Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jedině mokré čištění typu Karcher. Buď si půjčit nebo zaplatit aby někdo vyčistil
@Anonymní píše:
Tělová myslíte? Takže mokrý hadr a nějaký čistič asi ne…
Tepovač jsem měla na mysli omlouvám se
@Anonymní píše:
Tělová myslíte? Takže mokrý hadr a nějaký čistič asi ne…
Ne, protože ti to akorát udělá velký flek a v podstatě to nic moc nevyčistí
Jednou ročně si půjčím stroj na mokré čištění od Karcher. Přejedu všechny koberce a gauč a mám zas na rok klid. Hadrem a Karlovou vodou jsem brala jen ty nejakutnejší fleky typu skvrn po jogurtu, které by smrděly. Ale stejně zůstaly na gauči skvrny, které pak vzal ten tepovač.
Jedině tepovačem. Máme kercher se4001 stojí do 5k. Většinu času ho používáme na normální vysávání a když je třeba dáš tam nádobku vyhodiš pytel dáš jiný filtr nástavec na hadici a už čistiš. A zachránil i různé katastrofy jako vyteklá voda z pračky a tak ![]()
@JiříkMazlík
Koukám se po nějakém tepovači a karcher určitě vyhraje. Píšete, že máte typ 4001. Na jejich stránkách pisoi6, že je je jen na koberce a tvrdé plochy. Já bych potřebovala především na sedačku a matrace
Vy s tím tedy děláte i sedačku? A matrace jste zkoušeli?
Vzhledem k ceně by se mi tento typ taky líbil, ale nevím no… Děkuji za radu
@nini77 originální nástavec je jen na koberce a plochy sedačka a matrace sním jde ale záhyby hůř.
Kupoval jsem neoriginální nástavec užší a není problém. Vše je jen o příslušenství. Ten užší nástavec dělá i kercher patří sice k jinému tipů ale sedí jen cena hrála ve prospěch neoriginálu ![]()
Stím nástavcem co k tomu je i sedačku v autě celkem v pohodě samozřejmě že ta šířka byla lehce na překážku.
Leč na matrace ta širší není na škodu.
Výhoda je že běžně to máme jako klasický vysavač a na větší úklid přidáš nádobu vyhodiš pytel a dáš jiný filtr a pripojis hadičku a jdeš na to ![]()
Od vytírání podlah až po čištění koberců a gauče
Ahojky chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s čištěním sedaček, gaučů? Nějaký trik na domácí čištění? Prostředek? Mám dvě děti sice před gauč dávám deky ale někdy se stane že děti to zamažou takže sedačka má nějaké ty fleky, poradíte jak to vyčistit děkuju