Problémy s puberťákem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9037
20.2.25 08:02

Stejnou věkovou skupinu najít nemusí. To je ten zádrhel. Oni si kolem tohoto věku teprve začínají uvědomovat, že to mají jinak. Vím o klukovi, který vlastní situaci neunesl, nechtěl přiznat a spáchal raději sebevraždu. Přitom o nic nejde. Starší už se nebojí mluvit, je to prostě fakt, běžný život. Mladí bojují sami se sebou. Nevím, jestli je v takovém případě řešení, že se mu kontakt zakazuje. On spíš potřebuje všeobecně podporu. Vědět, že vše je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kdoulinka
20.2.25 08:10
@krecik.dzungarsky píše: Více

Jako ty si myslíš, že normální zdravé děti nemohou být manipulovatelné cizími? To je dost zvláštní názor.

• Citovat
  • Upravit
7296
20.2.25 08:14
@Anonymní píše: Více
Řekni mu třeba o stránkách sbarvouven. Ty jsou bezpečné, může tam komunikovat s lidmi(mentory), kteří se taky hledali a mají to úspěšně za sebou. Nejsou to žádní úchylaci a mladí lidé, co se hledají to s nimi anonymně mohou probírat. Tento projekt vznikl právě na popud toho, že jeden 14letý kluk spáchal kvůli strachu ze své orientace sebevraždu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.25 08:16
@KarlKarlson píše: Více

Nemyslim, ze ho vydiraji. Spis ma hlavu popletenou. Samozrejme on mi pozdeji vše rekne. A vsechna kritika je na mou hlavu, jak ho omezuji atd., Je mi jedno jestli bude hrat hry, ale socialni site to je neco jineho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.25 08:18

@Matt 02 Dekuji. Mrkneme na to.

• Citovat
  • Upravit
3797
20.2.25 08:19

Aneb nedělej si dítě s kamioňákem. Internet je mor, rakovina a nejhorší zlo pro tyhlety bezprizorní děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31017
20.2.25 08:25

Hele, ja bych rekla, pokud jsem tedy dobre pochopila, ze duvera mezi vami je zatim zachovana, ze vis i od nej, na jakych strankach se pohybuje?? - mluvit, mluvit, mluvit… popovidat si i treba s psychologem? Projevit mu prijeti, ze pripadna jina orientace pro vas neni problem? Ale opravdu nevim, jak moc mezi vami funguje komunikace.

Probrat s nim bezpecnostni rizika, jak psal nekdo vyse, poradit bezpecne stranky. Domluvit se na povinnostech. Jak se k tomu vsemu stavi manzel, vi o tom?

Od sebe si pamatuju, jak jsem z domaciho vezeni zdrhla oknem a pak se krcila v lese a bala se domu, proste zkrat, pritom jsem byla bezproblemovy pubertak, ale s tihmle omezenim jsem tehdy nesouhlasila, bylo mi taky okolo 14.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
20.2.25 08:31

No a chce to hodně komunikovat, mluvit, mluvit, mluvit, přátelsky, ať ti nadále věří a poučovat jaká jsou rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.25 08:33
@Kelsey1 píše: Více

Doma je ted dusno uz delsi dobu. Co se tyka jeho orientace, tak to je uz to nejmensi, co by jsem resila. To co jste napsala, je taky pravda. Tak jsem o tom nepřemýšlela.
Ale kdyby si jen psal. Me to přijde jako, když dospělý si nasel mladého kluka s kterým probírá tyhle témata a ten se na neho vice namotava. A samozřejmě intimněji taky. Se rozepisuji, ale bouzel jsem zoufala. Manžel ma vystudovanou psychologii, tak nemyslím ze na to jdeme od lesa. Ale bouzel, nejak to nefunguje.

• Citovat
  • Upravit
24851
20.2.25 08:57

Jestli je to pravda, tak ti posílám hodně sil :hug: budeš je potřebovat řekni mu, že je i nová právní úprava a už je do 15 trestný čin, když z něj někdo láká intimní fotky, řekni mu, že je to protizákonné (sexuální útok, § 186 trestního zákoníku) a vše se dá dohledat a že dělá problémy jak sobě, tak dotyčným „kamarádům“, ten věk je opravdu problém…
tenhle věk je prostě strašně náročný, řeším to doma pořád, mluvím, snažím se, ale taky mi někdy i dojde trpělivost :,( střídá se to, někdy je větší problém s jednou, pak s druhou (bude jim 16), ale v noci teda z domu neutíkají a píšou si spíše s vrstevníky, i když každá už má love-boye, achjo, takže to zas furt řeším i tyhle intimní a antikoncepční věci…
ten kluk může být klidně i vydírání, na sítích jsou sexuální predátoři, určitě na 100% se s ním podívej na youtube na dokument V síti (!!) je důležité to vidět přímo s ním a během toho dokumentu to s ním přímo probírat, já to holkám pustila někdy krátce před 13narozkama a jsem za to fakt ráda, protože si uvědomily, jak šílená rizika na sítích hrozí a že stačí poslat pár fotek a jsou lapeny v síti vydírání, lží a manipulací :,(
mrkněte na to, zapoj více tátu - měl by trávit víc času doma (vím, těžký kvůli práci), klukovi vymezit aspoň základní domácí povinnosti (koš, myčka, jeho pokoj - ano, taky s tím bojujem)- držím ti palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.25 09:03
@Hobitka píše: Více

Co se deje kolem neho, to mam zhruba přehled. Plno věci sam řekne. A na které stránky chodi, to vim. Ale vztah nemáme ideální. Dost se hadame. Nebo spis, když on porad opakuje něco dokola a ja taky mluvim to svoje, tak to nikde nevede. A mluvíme hodinu o ničem. Příklad, otázky dookola, proc nemůže odejit z domu na wifi, když doma nemá internet. A ja se to snažíme vysvětlit. A pak uz začne rozebírat vše od začátku. A proc nemám rada jeho kamarády. Manžel je z toho unaveny. Porad řešíme to same a nelepší se to. Ale jinak funguje skvěle v tomhle. Takze, když on mu něco řekne nebo omezi, tak syn ho poslechne. No, ale to je o víkendech. Pres týden, to je jak kdy. Nekdy úplně vše normálně a někdy mame hrozne dny. Ted začal s tím útikanim potaji ven. On odejde a přijde. Ja uz spim a přijdu na to, ze on odchází z baráku.

• Citovat
  • Upravit
24851
20.2.25 09:13

ta wifi je holt alfa omega jejich žití, je to mazec.. my to z mládí neznáme, já si ještě psala dopisy, lístky, vzkazy pod rohožku, kde zrovna jsem a volali jsme si z budky, když byl náhodou někdo za vodou a disponoval doma pevnou linkou :mrgreen:
taky vím, že se cyklíme, třeba furt vysvětluju, že plíseň na talířích a obalech od jogurtů a dalších potravin v jejich šuplících fakt nebudu akceptovat a vždycky se kvůli tomu pohádáme :,( xkrát jsem jim to vysvětlovala po dobrém i po zlém, nezabralo to…
asi je fakt každý člověk jiný a někdo ten bordel má v sobě víc a někdo míň..
třeba syn od partnera je asi po něm vycepovaný a háklivý a ten má vše v super cajku a ještě mu i vadí, když si k jeho polštáři lehne pes (chápu), je mu 17, ale nádobí a obaly by si nikdy do šuplíku na x dní/týdnů (než se na to přijde) nedal…
takže to je těžký prostě…
aktuálně jsem za něj vážně hrozně ráda, protože vidím, že chyba (ohledně bordelu) opravdu není na mé straně přijímače, jelikož moje krasavice mi samozřejmě nutí myšlenku, že jsem nesmyslně posednutá pořádkem
(ne, fakt nejsem, vysávám a vytírám cca 2× týdně, povrchově mám ráda věci na svém místě, ale denně fakt nic nešuruju)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.25 10:30

No my máme něco podobného doma… Nevíme si s ním rady, ale u nás doma je už problém ten, že kluk je zletilý, takže už s tím nenaděláš nic. Bohužel rodiče pořád zavírali oči, před jeho chováním a asi si říkali, že z toho vyroste…
Bohužel… Mají s ním neskutečné problémy a hlavně on má zkažený celý život
Takže opravdu vám z nejčistšího svědomí radím, co nejdříve s tím začněte něco dělat, protože tam ještě je nějaká šance ho „prevychovat” a ukázat mu cestu atd… Dobré by bylo si možná o tom všem promluvit s odborníkem… Protože bohužel tato doba je strašně divná a ty „děti” na vše reagují jinak, než bychom čekali…
U nás doma případ: Odjakživa měl na co si ukázal a vždy nějakým způsobem dosáhl svého a celý život byl omlouvám a ofukovan ze všech stran a ani jakoby se nejevilo, že by s ním někdy mohl být nějaký problém… Měl vyznamenání na škole v ZŠ a byl bezproblémové dítě. Bum střih cca od taky těch 14-15 se chytl bohužel špatné party a rodiče to nebrali vážně, protože to byli jeho vrstevníci a říkali si, že z toho všichni vyrostou… No střih a bratrovi je 20 let a nemá střední školu, pracovat nepůjde a peníze, co od rodičů dostal na start do života, tak utratil za úplné kraviny jako jsou stírací losy atd…
PS: nepíšu zde vše proto, aby to třeba někdo podle popisu atd…

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
20.2.25 13:05
@lilith1 píše: Více

Dcera je autistka, na psychiatrii s ní byly slečny, které výchovné problémy měly. Za mě tam akorát blokovaly místo mnohem potřebněším. Autistkám, anorektičkám, vážně se sebepoškozujícím, holkám po pokusech o sebevraždu a dalším s pestrou škálou diagnóz. Vracely se opakovaně, protože rodiče nebyli schopni nastavit jasné mantinely. Psala o tom opakovaně do médií primářka tohoto oddělení.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
20.2.25 13:07
@Kdoulinka píše: Více

Ve čtrnácti letech, pokud není dítě mentálně opožděné nebo s jinou diagnózou, která by toto ovlivňovala, je to pro mne opravdu téměř nepochopitelné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML