Problémy s nadechnutím - od čeho?

2527
20.12.12 11:41

Problémy s nadechnutím - od čeho?

Hezký den,
prosím o radu. Už několik týdnů mám problémy s tím, pořádně zhluboka se nadechnout. Můj alergolog to označil jako vdechovou dušnost. Nicméně neví, čím je způsobená, astma mám pod kontrolou. Posílá mě na echo a ekg (vyloučení srdeční vady), ale jdu až v půlce ledna. Je to dost obtěžující, někdy se to nedá skoro vydržet, jindy je to lepší. Prostě mám pocit, že lapám po dechu…včera mi zjistili, že mám uzlík na štítné žláze. Ta je jinak nezvětšená, jen ten uzlík. Prý to s tím nejspíš nesouvisí, tak nevím. Od páteře to taky není, tu mám v pořádku. Nemáte někdo zkušenost? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
20.12.12 11:49

Hmmmm… Tak to držím palce, aby se našla brzy příčina, protože to znám a vím, jak to dokáže znepříjemnit život. U mě to bylo více faktorů najednou. Každopádně ještě je dobrý nechat si udělat krevní obraz, protože to způsobuje i málo železa v krvi. Já neměla téměř žádné. :roll: A hladina hemoglobinu bývá nízká. Pokud ale není příčina v krvi, může být v plicích, nervech… Někdy zabere i kvalitní masáž, kdy se záda prohřejí a nerv se uvolní. No, snad se ti to brzy vyřeší. Držím pěsti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
20.12.12 12:09

Děkuji. Krevní obraz mi dělali v září a bylo to v pořádku, tak nevím, jestli by mi dr. chtěla udělat znova. Ale mohla bych si železo sama nasadit…tu masáž taky zkusím. Připadám si jak hypochondr, samý běhání po doktorech… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
20.12.12 12:12

Kamaradce pomohla pri podobnych obtizich shiatsu masaz, mela zablokovan y nervy u zeber u patere… pomohla ji okamzite napoprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.12.12 12:18

@Nikolacek A nemůžeš mít úzkosti? Mezi příznaky patří napříkla:
Kardiální příznaky: palpitace, tachykardie, bolesti na hrudi;
respirační obtíže: dušnost, psychogenní astma;
gastrointestinální příznaky: nechutenství, nausea, zvracení, průjmy;
psychogenní bolesti;
neurologické symptomy: závratě, nestabilita, parestezie, svalové napětí, výpadky senzorických funkcí, poruchy polykání, pocity „knedlíku v krku“;
další vegetativní příznaky: návaly horka, pocení;
nevýkonnost;
sebepoškozování, suicidální tendence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
20.12.12 18:27

@panenka87 Taky o tom přemýšlím, úzkosti jsem před lety mívala, takže mám tu zkušenost, každopádně teď se psychicky cítím dobře a kromě těch dechových obtíží nemám nic jiného, tak to asi nebude ono…nebo že by ano? Ale přijde se na to asi jen vyloučením všeho ostatního…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
20.12.12 18:27

@obrazek A záda jí bolela? Mně totiž nebolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.12.12 19:15

@Nikolacek
Tak muzes to jedine zjistit tak, ze si zkusis vzit neco na uzkost. Napr. Neurol a kdyz se ti zacne lip dychat, tak je to jasnacka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
20.12.12 22:05

No ona byla cela ztuhla, ale bolesti zad vylozene nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí