Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou JEHO kompostér, který je zhruba ve výšce 1 metrů nad naším pozemkem, myslím tím základ kompostéru, je v dezolátním stavu. Vše z něj propadává k nám, ničí dál plot, který se bortí, stromy, které mají 25m, tak dva z nich jsou něčím napadené, evidentně odchází… Ale já to mám nechat být a dle tebe buzeruju![]()
![]()
Tak to jo
![]()
![]()
Jsou to jeho stromy. I kdyby si tam z nich vyřezal sochu, tak ti to může být jedno.
Aha, to je ta super sousedka, co jí padají listy a jehličí od souseda do bazénu?
Tak tím se všechno vysvětluje
![]()
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou JEHO kompostér, který je zhruba ve výšce 1 metrů nad naším pozemkem, myslím tím základ kompostéru, je v dezolátním stavu. Vše z něj propadává k nám, ničí dál plot, který se bortí, stromy, které mají 25m, tak dva z nich jsou něčím napadené, evidentně odchází… Ale já to mám nechat být a dle tebe buzeruju![]()
![]()
Tak to jo
![]()
![]()
Nemáš fakt jinou možnost než domluvu a doufat, že to pomůže.
Příspěvek upraven 22.11.22 v 09:25
Proboha, kdyby mi soused natahl na plot folii, bud ho zabiju, nebo si jdu ke psychiatrovi po antidepresiva.
Jelikos lidi ani zvirata nezabijim, zustava jen ten psychiatr, protoze bych se nezvladla denne koukat na neco tak ohyzdny!!, jak je plotova folie!!! Vzdyt exterier tvori dulezitou soucast vaseho prostoru, tak si tam udelej nejakej hezkej masiv, nasad tam neco, co bude vzadu nejvetsi, mensi stormy, nebo vetsi kriky, pred to nasadis neco mensi, okrasne kricky, kvetiny, a zabijes 3 muchy jednou ranou. Estetika - bude delat dobre tve psychice. Odhlucneni - bude vam to tlumit zvuk a zaroven vam nikto nebude koukat k vam a vy k nemu.
@Anonymní píše:
@moof S tím koncem máš pravdu, ale nejde jen o nás![]()
kolemjdoucí, sousedi jsou stejného názoru, ale nikdo to neřekl nahlas. Narozdíl od nás a my jsme najednou tu špatní
![]()
Což se dalo čekat, že - když nechce nic řešit, starat se tak bude hledat viníka.
Já chápu, že vám vadí blafající pes, sleduju i ifaunu
, chápu, že vám vadí špatný stav plotu, podezdívky, kompostéru, chápu, že „správně“ by soused měl konat a psa lépe zabezpečit i vychovat, plot opravit, stromy ořezat tak, aby neškodily… Jenže fakticky nemáte žádnou šanci ho donutit to udělat, dokud pes nepřeskočí plot, podezdívka se nevyvalí, komposter nespadne… A i přesto to nucení bude složité. Pořád je nejsnažší a nejelegantnější varianta domluva.
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou Dá se říct, že jsme byli přátelé, pomáhali jsme mu, i on třeba přišel, grilování jsme pozvali jsme… Ale od té doby co něco chceme: uprav si prosimtě ten kompostér ničí plot a padá nám zemina na pozemek, prosimtě dělej něco s těmi stromy berou vláhu, ikdyz zaléváme a není tu žádná půda. = Rok se nebavil, nezdravil. Teď už zdraví, ale pořád se jen vymlouvá.Tak že asi tak, ale chápu, že tady jsou všichni nad věcí a soused je vlastně chudák. Do doby dokud by nebyli na našem místě…
Pooooockej, s temi stromy, nepsalas tu náhodou kvuli nim? Nechce se mi verit, ze by existovaly dva stejne exempláře.
Edit: No ja, ses to ty
Ty ses poklad.
@Villanelle píše:
Pooooockej, s temi stromy, nepsalas tu náhodou kvuli nim? Nechce se mi verit, ze by existovaly dva stejne exempláře.
Edit: No ja, ses to tyTy ses poklad.
Ale to víš, že psala….. ![]()
Já jí tenkrát dala rady, jak to udělat. Evidentně exemplář, co bude pindat a pindat, ale skutek utek…..
@Michelle_M píše:
To je jako ta diskuse, kdy ze sousedových stromů padal bordel do bazénu
no teď to chci říct, jestli to není ten samý případ ![]()
edit: tak dočítám, že nejspíš je ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Stromy berou vláhu a půdu?
To budou asi trifidi….. ![]()
@Anonymní píše:
@Cenarius Nejde.Mi řekni jak to pridelas, když tam má psa, který je schopný kousnout.
A když budeš stát u souseda na jeho straně, tak tě kousat nebude?
Já si tady jen něco odložím ![]()
https://www.emimino.cz/…romy-357348/
Prosim o pripojeni fotek plotu.
Ja si neumim predstavit, proc ma plot 2 pletiva a proc tu folii rvete mezi ne.
A folie se napina na sloupky, ne? Tak kam chcete lezt na druhou stranu? ![]()
Potrebuju planek. ![]()
@Anonymní píše:
@aiwwa Hmm, jasně zavolám hasiče a nebo firmu na ořezy, aby mi upravili větve co jsou x metrů vysoko.![]()
![]()
Tohle nemyslíš vážně.Já se na ně vzhledem k výšce a plotů mezi námi, těžko s obyč žebříkem dostanu. Tvl, lidí přemýšlejte.
Přemýšlej ty. Stromy jsou pro přírodu důležitější než tvoje maličkost. Chudáci sousedi
Chudáci zvířata. Kvůli takovým snobům…
A zástavba bude za chvilku všude, bohužel, pokud se příroda nepostará sama o sebe.
My máme na zahradě obrovskou borovici, mám ji moc ráda a nikdo nechce, abychom ji pokáceli, spíše naopak.
@Anonymní píše:
@aiwwa Hmm, jasně zavolám hasiče a nebo firmu na ořezy, aby mi upravili větve co jsou x metrů vysoko.![]()
![]()
Tohle nemyslíš vážně.Já se na ně vzhledem k výšce a plotů mezi námi, těžko s obyč žebříkem dostanu. Tvl, lidí přemýšlejte.
Nebuď hned chytlava. Představ si, měli jsme úplně stejný problém 10 přerostle tuje souseda jsme vyřešili koupí teleskopicke elektrické pilky na větve a 5m žebříku a proste jsme to uřezali. Tou pilkou jsme úspěšně sundali i 20m smrk;-). Na 180cm pletivoveho plotu jsme zvládli přidělat tu zelenou hadru pouze z naši strany za asistence jeho pitbulla.. je to na dlouho, ale jde to..kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Vršek a spodek stahovacimi paskami pridelas i jen z jedné strany..prostředek jsme řešili nastrihanim dratku, propichnout hadru, dratek predtim ohnes a protahnes zpět a zakroutis. jedno pole plotu nám trvalo asi hodinu, ale bohužel je to kok.. takže nic jinyho nezbyvalo..každopádně to JDE:-)