Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, je mi 18 let a poslední dobou je mi i po malém množství alkoholu na druhý den furt špatně od žaludku a vždy to trvá celý den. Jak kdybych prostě měla kocovinu, ikdyz večer před tím jsem vypila třeba 2-3 pohárky vína. V březnu jsem měla 2×antibiotika na angínu a zánět ledvin tak nevím jestli to s tím může mít nějakou spojitost, že by to tělo bylo třeba nějak rozhozene, krevní testy na játra jsem měla v nemocnici při ledvinách v pořádku. Už si nevím rady, bojím si dát s rodinou i jeden pohárek už.. Předem děkuji za rady.
Zkus se před akcí najíst. Prý jsou vhodná jídla bohatá na bílkoviny - maso, sýry. Smažené jídlo prý víc zatíží žaludek, tak je potom spíš nevolno. A jako další, je vhodné alkohol prokládat nealkem. Možná 2-3 skleničky jsou na tebe prostě moc. Samozřejmě jiní pijí třeba i víc, ty můžeš mít svoji míru nižší. ![]()
Kdyz ti alkohol nedela dobre, tak se mu vyhybej. Normalni je nepit, ne naopak
.
@Beruška002 píše:
Dobrý den, je mi 18 let a poslední dobou je mi i po malém množství alkoholu na druhý den furt špatně od žaludku a vždy to trvá celý den. Jak kdybych prostě měla kocovinu, ikdyz večer před tím jsem vypila třeba 2-3 pohárky vína. V březnu jsem měla 2×antibiotika na angínu a zánět ledvin tak nevím jestli to s tím může mít nějakou spojitost, že by to tělo bylo třeba nějak rozhozene, krevní testy na játra jsem měla v nemocnici při ledvinách v pořádku. Už si nevím rady, bojím si dát s rodinou i jeden pohárek už.. Předem děkuji za rady.
Já bych k „pohárku“ i něco snědla. Nebo nepila. Nutné k životu to není.
Probiotika jsem užívala ještě týden po dobrání antibiotik a od té doby je neberu. Od dobrání posledních antibiotik to je 2 týdny tak jestli to nebude třeba tím, nevím. Včera jsem si třeba dala pivo a dnes mi není celý den dobře. Nikdy před tím jsem ale problémy neměla a mohla jsem vypít víc a špatně mi nebylo. Teď vypiju za celý večer 2-3 skleničky, mezi tím hodně piju i nealko a jím, a je mi další den špatně no..
@Beruška002 V tom případě se alkoholu vyhýbej. Třeba za nějaký čas dostaneš tělo do formy a sneseš nějaké to pivko či skleničku. Však nutné to pití alkoholu není. A jestli ti jde o společenský nátlak, jako zástěrku jsem si nejednou nalila do skleničky Vineu. Barva i vůně je podobná, nikdo pak neměl blbé kecy.
![]()
Ja to jednu dobu mela z vina. Respektive z te siry. Cerveneho jsem si nemohla dat ni sklenicku. Takze muzes zkusit, jestli ti pivo nebo jiny alkohol tohle nedela.
No a v nejhorsim proste nepit no😂