Problémy s předkožkou - kortikoidy

1612
22.5.24 12:23

Problémy s předkožkou - kortikoidy

Syn měl problémys přetažením předkožky, byli jsme na chirurgiia rekli nam, žema trénovat, za 6 měsícůkontrola. Tak dnes byla kontrola, má to podstatně lepší, chce ale, aby 6 týdnů se mu mazal kortikoidy. Co si o tom myslíte? Jsou mu 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9734
22.5.24 12:39

Ve 2 letech je zcela zbytečné, ba dokonce i kontraproduktivní provádět jakékoliv manipulace s předkožkou, když už se s nimi začalo, tak raději Piňďa mast, kortikoidní si nechat do zálohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36887
22.5.24 12:40

Záložka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
22.5.24 12:46

Ja si myslim ze je to blbost. Pokial nema ziadne obtiaze v beznom zivote (mocenie, zapaly…), tak by som to absolutne ignoroval a ziadne kortikoidy nedaval. Moje dovody/znalosti/uvazovanie su nasledovne:

1. Behom vyvoja sa predkozka vo vacsine pripadov odlepi sama

2. Naopak pocas puberty sa moze (zriedka) stat ze zalud sa zvacsi viac ako predkozka a pretiahnutie bude obtiazne az nemozne

3. Teda body 1 + 2 znamenaju ze pretiahnutelnost predkozky v 2 rokoch nema VOBEC ZIADNU suvislost s pretiahnutelnostou predkozky v puberte

4. Aj keby sa predkozka nechcela odlepit, alebo zalud vyrastol v puberte viac ako predkozka tak stale sa to da riesit treningom a pravidelnym cvicenim, tym ze bude starsi bude chapat ako to spravne robit, preco to robi, ze to moze tahat, ale nesmie boliet atd…

5. Akoukolvek manipulaciou s predkozkou v takto nizkom veku mozes situaciu do buducna iba zhorsit, zlepsit nieje co!

6. Kortikoidy niesu prave cukriky a kym na to neexistuje opravneny dovod tak by som ich nepouzival (a u 2r dietata bez dovodu uz vobec nie), na zaklade bodu 3 podla mna neexistuje opravneny dovod

Samozrejme v pripade ze existuju skutocne obtiaze (ako nemoznost/obtiazne mocenie, zapaly atd) tak sa situacie hodnoti uplne inak a to co som pisal vyssie nema ziaden zmysel.
Upozornujem ze niesom lekar, povedzme ze pri najvyssej miere optimizmu pouceny laik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18627
22.5.24 12:56

@PT PCE nemazala bych. My okolo těch dvou let po koupání namazali bepanthenem at kůže zustane vlacnejsi a jen jsme trochu ‘zaperovali’. Strašně opatrně aby to nebolelo. Začínali jsme na pidi dirce jako spendlikova hlavička a během dvou měsíců byl vidět znatelný pokrok. Aktuálně má 6 a dávno se myje sám a kompletně pretahne. Za poslední dobu měl jen 2× cervenyho pindu když si hrál az moc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
22.5.24 13:14

Všem děkuji za utvrzení v mém názoru :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
22.5.24 13:19

@hospodki
A jak se má malá? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18627
22.5.24 13:30

@PT PCE :kytka: je bozi a občas na zabiti. Chytrá jak opice a teda v mentálním vývoji se nestacim divit. Kluk byl vždycky celkem napřed, ale takhle fakt ne. Odplenkovala se v 1r 7m rovnou i v noci (nejvíc jsem knourala já, ze me nebaví s ni vstavat na nocnik), minimálně 4-5m se umí sama komplet svléknout včetně zipu, obléknout taky celkem dobre, jen občas nevyjdou boty a zip nespoji. Ale je to emoční holcicka a te me úplně bere nervy kolikrát :lol: jak si užíváte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
22.5.24 14:43
@hospodki píše: Více

Když to tak čtu, tak začínám litovat, že jsem se ptala. :mrgreen: :mrgreen: Začínám mít komplexy. :mrgreen:
Je to božan, často čert. Jsem ráda, že se sám nají. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18627
22.5.24 15:35

@PT PCE tím na co je leva se zásadně nechlubim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...