Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslím, že sobec nejsi, jestli manžel souhlasí, že by k moři jel, tak jeďte ![]()
Taky si myslím, že sobecká nejsi a pokud na to moře máte, jeďte. Nebo prostě tchánovi neříkejte kam po čechách jedete a manželův telefon zapomeňte doma. ![]()
Příspěvek upraven 01.07.12 v 17:48
Ahoj, Sobec podle nmě určitě nejseš. Ono dovolená u moře nemusí nutně bít o hodně drazší, co jet třeba autem CHorvatsko, Italie, nebo sami bez cestovky Bulharsko? Nakonec ti možná i manžel poděkuje že si bude kompletně od všeho moc odpočinout.
Rozhodně sobec nejsi a volila bych moře. Manžel si odpočine a ještě budete dýchat zdravý mořský vzduch ![]()
Rozhodne bych volila more, sobecka nejsi, manzelovi to evidentne vic prospeje.
Mame to podobne, az na to, ze mojmu muzovi takto volaju z prace. cize dovolenka musi nevyhnutne byt v zahranici, kedy je kazdemu luto tolko prevolat.
inak, last minute cez cestovku ma vysiel menej ako samostatne organizovana dovolenka, ale to zas zalezi od narokov.
co tak pripadne kompromis? ist niekam na slovensko, ci do inej blizkej krajiny ![]()
volat ani chodit sa tchanovi neoplati, a pritom to nebude natolko casovo narocne ![]()
Také bych volila moře. V tom každodenním zápřahu je třeba najít čas i na pořádný odpočinek. Užijte si to.
A taky za mě, ona ani dovolená po Čechách není extra nic levnýho (týden v hotelu s plnou penzí a wellness programem tady v Čechách nás vyšel přibližně na stejný peníze jako bráchu Chorvatsko vlastním autem a bez jídla).
Takže za mě určitě moře!!!
@Janik101 Dovolená po Čechách = prodloužený víkend někde v kempu bez jídla.
Dovolená v cizině = last minute (nejspíš letecky), protože jsme momentálně bez auta (naše Felicie udělala pápá).
Holky, děkuji. O tom, že jsem sobec, mě bude přesvědčovat hlavně tchán, který trpí utkvělou představou, že dovolenou by měl manžel trávit s ním (i si stěžoval, co si vymýšlím za blbosti, někam jezdit - odpolední výlet do ZOO, který vymyslel manžel). Částečně má asi pravdu, přece jenom stavíme, tak peněz není nazbyt. Ale chlap je totálně zdrchanej a když zůstaneme doma, tak bude něco dělat nebo bude u tchána (případně tchán udělá přepadovku)…
Vůbec to neřeš, ať si tchán myslí, co chce. Na žádné dovolené jste ještě nebyli, tak jeďte a užijte si to.
Dovolená v kempu bez jídla nebude dovolená bez tebe. Budeš vařit atd. KDyž dovče (a první rodinná), tak pořádná. Šetříte na ní 3 roky tak si to užijte…
Klidne jed…kdovi kdy se ti pak postesti jet opet k mori…sobec nejsi… ![]()
@Janik101 šetříme 3 roky, ale i tak moc financí není.
Naopak v kempu si to vždycky užiju nejvíc. S chlapem jsme tak za svobodna byli několikrát a paráda. To vaření mi naprosto nevadí…
Moře navrhl chlap, tak mu na to asi kývnu…
Dobré odpoledne,
jdu se poradit, protože potřebuji slyšet nezávislý názor. Situace se má tak. S manželem rekonstruujeme svépomocí domek. Většinu věcí dělá on a tchán. Takže manžel přijde domů a jde na stavbu, proto jsme se dohodli, že někam pojedeme, aby si odpočinul (už rok denně maká bez odpočinku), protože se fakticky nevidíme… Buď je v práci, na stavbě, nebo si ho uzurpuje tchán.
Vyvstaly 2 možnosti. Buď pojedeme někde po Čechách nebo třeba na týden v září k moři.
Teď už druhý den uvažuju, co udělat. Původně se mi moře nelíbilo (peníze), ale… Pokud budeme v Čechách, tak hrozí, že se sebere tchán a klidně na celý den přijede s ním řešit „neodkladné“ věci, nebo mu bude celý den volat a ten můj dobrák ho neodbyde, takže s ním bude celý den viset na telefonu (už se několikrát stalo) a já budu někde v cizím prostředím se sama se synem nudit. V nejhorším případě se tchán pozve. K moři by určitě neletěl…
Pokud pojedeme k moři, tak to bude finančně náročnější (3 roky si ale šetříme do kasičky na dovolenou - veškeré peníze, co jsme dostávali k narozeninám a svátkům od jeho maminky… původně jsem myslela, že by se to dalo použít na stavbu), ale nehrozí atak jeho táty, pořádně se užijeme (byla by to první rodinná dovolená) a chlap si odpočine.
A teď raďte. Jsem sobec, když chci raději k moři i za cenu vyšší finanční náročnosti? Je ode mě sobecké, když chci mít chlapa chvíli jen pro sebe a pro syna a užít si dovolenou bez tchána?
Děkuji za vaše názory.