Problémy s kakáním - 17m batole

7449
25.3.14 12:44

Problémy s kakáním - 17m batole

Ahojky maminky, naše dcera má drobný problém :
malá do svých cca 16m neměla problémy s kakáním - kakala pravidelně jednou až dvakrát denně a „normálně“. Teď poslední měsíc nekadí třeba dva či tři dny a pak z ní vyletí průjem až na lopatky. Před více jak týdnem prodělala střevní chřipku, dvoudenní zvracení a průjem, ale problémy s kaděním měla už předtím. Nevím, co s tím - 2× denně vyžaduje Sunar, zkoušela jsem vyřadit mléčné výrobky (jogurt, máslo) a žádná změna. Zkoušela jsem vyřadit bílé pečivo a nic, dokonce byla cca týden na stavící dietě a stejně žádná změna. Asi před rokem jsem jí zkoušela dávat laktobacílky a tenkrát bez viditelného efektu… Netušíte, co s tím? Chybí jí vláknina? Nebo jí má naopak moc?
Ještě dodám - má problémy s pitím, pije jen ten Sunar (dohromady cca 400ml) a k tomu jen a pouze čistou vodu a té dá, když je dobrý den, max 150ml denně. K tomu má polévky, přesnídávky více ředěné, ale víc pít prostě nebude. Nevypije mi Kulíška, Smectu, nic slazeného…
A ještě - nejí syrové ovoce a ani zeleninu, z toho se dáví, jen co se jí to přiblíží k puse…

Uvažovala jsem nad Psylliem, ale netuším, od jakého věku je a jak se dělá. Jestli to má nějakou chuť a dělá se z toho pití, tak jsem v háji, to pít nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
327
25.3.14 13:00

A co na to doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
25.3.14 13:01

Ahoj, nam rikala doktorka, ze to muze trvat i 3 mesice, nez se to da po strevni chripce do poradku… Meli jsme podobny problem + jeste k tomu ekzem. Vysazovala jsem kde co, na nic jsme neprisli… Kamaradka mi doporucila vymenit mliko za zn. Beba. Ted uz je to dobry, nevim, jestli pomohlo ti mliko (ma naky laktobacily v sibe), nebo ne, bylo to uz v ty dobe tech 3 mesicu po chripce. Vzdycky se to jeste zhorsilo, kdyz mel malej nejaky nachlazeni… Taky pomahalo mlicko Aptamil HN 25 - to je urceny primo na prujmy, neobsahuje laktozu, treba by pomohlo neco podobnyho bez laktozy…? Nevim, malej nijak netrpel zadnyma bolestma nebo tak, ale me stvali, ze jsem ho musela prevlikat… Kdyztak se zkus zeptat doktorky, co ona na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
25.3.14 13:02

P. S. Psylium bych nedavala urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
25.3.14 13:04

U dr. jsme s tím nebyly, přijde mi to jako „nijaký“ problém, proto se ptám zde. Ona to měla cca 3 týdny už před tou střevní chřipkou, takže je možné, že už v sobě něco měla a pak se jí to až projevilo zvracením a opravdu průjmem několikrát denně.
No zítra zkusím dr. a uvidíme.

@Adelide Malá je na Sunaru od 3.měsíce, tak jsem právě nemyslela, že by měl být problém zrovna v UM. Na trojce je normálně od roka, takže nějaké 4 měsíce před začátkem problému :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
25.3.14 13:06
@Adelide píše:
P. S. Psylium bych nedavala urcite.

Já vím, že si to chválí dospělí, ale jestli je to i pro děti, jsem nějak nezkoumala, proto jsem se ptala, jestli někdo nedává… Koupila jsem Lactulosu v době, kdy začala kadit jednou za 3 dny, ale to měla ještě normální konzistenci (sorry, ale jinak to popsat asi nejde), ale než jsem jí stačila dát, začala mít ten průjem jednou za 2-3 dny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
25.3.14 13:09

@maritimka
Aha, no my jsme prave v ty dobe taky prestali kojit kvuli druhymu tehotenstvi, takze to bylo neco jinyho… Tak ty doktorce zkus treba jenom zavolat a ona ti neco poradi a nebudes tam muset…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
25.3.14 13:12

@maritimka my jsme měli stejný problém, ale teď ve dvou letech. Byli jsme až na pohotovosti v nemocnici. Tam se mě paní dr ptala, co stím dělám, že nekaká pravidelně, tak jsem říkala, že dávám laktobacílky a ona se tak pousmála a koukla na kolegy a říká a je to k něčemu - ironicky. Dávám je ale pořád. Ale k věci.
Vždy při průjmech mi paní dr doporučila koupit mléko bez laktózy - já kupovala vždy v lékárně nutrilon bez laktozy (už si nepamatuji, jak se jmenuje přesně). K pravidelnému kakání mi doporučila změnit jídelníček, jíst hodně zeleniny. Doporučila my nácvik na nočník každý den ve stejnou dobu (i když vy asi ještě nechodíte na nočník) a chválit. Úplně jsme vysadili sladkosti a slané věci, co dostával od babiček :zed:
Psyllium je až od 3 let, mě ho dr. doporučila dávat třebas maličko do polévky už dříve, ale jen opravdu maličko. Já ho moc nedávám - ono taky přebytek vlákniny může mít za následek zácpu. Ale pamatuji si, že mi říkala, že je i něco pro děti menší, co je lepší se ale poradit s dr. (ale já si myslím, že prostě víc zeleniny - například rozmixovat do brambor atd.) U nás pomohlo nechat vyhladovět na radu dr v nemocnici a pak papal i zeleninku :lol:
Držím palce, u nás to kakání byl běh na dlouhou trať, ale povedlo se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
25.3.14 13:13

@maritimka ještě mi napadlo, jestli jí dr. dělala nějaký výtěr??? My jsme taky takhle s průjem bojovali s kvasinkami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
25.3.14 13:20

@cunklik Nene, výtěr dělala dr. jen z krku kvůli streptokoku - nejdříve bylo neléčené áčko a teď má místo céčko, ale s tím by to souviset nemělo, si myslím…

U nás sladké neexistuje, dcera nesnáší čokoládu, bábovku, sladké pití - ona je takové „jinačí“ dítě - nejí syrovou zeleninu a ani ovoce, sladké věci, nemá ráda typické dětské omáčky jako rajskou, nepije nic kromě čisté vody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
25.3.14 13:25

@maritimka hele, my byly u dr taky pořád kvůli průjmu, už jsme byla zoufalá a pak udělala ten výtěr ze zadečku a bylo to jasné, měl kvasinky někde ve střevě a to způsobovalo ten průjem. Zaléčila to a byl klid. Z krku to dost těžko pozná :nevim:
Tedy do té doby, než jsme neměli opačný problém a nekakal vůbec.
Já bych opravdu zašla za dr., v pořádku mi to nepřijde :roll:
Kdyby té vlákniny bylo málo, tak by měla strašně tuhé bobky. Tím to nebude. Snad jestli je ještě tělo rozhozené po atb, pokud nějaké byly, ale to už se mi zdá dlouho. Určitě bych pořídila to mléko bez laktózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
25.3.14 14:54

@cunklik zítra zavolám dr. a uvidíme, kdyžtak koupím to mléko bez laktozy a nějaké kapičky. Na výtěr bych také zašla, domluvím se s ní na něj. Díky za rady 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
25.3.14 14:59

@maritimka Určitě, budeš klidnější :kytka: a aspoň ti dr řekne, co a jak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
25.3.14 15:02
@cunklik píše:
@maritimka Určitě, budeš klidnější :kytka: a aspoň ti dr řekne, co a jak :kytka:

Já jsem z těch, které volají dr., až když teče krev a nebo teploty jsou více jak 24 hodin kolem 40st., takže proto jsem ještě nevolala kvůli „obyč“ kakání, kord, když malé to nevadí. Jen jsem si říkala, že už je to nějak dlouho na to, aby měla v nepořádku střeva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
25.3.14 15:26

@maritimka já tam taky nechodím pořád, ale ten průjem jsme měli také dlouho. A teď v nemocnici mě dost strašili. Uvidíš, udělají stěry nebo ti něco doporučí a budeš mít klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí