Problémy se sousedem - společný plot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10629
21.11.22 16:33
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou Dá se říct, že jsme byli přátelé, pomáhali jsme mu, i on třeba přišel, grilování jsme pozvali jsme… Ale od té doby co něco chceme: uprav si prosimtě ten kompostér ničí plot a padá nám zemina na pozemek, prosimtě dělej něco s těmi stromy berou vláhu, ikdyz zaléváme a není tu žádná půda. = Rok se nebavil, nezdravil. Teď už zdraví, ale pořád se jen vymlouvá.Tak že asi tak, ale chápu, že tady jsou všichni nad věcí a soused je vlastně chudák. Do doby dokud by nebyli na našem místě…

Tak ho nemáte úkolovat, je to jeho zahrada, může si dělat co chce. Mě se taky nelíbilo, že nám sousedka neustále říkala, ať si posekáme trávu, že k ní lítá plevel, pak, že si máme posbírat hovna od psa na naší zahradě, které má ona pod oknem. Naštěstí se odstěhovala. Já taky neřeším stromy a kopřivy, které k nám lezou od jiných sousedů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14584
21.11.22 16:36

Díky za tuto diskusi. Jen mě to utvrdilo v přesvědčení, že na sousedův návrh společného plotu nebudeme reflektovat. On mě za to teda nejspíš sežere, ale jak to čtu - zlatě, když má každý na svém, podle sebe a za svoje. On ale bohužel taky uvažuje tímhle stylem, že bychom mu měli být vděční, že nám dovolí se finančně podílet na stavbě plotu, který bude striktně dle jeho představ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
21.11.22 16:37
@Anonymní píše:
„@Bytsamsebou“ Jasně deskama :mrgreen: Tak zatemňovací fólií nemusíte, ani dávat.Příspěvek upraven 21.11.22 v 16:28

Zakladatelko, sousedův plot ani psa prostě nevyřešíš, pokud se se sousedem nejste schopni domluvit. Jakékoliv řešení přes úřady či soudy je drahé a s nejistým výsledkem. Doporučuji nechat si vyměřit pozemek. Pokud zjistíte, že plot je na vašem pozemku, máte alespoň trochu nabito k řešení. Pokud zjistíte, že plot je na sousedovým, víte, že nemáte šanci souseda donutit předělat plot tak, jak chcete vy. Výsledek ale bude furt stejný. Pokud vy chcete plot, bezpečný kvůli tomu psovi, musíte si postavit nový svůj plot na svém pozemku. Soused vám na plot nemusí přispět, koneckonců, mít plot není povinnost. Jasně, on je povinný zabezpečit si svého psa, ale ten je zabepečen jeho plotem, že vy se necítíte komfortně a tušíte, že jednou pes plot prorazí/přeskočí, to je problém, který se bude řešit, až to nastane. Nemáte žádné páky souseda donutit podílet se na stavbě nového plotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 16:37

@Janli Třeba je dát pryč, třeba je ořezat ( což nikdy neudělal, ani jeho táta ) a vůbec nemít těsně u plotu 25metrovy jehličnany. Navíc v zástavbě. :roll: Nejde o jeden strom.

• Citovat
  • Upravit
14584
21.11.22 16:38
@Janli píše:
Jen pro představu….. co má udělat se vzrostlými stromy? Co to má společnýho s tím, že tam nemáte půdu?

To je jako ta diskuse, kdy ze sousedových stromů padal bordel do bazénu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14584
21.11.22 16:39
@moof píše:
Zakladatelko, sousedův plot ani psa prostě nevyřešíš, pokud se se sousedem nejste schopni domluvit. Jakékoliv řešení přes úřady či soudy je drahé a s nejistým výsledkem. Doporučuji nechat si vyměřit pozemek. Pokud zjistíte, že plot je na vašem pozemku, máte alespoň trochu nabito k řešení. Pokud zjistíte, že plot je na sousedovým, víte, že nemáte šanci souseda donutit předělat plot tak, jak chcete vy. Výsledek ale bude furt stejný. Pokud vy chcete plot, bezpečný kvůli tomu psovi, musíte si postavit nový svůj plot na svém pozemku. Soused vám na plot nemusí přispět, koneckonců, mít plot není povinnost. Jasně, on je povinný zabezpečit si svého psa, ale ten je zabepečen jeho plotem, že vy se necítíte komfortně a tušíte, že jednou pes plot prorazí/přeskočí, to je problém, který se bude řešit, až to nastane. Nemáte žádné páky souseda donutit podílet se na stavbě nového plotu.

Díky, toto ráda čtu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@moof S tím koncem máš pravdu, ale nejde jen o nás 8o :roll: kolemjdoucí, sousedi jsou stejného názoru, ale nikdo to neřekl nahlas. Narozdíl od nás a my jsme najednou tu špatní :mrgreen: :mrgreen: Což se dalo čekat, že - když nechce nic řešit, starat se tak bude hledat viníka. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
115608
@Anonymní píše:
@Janli Třeba je dát pryč, třeba je ořezat ( což nikdy neudělal, ani jeho táta ) a vůbec nemít těsně u plotu 25metrovy jehličnany. Navíc v zástavbě. :roll: Nejde o jeden strom.

Co přesahuje na váš pozemek tak mužeš v době vegetačního klidu ořezat. Co má on na pozemku, do toho ti je houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 16:40

@aiwwa Hmm, jasně zavolám hasiče a nebo firmu na ořezy, aby mi upravili větve co jsou x metrů vysoko. :roll: :mrgreen: :mrgreen: Tohle nemyslíš vážně.

Já se na ně vzhledem k výšce a plotů mezi námi, těžko s obyč žebříkem dostanu. Tvl, lidí přemýšlejte.

• Citovat
  • Upravit
115608
21.11.22 16:42
@Anonymní píše:
@aiwwa Hmm, jasně zavolám hasiče a nebo firmu na ořezy, aby mi upravili větve co jsou x metrů vysoko. :roll: :mrgreen: :mrgreen: Tohle nemyslíš vážně.Já se na ně vzhledem k výšce a plotů mezi námi, těžko s obyč žebříkem dostanu. Tvl, lidí přemýšlejte.

my tu samozřejmě všichni víme, jak to tam vypadá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10629
21.11.22 16:43
@Michelle_M píše:
To je jako ta diskuse, kdy ze sousedových stromů padal bordel do bazénu :D

To je beztak ta stejná sousedka :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 16:44

@Bytsamsebou JEHO kompostér, který je zhruba ve výšce 1 metrů nad naším pozemkem, myslím tím základ kompostéru, je v dezolátním stavu. Vše z něj propadává k nám, ničí dál plot, který se bortí, stromy, které mají 25m, tak dva z nich jsou něčím napadené, evidentně odchází… Ale já to mám nechat být a dle tebe buzeruju :mrgreen: :potlesk: :potlesk: Tak to jo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.22 16:45

@aiwwa Psala jsem to. A hlavně vím, že co je směrem k nám, u nás mohu upravit. Stejně to dělají druzí sousedé s naší vrbou.

• Citovat
  • Upravit
10629
21.11.22 16:46
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou JEHO kompostér, který je zhruba ve výšce 1 metrů nad naším pozemkem, myslím tím základ kompostéru, je v dezolátním stavu. Vše z něj propadává k nám, ničí dál plot, který se bortí, stromy, které mají 25m, tak dva z nich jsou něčím napadené, evidentně odchází… Ale já to mám nechat být a dle tebe buzeruju :mrgreen: :potlesk: :potlesk: Tak to jo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dala bych tam k sobě zástěnu, aby mi to tam nepadlo, jednoduché, logické. Ty jsi ta s tím bazénem, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14584
21.11.22 16:51
@Bytsamsebou píše:
To je beztak ta stejná sousedka :lol:.

Je to čím dál jasnější, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek