Problémy s usínáním večer

20.6.24 09:23

Problémy s usínáním večer

Taky máte v podvečer každý den ve stejnou dobu problém uspat miminko?
Miminku je 7.týdnů a už 3.týdny ve stejnou dobu každý den od 17:30-21:00 je problém se spaním doprovázený pláčem a vzteklinou. Nic nepomáhá (houpání, tišení, kočárek, míč..) jedině prso - chvilku saje pak usne a zase se vzbudí. Takhle se to opakuje než cca po hodině se začne odtrhávat od prsa a vztekat, protože prso už po hodině tak hodně neteče jak by chtělo. Tak dám druhé a lehnu si s ní a kojíme vleže tam je šance usnutí. Tohle se opakuje každý den ve stejnou dobu. Jinak od 21h zabere s spinká krásně v noci a kojime po 4-5hodinách v noci. Čím to je? Růstem? Vývojem?
Dá se tomu nějak předejit? Máte zkušenost?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16215
20.6.24 09:49
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více

Když je problém usnout, tak proč nutit spát? Řešila jsem spaní podle únavy. Ne podle času ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
20.6.24 09:58

Na to je milion teorii, nektere deti to tak maji - anglicky se tomu rika witching hour, tuhle tady nekdo psal i cesky nazev…jedna z teorii je pretizena nervova soustava…dalsi ze si dite dela trochu zasoby a chce tohle prodlouzene kojeni…tezko rict, vetsinou to casem prejde.
Moje rada - udelej si pohodli na sedacce nebo v posteli, mej po ruce nejake jidlo a piti, nasad dite na prso, pust si nejaky podcast nebo serial…s tim nema cenu bojovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6206
20.6.24 10:13
@Dahlia0409 píše: Více

Souhlas. Já nikdy neuspávala cíleně, to až déle. Většinou syn spal venku při procházce, to jsme někdy přišli až večer, takže pak až prostě zas usnul doma. Já byla venku pořád, doma to bylo dlouhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16215
20.6.24 10:15
@nikitice píše: Více

Tak, jsem byla většinou 2× venku na procházce, syn spal i 3h, někdy jsem ho budila, aby nespal moc dlouho a pak už spal doma. Nemělo smysl uspavat na sílu. Až byla potřeba, tak prostě usnul :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.24 10:41

@Dahlia0409
Nechci vyloženě aby spala, jen ji utišit jakkoliv aby neplakala. Už nevím jak a čím ji v tuhle dobu utišit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.24 10:43

@Beruska999999
Už jsem si to našla, jsem ráda, že nejsem sama a že je to normální. Nic by mi nevadilo jen ten pláč a vztekání. Prsa mám už bolavá jak se od nich vzteky odtrhne vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
20.6.24 10:49
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více

A dudlik by nevzal? Ono se dnes sice kolem tech dudliku diskutuje, ale ja je prave pro tyto ucely pouzivala, kdyz uz mi to prsa nedavala…a obe deti se mi oddudlikovaly brzy a samy bez problemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16215
20.6.24 11:07
@Beruska999999 píše: Více

Dudlík, šátek, kontakt, vyzkoušet, něco jistě zabere ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
20.6.24 11:13
@Dahlia0409 píše: Více

No ja vim, ze na moje zabiralo fakt je nechat na sobe lezet a dudlat…par tydnu jsem holt kempovala kazdy podvecer na sedacce :mrgreen: Ale prave, kdyz uz prsa mela dost, propasovala jsem dudel.
Starsi byl bez dudle v 8 mesicich, mladsi snad ve 3-4 dokonce…ale pomohlo to v tech tydnech intenzivni potreby dudlani. Hlavne mladsi pribyval rekordne i tak nastesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.24 11:34

@Beruska999999 ne, je tak vztekla a pláče, že ani dudlik ani prso v jednu chvili nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.24 11:35

@Dahlia0409 zabere jen na chvilku. Napadl mě ještě hojdavak koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí