Problémy se spaním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
414
5.2.04 22:41

Problémy se spaním

Ahoj všem, píšu o radu, protože už jsem zoufalá.

Máme skoro 7mi měsíčního chlapečka Jiříčka. A velký problém se spaním. Večer koupáme v 18,15 a v 18,30 spí jako andělíček bez jediného slova odporu. Nicméně v 20,30 (takřka na minutu přesně) se vzbudí a je pevně rozhodnutý vstávat. Pokud ho vytáhneme z postýlky, je celý veselý a spokojený, pokud se řídíme dle všech těch příruček - pohladit, pomazlit, uložit, nechat řvát 5 minut a postupně prodlužovat až na 15 minut, tak dosáhneme toho, že brečí 3 hodiny v tahu a z toho se kolikrát i pozvrací (víceméně vzteky, protože když tam přijdu, tak se na mě hned chechtá). Podle všech by měl po pár dnech přijít na to, že prostě tím pláčem nic nezíská… Zkoušeli jsme to celý měsíc bez jediné změny. V těch 20,30 ho nakrmím a buď usne hned, nebo řve do noci vzteky. Původně jsme mysleli, že prostě hodně spí přes den (vstává v 8 a chodil spát od 10 - 11,30 a od 14 - 16) tak jsme omezili denní spánek na hodinu dopoledne a 2× po půlhodině odpoledne. Tím, že spí mnohem míň, nevydrží tak dlouho mezi tím vzhůru, max. 2,5 - 3 hodiny.

Už opravdu nevím, co mám dělat. Mám ho prostě v půl deváté vytáhnout z postýlky a hrát si s ním do noci?? Vždyť už není žádné malé miminko, které by nemohlo spát celou noc. (to je druhý problém - kojím a tak se v noci tak 3× budí - ale očividně to není z hladu, jen chce pomazlit a když ho vyndám a nakrmím, tak hned usne. Když ne, viz výše jmenovaný hodinový řev)

Poradíte mi někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
6.2.04 00:08

Problémy se spaním

Mame dost podobny problem s nasim osmimesicnim miminkem. Co je na tom jeste vic frustrujici je to, ze driv (pred par mesici) byl schopny usnout krasne sam. Ted ani nahodou.

Take jsme zkouseli ridit se priruckou a take si uzili srdceryvny, nekonecny rev. Myslim si, ze kazde miminko je jine a priruckou se proste neda doslova ridit. Tak zkousime vsechno mozne, protoze ja odmitam poslouchat kazdovecerni krik. Obcas pomuze sedet u postylky a treba si cist, malemu staci pocit, ze neni sam. Obcas ho ale musime vyndat a hrat si s nim, protoze to je jedine co pomuze. Rozhodla jsem se to brat vsechno s rezervou, no tak, at nespi kazdy den stejne jako hodinky, a je mi uz uplne jedno, ze to neni podle prirucky. Za chvili vyroste a me se bude po tom pulnocnim mazleni styskat…

Takze jedine, co mohu doporucit je brat to v klidu a uzivat si toho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.2.04 10:30

Problémy se spaním

Ahojky, my jsme si s manželem u našeho prcka taky prošli vším tím (podle knížek) nesprávným. Nejdřív jsme malou uspávali na rukou, protože v postýlce řvala jak lev, potom už byla těžká tak jsme ji uspávali u nás na letišti, u čehož jsme všichni usli, takže s náma asi půl roku spala v jedné posteli. V noci kolem 2 se pravidelně probouzela a manžel si s ní musel jít hrát do pokojíčku, protože byla vyspaná a čilá a ani s ní nehlo si jít zase lehnout. Ale v roce a půl, jsme to stopli a dali ji do pokojíčku do postýlky a je klid. Sice jsme asi do dvou let každý večer u té postýlky seděli a čekali až usne, ale alespoň spala ve svém. No a teď má 3 roky a spí sama v pokojíčku a stačí jí večer jenom přečíst pohádku a spí jak dudek celou noc. Takže hlavu vzhůru a nedej na rady v nějaké knížce. Taky jsme to zkoušeli a vidíš sama jak to u nás dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
3249
16.7.14 10:31

Ahoj, prosím potřebovala bych poradit. Naše malá byla hooodně spací dítě, fakt hodně, nebo teda je i teď, ale k tomu se dostanu.
Od nějakého ledna se jí začalo zhoršovat spaní v noci, začla chodit dýl - jasný, je větší, tomu rozumím, ale v noci se začla hodně převalovat, sem tam pískat. Bývalo to před úplňkem, pak se to ustálilo a spala zas dobře.
Bohužel posledních cca 14 dní je to šílený, řve a dělá naschvály když má jít spát - kolikrát jde až v 11, celou noc k ní lítám protože cestuje po postýlce a pobrekává ze spaní, přitom ale je úplně tuhá, když jí z toho chci probudit, tak to nejde, ani když jí vytáhnu na světlo, tak mi prostě spí na rameni. Přejde jí to až po čtvrté nebo šesté ráno a pak v klidu chrupká do devíti, půl desátý.
Zkoušela jsem jí ráno budit, nedat jí přes den spát, ale to ještě nevydrží, jeden den jo, ale pak toho má dost. Bohužel i hůř usíná při tom odpoledním spaní, kdy vždycky lehla a spávala ráda.
Zkoušela jsem uspávat, číst pohádky, ona při tom dělá ale vyloženě naschvály. Fakt už nevím co s ní, jsem taky kaput. Nemůže nějak žárlit na mimčo v břiše, nebo fakt už nevím, máte někdo podobnou zkušenost? Nasadila jsem jí Bachovy kapky, tak těžko říct, jestli pomůžou…Ona je taky unavenější, je vidět, že ten spánek není kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.7.14 10:35

Kluk v tomhle věku trpěl na noční můry. Přešlo to, když jsem si ho nastěhovala k sobě do postele.

• Citovat
  • Upravit
3249
16.7.14 10:39

@lucenka takže na to by mohly zabrat ty kapičky. No včera jsme se o tom bavily s gyndařkou, a ona říkala, že v tomhle věku se děti dost mění, že to může být i tím, ale stejně se o ní bojím, máme toho popravdě obě dost, do toho bych jí potřebovala nastěhovat do velké postele, jenže to jí budu v noci nahánět po bytě a ona o tom ani nebude vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
16.7.14 11:03

Náš syn dělal to samé. Prostě jsme ho vyndali a vzali k sobě a nechali ho vzhůru 1-2 hodiny, pak už normálně spal. Časem to samo odeznělo a po večerním uložení začal spát celou noc a tuhle pauzu už nedělal.
Já bych u vás vyzkoušela ještě ponechat třetí denní spánek, než naopak ubírat. Ještě ho evidentně potřebuje. Takže hodina dopoledne, 2 odpoledne a pak ještě navečer. A ukládat pak třeba až ve 21. Prostě zkusit změnit denní rytmus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
16.7.14 11:08

@petula1108 no třetí to už mi neusne ani náhodou, jsem ráda, když usne po tom obědě, a i tak jde potom spát v těch deset až 11 večer, to dát jí spát ještě jednou, tak asi půjde ve tři ráno…
Tohle co popisujete pomáhalo, když jako menší - kolem roku, mívala hysterické záchvaty pláče, to pak pomohlo vzít jí k sobě a nechat chvíli vzhůru a pak už spinkala dobře. ale teď je to něco jiného, hlavně vůbec nevím, jak jí probudit. Ale ona by ráda byla, v jednu v noci tu hodinku čučet na bednu, to by se jí líbilo, copak o to :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí