Problémy s randěním

13
18.10.22 23:51

Problémy s randěním

Dobrý den,
mám takový dotaz. Je mi 23 let a ještě jsem neměla žádného přítele. Už mě to vyloženě deptá, protože nechci být pořád sama. Založila jsem si už asi 4 roky zpátky seznamku a s pár muži jsem se sešla. Jde ale o to, že mám od mala lehkou dětskou mozkovou obrnu a tím pádem si moc nevěřím. Psychické problémy jako úzkost a deprese mi začaly v pubertě, asi když mi bylo 17, předtím jsem nic neřešila… Ale v tom teenagerovském věku jsem byla dost rozhozená z toho, že chodím jinak než ostatní a pořádně jsem si to teprve uvědomila, takže mi připadá, že mám od té doby i problém se sebevědomím.. Samozřejmě od mala cvičím, byla jsem i na dvou operacích atd. ale není to ono a bude to asi vidět napořád :( V pubertě jsem byla i u psychologa, ale nějak extra se mi nezdá, že by to pomohlo. Nakonec jsem si musela pomoc nějak sama a cítím se teď celkově o dost lépe, jen ty vztahy mě štvou. Teď studuju VŠ v Praze a abych se teda dostala k věci, tak jsem nedávno byla s jedním milým klukem na rande a už od začátku jsem věděla, že mě přitahuje a že mám zájem a on měl zjevně taky. Po druhém rande se mě pokusil políbit, jenže já jsem tak trochu ucukla :( Přitom, jak píšu cítila jsem, že mě přitahuje, pak jsem mu napsala, že se omlouvám, že ještě nejsem asi na vztah připravená a zůstali jsme jen kamarádi. Jenže teď se stýkám s někým jiným a zkouším znova randit, ale nejsem si tam jistá, jestli mě dotyčný úplně nějak přitahuje, ale cítím, že je moc milý a empatický. Dnes se mi taky pokusil dát pusu nebo se spíše zeptal, ale řekla jsem mu, že se cítím nervózně, tak úplně v klidu řekl, nevadí půjdeme na to pomalu a až se nebudeš cítit nervózní tak to třeba příště zkusíme. Hrozně si tohohle vážím, protože v dnešní době mi přijde, že pokud na 2. rande nedám alespoň polibek, tak se na mě ten druhý logicky vyprdne. Jenže většinou, když jdu s někým takhle na rande ze seznamky, tak nikdy necítím takovou tu lásku na první pohled a postupem času mi připadá, že se to moc nerozvíjí, že pořád tam u mě chybí ta pověstná jiskra :( Takové to pobláznění na hned, jsem, ale už cítila, když jsem studovala na gymplu a učil nás mladý a hezký učitel a nebo u hezkého zpěváka- taková klasika u puberťaček :D ale od té doby se mi to nestalo a když jdu s někým dostupným pro mě, tak toto necítím. Už nevím, co s tím dělat, jsem z to docela nešťastná. Myslím si že lesba nejsem určitě, takže tápu v čem je problém, že mě přitahuje fakt jen málokdo. Jsem ráda, že se najdou chlapi i tací, kteří mě berou takovou jaká jsem i s DMO a respektují to a vím, že bych furt neměla přebírat, aby se nestalo, že zůstanu sama napořád, ale zase nechci být s někým, ke komu nic necítím. Cítím se na všech schůzkách dost nervózní. Myslíte že by mohl pomoc psycholog? Samozřejmě jsem přemýšlela na schůzce i o menším množství alkoholu, třeba skleničce vína na uvolnění, ale dotyčný s kterým se teď scházím je abstinent a tak před ním zatím nějak pít :D
Děkuju za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5134
18.10.22 23:55
@Kamík789 píše:
Dobrý den,
mám takový dotaz. Je mi 23 let a ještě jsem neměla žádného přítele. Už mě to vyloženě deptá, protože nechci být pořád sama. Založila jsem si už asi 4 roky zpátky seznamku a s pár muži jsem se sešla. Jde ale o to, že mám od mala lehkou dětskou mozkovou obrnu a tím pádem si moc nevěřím. Psychické problémy jako úzkost a deprese mi začaly v pubertě, asi když mi bylo 17, předtím jsem nic neřešila… Ale v tom teenagerovském věku jsem byla dost rozhozená z toho, že chodím jinak než ostatní a pořádně jsem si to teprve uvědomila, takže mi připadá, že mám od té doby i problém se sebevědomím.. Samozřejmě od mala cvičím, byla jsem i na dvou operacích atd. ale není to ono a bude to asi vidět napořád :( V pubertě jsem byla i u psychologa, ale nějak extra se mi nezdá, že by to pomohlo. Nakonec jsem si musela pomoc nějak sama a cítím se teď celkově o dost lépe, jen ty vztahy mě štvou. Teď studuju VŠ v Praze a abych se teda dostala k věci, tak jsem nedávno byla s jedním milým klukem na rande a už od začátku jsem věděla, že mě přitahuje a že mám zájem a on měl zjevně taky. Po druhém rande se mě pokusil políbit, jenže já jsem tak trochu ucukla :( Přitom, jak píšu cítila jsem, že mě přitahuje, pak jsem mu napsala, že se omlouvám, že ještě nejsem asi na vztah připravená a zůstali jsme jen kamarádi. Jenže teď se stýkám s někým jiným a zkouším znova randit, ale nejsem si tam jistá, jestli mě dotyčný úplně nějak přitahuje, ale cítím, že je moc milý a empatický. Dnes se mi taky pokusil dát pusu nebo se spíše zeptal, ale řekla jsem mu, že se cítím nervózně, tak úplně v klidu řekl, nevadí půjdeme na to pomalu a až se nebudeš cítit nervózní tak to třeba příště zkusíme. Hrozně si tohohle vážím, protože v dnešní době mi přijde, že pokud na 2. rande nedám alespoň polibek, tak se na mě ten druhý logicky vyprdne. Jenže většinou, když jdu s někým takhle na rande ze seznamky, tak nikdy necítím takovou tu lásku na první pohled a postupem času mi připadá, že se to moc nerozvíjí, že pořád tam u mě chybí ta pověstná jiskra :( Takové to pobláznění na hned, jsem, ale už cítila, když jsem studovala na gymplu a učil nás mladý a hezký učitel a nebo u hezkého zpěváka- taková klasika u puberťaček :D ale od té doby se mi to nestalo a když jdu s někým dostupným pro mě, tak toto necítím. Už nevím, co s tím dělat, jsem z to docela nešťastná. Myslím si že lesba nejsem určitě, takže tápu v čem je problém, že mě přitahuje fakt jen málokdo. Jsem ráda, že se najdou chlapi i tací, kteří mě berou takovou jaká jsem i s DMO a respektují to a vím, že bych furt neměla přebírat, aby se nestalo, že zůstanu sama napořád, ale zase nechci být s někým, ke komu nic necítím. Cítím se na všech schůzkách dost nervózní. Myslíte že by mohl pomoc psycholog? Samozřejmě jsem přemýšlela na schůzce i o menším množství alkoholu, třeba skleničce vína na uvolnění, ale dotyčný s kterým se teď scházím je abstinent a tak před ním zatím nějak pít :D
Děkuju za rady :)

Musíš si najít někoho v tvé cenové skupině, také postiženého obrnou nebo tak. Pak si spolu sednete, nemůžeš snít o hercích a zpěvácích, to se ti nesplní nebo tě jen někde ohne v autě za koncertem, ale víc ne. Žádná romantika.

Lidi si musí najít někoho přibližně své fyzické kráse nebo psychické síle. Ošklivý tlustý boháč si může dovolit pěknou ženu, ale tu bude nejspíš vzrušovat spíš jeho peněženka než osobnost a tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
19.10.22 00:24

Tak jak anděl Lásky mávne, tak se v pravý čas také stane. Lidé však mají touhu lámat jeho křídla a myslí, že Lásku i bez něj, naženou do svého sídla.

• Citovat
  • Upravit
3745
19.10.22 00:34

To je normální, že chemie neprobehne s každým.. to cítíš a poznáš během chvilky, jestli tam je nebo ne, a není třeba se v tom nějak pitvat..
Když cítíš, to není ono, tak do toho nechoď na sílu a zkoušej hledat dál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
19.10.22 01:08
@Pírko2 píše:
Musíš si najít někoho v tvé cenové skupině, také postiženého obrnou nebo tak. Pak si spolu sednete, nemůžeš snít o hercích a zpěvácích, to se ti nesplní nebo tě jen někde ohne v autě za koncertem, ale víc ne. Žádná romantika.Lidi si musí najít někoho přibližně své fyzické kráse nebo psychické síle. Ošklivý tlustý boháč si může dovolit pěknou ženu, ale tu bude nejspíš vzrušovat spíš jeho peněženka než osobnost a tělo.

Ty ale bez fakt uz do prd… Co to te holce pises za chujoviny, v jake cenove skupine? :zed: :zed:
@Kamík789 Prosim te, tohohle trageda vubec neber vazne. Obrna z tebe neda zenu nejake kategorie nebo “skupiny”, rozhodne nic, co bys mela resit s ohlefem na vyber partnera nebo si delat vrasky. Ten, do ktereho se zamilujes, nekde beha. Pokud tvoje nervozita a uzavrenost prameni z toho, ze si neveris, ono se “otrkas” a vhodny protejsek ti s tim pomuze. Jak vidis sama, zajem o tebe je a chlapi se k tobe chovaji mile. Pokud svoje nastaveni vnimas sama jako problem a mas pocit, ze sama ho nezvladnes, odborna pomoc muze byt uzitecna, jakkoliv jsem k tomu obvykle skepticky. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.10.22 01:09

Chovas se, jako by sis dotycneho mela hned brat.
Ber to jako trenink, tu pusu taky! O nic nejde! Proste zavri oci a riskni to.

A jeste rada, nedopisuj si, o dulezitych vecech se bavte osobne.
A ze nejsi pripravena na vztah, kdyz jsi ucukla u pusy… To je ale pitomost. Slo o pusu, ne vztah. Kliiidek. Trenink. Opakuj si to furt dokolecka.
A skoc do toho, jinak se nepohnes z mista.

Jo a pokus se uverit tomu, ze tvoje DMO nikoho moc netankuje, pokud se s tebou bude citit dobre. Mrkni na nejake zname osobnosti, co maji nejakou „vadu na krase“ - jsou znami a uspesni i tak? Jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
19.10.22 01:10
@Dirndljager píše:
Ty ale bez fakt uz do prd… Co to te holce pises za chujoviny, v jake cenove skupine? :zed: :zed:
@Kamík789 Prosim te, tohohle trageda vubec neber vazne. Obrna z tebe neda zenu nejake kategorie nebo “skupiny”, rozhodne nic, co bys mela resit s ohlefem na vyber partnera nebo si delat vrasky. Ten, do ktereho se zamilujes, nekde beha. Pokud tvoje nervozita a uzavrenost prameni z toho, ze si neveris, ono se “otrkas” a vhodny protejsek ti s tim pomuze. Jak vidis sama, zajem o tebe je a chlapi se k tobe chovaji mile. Pokud svoje nastaveni vnimas sama jako problem a mas pocit, ze sama ho nezvladnes, odborna pomoc muze byt uzitecna, jakkoliv jsem k tomu obvykle skepticky. Drzim palce.

Ale prd ty troubo. Já to myslel tak, že nemůže snít o princi na bílém koni a zatím jí život uteče. Nebo může, ale bude litovat víc než kdyby to tak nebylo. Nakonec si lidi najdou někoho v podobné cenové skupině.

Někdo kdo umí 10 jazyků se nebude párat s někým, kdo neumí ani česky. A tak bych mohl pokračovat. Z 90 a více procent to tak je.

Krasavice málo kdy skončí s postiženým jednonohým mužem nebo vozíčkářem. A opačně. To samé jiná postižení, větší nebo menší. Čím menší, tím samozřejmě lépe pro výběr partnera.

Jestli jí chceš lhát, tak lži, já budu psát pravdu! Jako Jan Hus! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
19.10.22 03:38

Tak tady se připnu a počkám si na komentáře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
19.10.22 05:09
@Pírko2 píše:
Musíš si najít někoho v tvé cenové skupině, také postiženého obrnou nebo tak. Pak si spolu sednete, nemůžeš snít o hercích a zpěvácích, to se ti nesplní nebo tě jen někde ohne v autě za koncertem, ale víc ne. Žádná romantika.Lidi si musí najít někoho přibližně své fyzické kráse nebo psychické síle. Ošklivý tlustý boháč si může dovolit pěknou ženu, ale tu bude nejspíš vzrušovat spíš jeho peněženka než osobnost a tělo.

To jsi napsala fakt blbě, to jako, že když někdo je na vozíku, nebo špatně chodí, tak je nějaká jiná cenová skupina?

To trošku zavání.

Rekl bych, že je to dnes už normální.

Autorko neboj se najdeš chlapa, a bude krásný, bohatý, a tady ty které nevi už ani na co jí mají, ti ho budou ještě závidět.

Moc ti to přeji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.10.22 05:23

Kluci o tebe zjevne zajem maji, takze nejake kydy o cenovych skupinach muzes klidne vypustit. Me ale prijde, ze mas trochu zromantizovane predstavy o tom, jak to mezi lidmi probiha. Laska na prvni pohled si sice stat muze, ale vubec to neni nejaky zasadni indikator uspesneho vztahu. Jako jo, na druhou stranu uplne bez pritahlivosti to taky nejde, ale vubec bych nezatracovala nekoho, kdo ti je sympaticky jen proto, ze to v hlave hned nestrili ohnostroj. Souhlasim s @Lucie_Sx, napsala to dobre :) A popovidat si s psychologem, kdyz se citis tak trochu „zasekla“ v zivote taky neni na skodu. Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nicky1317
19.10.22 05:35

Netrap se některými komentáři. Tady pan Pírko tu na emiminu ma už asi čtvrtý nick, nenávidí ženy, bere je za podřadnou rasu, která má mužům jako je on, sloužit, takže když objeví ženu ještě s nějakým handicapem, je ve svém živlu.

• Citovat
  • Upravit
463
19.10.22 06:14

Přijde mi, že michas víc věcí dohromady. Co se tvého postižení týče, vůbec to nemusí být překážka pro navazování vztahů. Znám jedince, který má tutéž diagnózu a o zájemce o vztah nemá nouzi. S nervozitou se určitě dá něco dělat. Buď psycholog a nebo se hecnout a tu pusu si nechat dát. Vždyť o nic nejde. Maximálně zjistíš, že už to s tím dotyčným nechceš opakovat. A chemie, no, někteří lidé si prostě nesednou s každým. Nedělala bych to na sílu. Zkousej to, seznamuj se a eventuálně se objeví někdo, s kým budou i ti motylci. A fakt to nemusí být herec a ani princ na bílém koni. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
19.10.22 07:06
@Kamík789 píše:
Dobrý den,
Děkuju za rady :)

No tak ucuknout před pusou klukovi, co se ti líbí a přitahuje tě, je velká chyba. Co víc už bys chtěla, než že kluk, co se ti líbí a přitahuje tě, tě chce taky? Ucuknutím jsi mu dala najevo, že se ti nelíbí a nechceš ho. No nic, poučení pro příště…

• Citovat
  • Upravit
5134
19.10.22 10:53

Pletete té holce hlavu. Že jí líbal nějaký kluk nebo chtěl na sex, ještě neznamená, že jí chtěl na vztah.

Prostě ukažte mi ty časté případy kdy je jeden zdravý a druhý třeba na vozíčku, kolik je takových případů, když je to údajně „běžné“. V populaci. Kolik promile to bude?

Ostatně muž na vozíčku ani často nemůže mít sex a děti. Takže? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.10.22 15:35

@Pírko2 jen jsem zapomněla podotknout, že na vozicku nejsem. Dokonce i jezdim na kole, lyzuju a tak. Jen je proste trochu videt, ze nechodim uplne rovne. Všem moc děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí