnosti vrstevníků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
16.9.14 13:15

Vzdyt je ve skolce chvilku, teprve se adaptuje, to by mely vedet ucitelky i vy jako rodice.chce to cas a dat diteti prostor a hlavne na ni netlacit! dite se vyviji, mala taky mela obdobi, kdy se vic stydela, ikdZ predtim byla suveren.proc jste s ni nechodila mezi deti, to nechapu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.9.14 13:16

Já si teda nemyslím, že by to bylo nějak extra tím, mže přestali chodit na hřiště, my na hřiště chodíme jen sem tam (teda teď musíme po školce každej den), já nejsem ten typ člověka, co by hřiště miloval… :think: Zvlášť když spousta rodičů svoje děti neřeší atd.

Ale i přes to kluci s kolekivem problémy nemají, mladší ten je mezi dětma jak ryba ve vodě… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
16.9.14 13:17

Je nesmělá a je září. I ty smělejší děti si teprve tvoří vazby. Důlěžité je, že tam chce, líbí se jí tam a je ochotná alespoň přihlížet. Holt se zapojí, až uzná tolik lidí najednou za svoje. Je fajn, že jí do ničeho nenutí. A vy byste taky neměli. Mimochodem k těm dílkům, náš domácí živel rozhodně není nesmělá plachá holčička a donesla nám první organizovaně tvořené práce až minulý rok. Prostě pravila, že tvořit nebude, a my jsme si mohli trhnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
16.9.14 13:18

Asi je to na ní moc změn. Kvůli psovi nechodíte na hřiště - nechtěla tam - to nebylo její rozhodnutí, třeba ti jen chtěla vyhovět, když pak používáte násilí, abyste jí donutilo do něčeho, co nechce. :nevim: Přišla o svojí dobrou kamarádku, bude mít sourozence, třeba má zmatek v hlavě. Mluvíš s ní o tom, co jí trápí, nebo to necháváš a pak jen použiješ násilí, když to je už „extrém“? Nechci ti nic podsouvat, jen co mě tak napadlo k tvému textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.14 13:18

@kate02 také si nemyslím, znam plno maminek co nechodí na hřiště a co jako??? Nemyslím si ze každý musí vysedavat s dítětem na hřišti jsou i jiné věci co se dají dělat s dětmi a rozhodne dcera nijak nestrada

• Citovat
  • Upravit
12272
16.9.14 13:20
@Anonymní píše:
@kate02 také si nemyslím, znam plno maminek co nechodí na hřiště a co jako??? Nemyslím si ze každý musí vysedavat s dítětem na hřišti jsou i jiné věci co se dají dělat s dětmi a rozhodne dcera nijak nestrada

No třeba jít ven se psem. To pro dítě není moc atraktivní náhrada za kamarádku na hřišti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
16.9.14 13:24

Moje dcera je to same, v rijnu ji budou 3,s dwtma si nehraje, proste nepotrebuje spolecnost, doma s brachou si hraje normalne.Ja ji chapu, taky nepitrebuju mit kolem sebe mulion lidi, staci mi 3 kamosky s kteryma se stykam a smitec. Nejsem spolecensky tip, takze to chapu.Jsou i taci ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
16.9.14 13:25

@kamikaa to je ok, ale u anonymní mě zaráží to, že dcerka to tak dřív neměla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.14 13:26

O kamarádku sice přišla ale to je normální když nastoupí do školky nebo maminka do práce je jasné ze už cele dopoledne nemohou byt spolu a myslím ze je mala velmi šikovna a pochopila to ze to tak je,,
Ano priznavam ze pes byl problém bylo to cca 3 Měšice než si na něho zvykla a přešlo to do fáze kdy ho bere, začátky byli šílený nechtěla ho žárlila na něj a jen ho mlatila nyní když pes není doma tak ho hledá už ho bere ma h rada, jinak od 2 let navštěvovala jednou týdne soukromou školku chodila tam az do června kdy SME usoudili ze už bude doma když od záři nastupuje na každodenni, vždy nosila domu obrázky a mela radost když si je povesila na lednici…jinak doma jen nesedí a nesedela chodí od 4 měsíců na plavání a navštěvuje již rok angličtinu je to sice jen 30 min jednou týdne a s doprovodem rodičů ale i to se pocita

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML