Problémy s krční páteří

27.3.13 19:12

Problémy s krční páteří

Dobrý den. Mám už několik dlouhých let problémy s krční páteří. Často mě bolí a přenáší se to až na bolest hlavy. Ze začátku jsem měla snahu chodit s tím k lékaři, který mě posílal na rehabilitace. Ty většinou nepomohly vůbec a nebo jen chvilkově a já byla u lékaře za dva měsíce znovu. Zkusila jsem už i obyčejné masáže mimo zdravotnická zařízení. To mi už pomohlo na déle (zhruba půl roku), jenže ty ceny masáží jsou pro mě tak velké, že si je nemohu dovolit. Nevíte, jak jinak se s tím dá bojovat? Podle maséra je to údajně nevhodným polštářem a špatným spaním. Polštář jsem si už nechala koupit speciální, ale nepomohlo to. Polohu spánku opravdu změnit nemohu. Usínám na břiše. V jiné poloze se převaluju v posteli a trvá to několik hodin, než usnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
349
27.3.13 19:21

Ahojky,

tak mě napadá a co cvičit třeba speciální cviky na záda a krk, anebo jógu či kalanetiku. Mám podobný problém se zády a bolestí hlavy, zkoušela jsem na to kdeco a nakonec mi pomohlo cvičení. Manžel je bývalý trenér a ukázal mi, jak cvičit. Tak snad jsem ti aspoň trošku pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
27.3.13 19:29

Ja vim, ze to asi nebude jednoduchy, ale poradim navstevu u jednoho z nejlepsich fyzioterapeutu v CR http://www.avete-omne.cz. Taky jsem roky chodila na ruzne rehabilitace a masaze a nikdy nic nepomohlo. Stacila jedna navsteva u pana Rychnovskeho a problemy byly pryc. A ver mi, ze spanim a polstarem to vetsinou fakt neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
28.3.13 01:27

Chodila jsem taky na rehabilitace a snad první otázka, kterou na mě ten Dr. vybalil byla „Nespíte na břiše, ŽE NE!!!“… No samozřejmě, že spim, jinak neusnu.. no, šel do vrtule a že na břiše absolutní zákaz :D No, spim na něm stále, jak píšeš, jinak se mlátím, až se teda nějak utluču, ale je to děs.. v tomhle jediným pro mě bylo těhotenství „trest“… už jsem se klepala, až si zase po porodu lehnu pěkně na břicho, páteř nepáteř :nevim: No jinak určitě nějaká cvičení, protahovací, jóga byla taky fajn, i když moje teta jí zase nemohla, že jí to naopak na ten krk vadí, jak je zatnutá třeba v nějaké póze. Já jsem s tím problém neměla.. ale mně teda domácí protahovačky poměrně zabírají, když se člověk snaží alespoň trošku pravidelně to dodržovat… na netu, myslím, bys něco našla nebo se poradit na nějaké rehábce (popř. bych zkusila i doporučení přes praktického Dr., ten by ti třeba rehábky napsal a neplatila bys nic)… hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
28.3.13 06:00

Rehabilitace jsou základ. Samozřejmě ne všichni fyzioterapeuti jsou dobří. není od věci zajít k RHB lékaři, ať ti dá přesně napsaný předpis pro fyzioterapeuty. Musí tě taky naučit správně cvičit doma.
Na tyhle chronické potíže vážně není jiné řešení, pacienti to neradi slyší, snad by se raděj nechali i operovat, ale bohužel není co :-) Léky, obstřiky, infuse - to jsou nouzovky, když už se ani nehneš, ale bez cvičení se to bude vracetfurt. Dokud seš mladá, máš šanci, že ještě nemáš trvalé adaptační změny na páteři. Děláš nějaký sport?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.13 10:10

@Pudloslava ne, sport nedělám. Už od tětství s ním nejsem kamarádka a tělocvik ve škole pro mě byl noční můrou. Takže z toho cvičení odvázaná nejsem, ale co se dá dělat. Furt lepší než vyhazování peněz z okna za rehabilitace a masáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
28.3.13 13:08

Najdi si kvalitního člověka, který umí pomocí reflexní terapie odblokovat páteř..je to neskutečná úleva. Nejlepší ve svém oboru jsou manželé Patakyovi.
Klasické rehabilitace nejsou k ničemu..moc lidí, sestry nemají čas na pořádné ukázání cviků..šup šup a další.. :lol:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí