Nízká váha ročního dítěte - doktorka mě straší
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nízká váha ročního dítěte - doktorka mě straší
Ahoj holky,
potřebovala bych znát váš názor na můj problém. Mám 13 měsíční dcerku, šikovné, aktivní batole. Jenže potíž je v tom, že v roce vážila jen 7,66kg a teď ve 13 měsících 8,09. Měří 78cm. Narodila se v termínu s váhou 3kg.
Jí takhle: ráno kojení, dopoledne cca 150g jogurtu s ovocem, k obědu hustý masový vývar, nebo jinou hutnou polévku, odpoledne celou přesnídávku a křupky a večer kaši a kojení. Je dost vybíravá, to, co by jedla s nadšením, jsme ještě nenašli ![]()
Podle doktorky je podvyživená a prý může být do budoucna i zaostalá (to mi řekla, když se dozvěděla, že malá ještě sama nechodí. Ale už si umí sama stoupnout, stát a samozřejmě už několik měsíců obchází nábytek). Prý pokud se to za tři týdny nezlepší, tak jí bude muset poslat na nějaká vyšetření, což mi přijde zbytečné. Když malou porovnám s ostatními dětmi, je sice drobná, ale motoricky naprosto srovnatelná a v něčem i napřed…
A teď si říkám - mám se opravdu strachovat, nebo je to podle vás ještě v normě?
Díky
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že tvoje doktorka zbytečně prudí, ty snad musíš vědět jaké je tvé dítě naše má v 10ti měsících 8,620kg a 77,5 cm a podle tabulek je taky hubená, ale vývojově je v pohodě v něčem i napřed. Moje dr váhu vůbec neřeší. Vanda sice jí víc než ta tvoje, ale je to dlouhá čára, možná by si měla tvoje dr uvědomit, že ne všechny děti se vejdoubdo tabulek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že to doktorka moc hrotí, snaží se holčičku nacpat do tabulek. Zrovna holčičky mají nárok být menší a drobnější. Co se týká motoriky, tak oba moji synové ve 13 měsících rovněž sami nechodili, jen obcházeli nábytek, jak popisuješ. Samostatná chůze se řeší, tuším, až po 15. měsíci věku, pokud to dítě nezvládá. Tak buď v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vetsina decek je tlustsich, ale to neni zadna vyhra.Moje dite melo v roce 9kilo a 82cm myslim.Ted ma 10,2 a 86 (18m),pomer vyska/vaha nic moc, ale vypada zdrave atd, neni to zadny žrout, ji malo a porad je kojena, tak se snad rozjí potom.To strašení od dr. je jen to vysetreni?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AninkaCV
Podle mě doktorka přehání. Pokud neni vybledlá, špatně se jí nespí, není často nemocná a má k tomu i třeba dispozice být drobná, tak si tìm nelam hlavu. Určitě není ani nic na tom, že ještě nechodí. Má ještě čas…doktorka spíš jen straší a asi si myslí, že na lusknutí prstem malá přibere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a mala vsechno delala asi o dva mesice driv, nabytek obchazela od osmi mesicu, tak vsichni čekali, ze bude chodit uz pred prvnima narozeninama a nakonec zacala chodit az na zacatku 14.mesice-ale stylem jeden den pet kroku, druhy den vic a treti den přešla cely byt, takze no stress.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej má zrovna rok a půl a 89 cm, ale 11 kilo, jenže je takovej udělanej a má pivní bříško, je to chlap, ty máš holčičku, tak je drobnější, zas tak tragické to není. Jinak oba kluci chodili až v 16 měsících. Jestli doktorka řeší čistě jen váhu a to, že nechodí, tak to moc hrotí.
Příspěvek upraven 23.10.15 v 14:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dcera mela v roce 8,3.Porodni vaha 2,8.Je od narozeni nejedlik. Nervu jsem si uzila az az i nekolikrat na pokraji sil s placem. Odmala je velmi akcni, sikovna, ani nijak moc nebyva nemocna.Ted ji budou 4 roky a ma pouhych 13 kg. Proste uz jsem se smirila s tim, ze neji a je drobna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych se nestrachovala. Muj druhy syn mel v roce 75cm a vahu 8860g. Doktorka mi nic nerikala, asi proto, ze je sama drobna
A chodit zacal, kdyz mu bylo 15 mesicu (stejne jako starsi bracha, ktery byl vyskove i vahove v norme).
Zalezi jak velka jsi ty, partner, prarodice. Pokud jste drobnejsi, tak to dcera bude mit po vas. Pokud jste spis vyssi, tak by to vysetreni asi bylo vhodne, aby se vyloucily mozne rustove poruchy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za uklidnění. Doktorka je ze staré školy a ty tabulky jsou pro ní očividně alfa omega. Strašení spočívá v tom, že prý bude opožděná, pokud nezačne přibírat, že prý se jí můžou špatně vyvíjet orgány či co… jinak malá je moc krásné snědé okaté dítě, o nějaké vybledlosti nemůže být řeč. Už jí dělali testy na chudokrevnost a všechno OK. Jinak já mám 51kg na 172 cm, takže tlustá opravdu nemá být po kom…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle delala moje doktorka, ohledne meho syna, tak jsem ji vymenila, prudila porad, u nas teda ohledne motorickeho vyvoje…syn byl zase veliky, tak mu to trvalo dyl, ale vse krasne dohnal, byl uplne v norme…pri narozeni mel 4060g a 57cm
v roce pak 87cm a 13kilo…a chodit zacal v 15m…co to je za nesmysl, ze musi ve 13m chodit, znam deti, co chodili v 16m a i v roce a pul… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že to dr moc hrotí
moje malá měla při narození 4 kg, v půl roce 6 kg a v roce 7,5 kg
taky to chvíli dr hrotila, ale dobrý. Malá byla spokojená, šťastná. Ve všem ostatním byla jako jiné děti
jen prostě byla menší a drobnější. Po nástupu do školky to krásně dohnala. Teď je jí 4 a půl a váží 15,5 kg a měří 101 cm ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi taky záleží, jaké postavy jsi hlavně ty a manžel, případně nejblížší příbuzní…pokud jste většinou průměrní nebo i menší, těžko budeš mít děcko obříka
.Strava se mi až tak špatná nezdá, možná zkusit postupně zařadit více masové pokrmy na oběd(kuřecí, králičí, telecí, krůtí…),vím, že je těžké to prckovi nutit, pokud nechce, ale překvapivě už jsem víckrát slyšela, že kupované skleničky spousta dětí jí rádo..i mně připadaly „ble“,ale moje děti je zblajzly nadšeně…tak třeba jako prozatímní řešení. MOje švagrová má též prcky drobky, sama je drobná a jako miminko byla taktéž…tchýně jí pekla domácí piškoty, aby měla kvalitní stravu a jedla aspoŇ něco
…váhově na tom byly podobně jako tvoje,dr.ji taky hlídala, ale nestrašila..starší kluk je hrozný mlsoun, jídlo je trápení i teď ve 4 letech, mladší 11měs. dcerka jí jak za dva a stejně váží taky kolem 7 kg. A to že tvoje malá nechodí sama ve 13 měsících je naprosto normální…starší děti mi chodily ve 14,mladší dvojčata jsou sice narozená o měsíc dřív, ale chodily až v 16 a 17 měsících a nikdo se nad tím nepozastavoval…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme na tom naprosto stejne. Holcicka, porodni vaha 2,5 kila v terminu, na kontrole v roce vaha 7,5 kg a vyska 74cm, ted ve 13 mesicich lehce pres 8 kilo. Obchazi nabytek, postavi se v prostoru, sem tam udela par kroku, ale to je vse. Jidlo je katastrofa, ze vseho si akorat tak dvakrat kousne a necha. Doktorka nic neresi, na vaze (pomalu, ale jiste) pribira, nestrada, je sice bleda, ale odbery mela v poradku. Zaostala bude spis pani doktorka, kdyz ditko nepribira podle tabulek
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, některé děti jsou prostě drobnější ale až budou větší tak to dozenou. Já mám kluka a ve třech letech měl 13 kg a teď v 5 a půl má 17 kg, taky je to málo ale není nějak hubený, měří normálně a prostě nebude těžký. On i tatínek je hubenour, ma186 cm a 70kg. Děti by se neměli brát podle tabulek ale jak vypadají a jestli jsou v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit