Problémy s jídlem ve 2 letech

7465
23.10.15 21:48

problémy s jídlem ve 2 letech

Zdravím maminky
mám dvouletého syna a strašně bojujeme s jídlem. Když už se teda rozhodne, že bude jíst, tak ale domácí jídlo (oběd) skoro žádné nechce, takže dávám pořád skleničky. Jenže teď má zase takové období, že nechce jíst téměř nic celý den. Dá si třeba jen pár piškotů nebo sušenek a nebo si párkrát kousne do rohlíku. Máte s tím také některá zkušenosti? Některé kamarádky mi radí, že bych to měla řešit s výživovým poradcem :( :think: a některé mi zase říkají, že je to normální, že děti mají takové období, kdy nic nechtějí jíst :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16219
23.10.15 21:56

A co pije? Dávala bych vodu, pečivo jen s něčím výživným (sýr, pomazánka), piškoty a sušenky až po snědeném jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
23.10.15 21:58

No Kačí jsme zvedavá co ti tu poradí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
23.10.15 22:03

@kopeckovic11 syn má teraz-trvá to cca pol roka a teraz má v únoru tri roky-´tiež obdobie že nejí. Ráno má mlíko, v školke nejí ani svačinu ani obed, doma tiež nezje nič a má až okolo pol 4 svačinu-bílí jogurt s ovocem. Večeru ponúknu ale ani sa toho nedotkne a večer o pol 8 má mlíko. Ale vyzerá dobře, má vyše 16 kíl tak neviem :nevim: mám v pláne, pokiaľ sa to neupraví to riešiť z mudr. Takže neporadím, ale nie si vtom sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
23.10.15 22:06

@kopeckovic11 Tak podle metříku měl v roce a půl tolik, co starší pomalu ve 4 letech, takže evidentně nestrádá. Já bych teda nedávala žádné piškoty, sušenky a rohlíky, to mu nic nedá, akorát bílá mouka a event. cukr. I na ty skleničky bych se vykašlala. Prostě nabídnout a pokud nechce, tak nechce. Další jídlo bude až svačina, žádné plácání mezi jídly, to bych nabídla akorát ovoce nebo zeleninu. Jsou období, kdy děti žijí prakticky ze vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.10.15 22:13

Zrovna tento týden syn (26 měsíců) měl 3 dny, kdy vůbec nejedl, jen pil mléko jako miminko. Občas mívá období, kdy nejí nic nebo málo, ale většinou jí normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.15 22:29

@kopeckovic11
Ahoj, když moje mala začne spatne jíst, nasadim ji sirup Multi sanostol (obsahuje spoustu Bėčka) a je po starostech. Je volne prodejny a muze se davat od rola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
23.10.15 23:14

Dcerce jsou dva, jí taky dost málo. Není podvyživená nebo tak, ale jí docela malé porce a nikdy nepřijde, že má hlad. Mám pocit, že kdybych jí to jídlo nedávala, tak by pár dní nejedla klidně vůbec. K tomu nechce žádné ovoce ani zeleninu, sušenek jen pár, jogurt někdy jo někdy ne, totéž přesnídávky. Jistota je akorát lipánek a spol. nebo nějaké pečivo. Je to boj. Zato mléko, to by mohla pít na litry (um i obyč, je jí to fuk)…

Příspěvek upraven 23.10.15 v 23:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
23.10.15 23:14

S jeho váhou bych to taky neřešila, nedávala bych mu sušenky ani piškoty. Možná tu skleničku, a třeba jí nalít na těstoviny nebo něco takového, postupně prostě přimíchávat normální domácí jídlo. Jinak to, že moc nejí je prostě jeho volba, můj syn toho taky moc nesní a žije už pět let a celkem spokojeně. V pěti letech váží asi 15-16 kg, v roce měl necelých 8. A to tehdy ještě jedl poměrně dobře :D. Nucením do jídla nic nevyřešíš, naopak mu to ještě znepříjemníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
24.10.15 07:29
@zrcadlo píše:
A co pije? Dávala bych vodu, pečivo jen s něčím výživným (sýr, pomazánka), piškoty a sušenky až po snědeném jídle.

Pije vodu se šťávou a pečivo sní jen suché. A když mu nedám piškoty nebo sušenky, tak je schopný nejíst vůbec :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
24.10.15 07:36
@KáčaaBarča píše:
@kopeckovic11
Ahoj, když moje mala začne spatne jíst, nasadim ji sirup Multi sanostol (obsahuje spoustu Bėčka) a je po starostech. Je volne prodejny a muze se davat od rola.

A po tom ti začne jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
24.10.15 07:38

Děkuji, ale problém je i v tom, že malej nejí ani ovoce ani zeleninu, proetě to nechce ani ochutnat. Takže jí opravdu jen to pečivo a nebo ty sušenky s piškotama. Pokud mu nedám tohle, tak nebude jíst vůbec :think:.A teď váží 14kg a měří cca 95cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
24.10.15 07:39
@koralina11 píše:
No Kačí jsme zvedavá co ti tu poradí :mrgreen: :mrgreen:

No Marti zkouším kde se dá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
24.10.15 08:35

Ahoj mozna te trochu uklidnim malemu je 2,5roku pije štavu, mliko caj, rohlik, chleba s mazanim, salam nesni, oarwk vozuzla a vyplivne, maso varene v omacce neji, to same polivka pokud sou tam vetsi kusy nebo kousatelne vse plive, jedine sni banan, jine ovoce do nej nenarvu. jabko nepripada v uvahu. zkousela sem papriku, okurku on to da do pusy vozuzla a uz to s pusy vyndava.nebo jogurty jen bile, v ovocnejch sou kousky a to opet plive, vubec nevim jak to resit a skym, do roka a pul jedl jen mixovane, kdyz sem mu dala rozmackane hned se zacal davit.,tak doufam ze az bude vetsi ze i ovoce a zeleninu ochutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
24.10.15 09:22

Zkuste uvařit domaci a dat do skleničky, aby to neviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí