Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pul roku je kratka doba. Jsou zeny, kterym menstruace s mirenou nevymizi vubec. Ja to tak mela celych 5 let. Ted mam obdobu Mireny a MS mam take. Jen velmi slabiu, akorat tak tech 8-10 dni. Zrovna kvuli tomuto bych se vsech dalsich vyhod teliska fakt nevzdavala.
Ještě vydrž, já jsem takhle bojovala rok. Špinila jsem i 3 týdny. Když uběhl skoro rok, tak jsem se tozhodla, že mirenu nechám vyndat a jak když mávne proutkem, tak se to uklidnilo. Špiním 4 dny a někdy třeba jednou za 2 měsíce. Za mě nejlepší antiko ale byl to boj. Ještě mám dva roky do výměny, tak jsem zvědavá.
Musim se smat, protoze jsem ted na 3dny skoncila s ctyrmesicnim mimcem v nemocnici. Velke bolesti bricha, velmi vysoke CRP. Naznali, ze je to zanet v panvi a zvetsene vajecniky. Porad mi rikali at si telisko jeste necham a my s manzelem na to? OKAMZITE VEN!!! Jako opravdu mi to nestoji za to, i kdyz zadne penize nejspis neuvidim (mela jsem ho 2mesice, hned po mesici zanet-nikdy driv jsem zanety nemivala). Davali mi antibiotika do zily, musela jsem mit nadstandard, abych mohla mit mimco u sebe a podle pravidel tam musel byt i manzel (ja za mimco nemohla zodpovidat). Takze dalsi penize pryc, ale cert je vem. Maly nechutnalo mleko, ted uz dobry! Nepochopim, ze si ho necha nekdo zavest znovu, i kdyz se mu treba dostalo do brisni dutiny-jen aby dostal zpatky penize. Je mi jasne, ze nekomu vyhovuje, ale ja si ted nadavam, ze jsem do toho sla-manzel mi hned na zacatku rikal, ze je to cizi teleso v tele a nebude to ONO. Mel pravdu!
@Ladušenkaaa mám mirenu rok a mám stále podobné potíže co popisujete… no možná 2 měs byl trochu klid jelikož mi dr napsala nějaké hormony…
já se i těšila že budu bez ms a smůla
nevím zda bych příště do toho zase šla
za mě zatím tedy zklamání
Achjo..
.. prave… me nejde o to abych uplne nemela ms.. ale byla jsem rada jak se mi i po porodu krasne srovnal cyklus a ted tohle… dostanu to o vic jak tyden treba drive, jen slabe.. za dny dny konec.. najednoupo dvou dnech neocekavana silnejsi ms.. za dva dny opet konec.. dva dny klid, opet spineni… do rana nic.. a druhej den vecer uz treba zase ms.. nekdy to trva dva tydny nekdy 3… pripadam si hrozne.. nikam kvuli tomu nechci jezdit.. vecne chodim se slipkou a o intinnim zivote ani nemluvim.. manzel uz rika ze mu prijde ze to mam nonstop.. ![]()
Já s mirenou měla trpělivost cca 3/4 roku.
Skoro pořád nevyzpytatelna menstruace klidně po dvou dnech znovu, když před tím jsem to měla 20 dní, navíc hodně silná MS, žádné špinění…
Manžel měl pocit, že menstruuji nonstop, takže super antikoncepce, nebylo kdy mít sex… ![]()
Prostě za mě nikdy víc, vyhozené prachy jak za tělísko, tak za munici na MS.
Teď mám klasickou HA a jsem spokojená…
Chtěla jsem se zeptat, zda má někdo podobný problém…
Od 30.10.2017 mám zavedenou Mirenu. Po zavedení jsem chvíli špinila, nic neobvyklého.
Pak po měsíci klasicky menstruace, pak za další měsíc zase… atd.. kromě dlouhého špinění po menstruaci, vše ok.
No a teď jsem měla v lednu menstruaci (týden), pak jsem špinila cca týden… pak tak 4 dny bez menstruace a dnes jsem to opět dostala a to dost silně - prostě jako moje „klasická“ menstruace.
Je to normální, když už mám Mirenu 4 měsíce?
Díky za vaše zkušenosti.
@zvo80 ja mam Mirenu cca trictvrte roku a prvni pul rok jsem mela to same.. ted za dalsi tri mesice silne a nepravidelne menstruuji..pry se to u kazdeho srovna jinak a nektere zeny cekali i rok, s teliskem se rozlouci nebo se smiri s menstruaci ci spinenimTake jeste cekam co bude…
Ja mirenu take mela a bez problemu ciklus mam spatny kvuli hormonum
Prosím o zkušenosti.
Po 6 měsících neustálého špinění a menstruování jsem si nechala vyndat Mirenu.
Dr. říkal, že někdo se s ní prostě neskamarádí.
Po vyjmutí jsem malinko špinila a po dvou dnech opět MS.
Je tohle normální? Čekala jsem, že spíš přestanu špinit a ne, že zase dostanu MS… ![]()
Díky za zkušenosti.
Zdravím,
je mi lito za ty penize dat telisko vyndat. Ovsem kdyz nebude jina moznost… :/
Vim ze na toto tema tu uz par diskuzi je ale nikde jsem nenasla konkretne svuj problem. Jiz pul roku mam zavedene telisko Mirenu. Ovsem zadne zlepseni nevidim ba naopak. Obcasne bolesti a hlavne velmi nepravidelna a dlouha i kdyz slaba menstruace. Mate nekdo zkusenost?