Kojení s prsními implantáty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
3.2.04 10:24

Ahoj, máte prosím některá tuto zkušenost? Já kojila s implantáty 9 měsíců a zdá se, že je vše v pohodě. Zajímaly by mě vaše osobní zkušenosti i názory, jestli prsa zachovala svůj tvar apod. Díky Lenka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
3.2.04 11:02

ahoj lenko,

jsem velmi rada, ze jsi tento prispevek napsala, nebot nikde jsem nenasla zadne info o kojeni s implantaty…ja sama je mam nekolik let a doktor mi vzdy rikal, ze pokud nevyvstanou nejake tezkosti, tak kojeni je normalni…

sama mam bradavky velmi citlive a nyni v tehotenstvi z nich jiz vyteka mlezivo…takze beru jako samozrejmost, ze kojit budu. ale cetla jsem par nazoru od zen, ktere maji tzv. jasno, ze ty co maji implantaty jsou blbky a kojit nemuzou…

jedine co jsem cetla a mohu napsat jako svuj nepodlozeny nazor je to, ze diky implantatum se prsa po porodu a kojeni snaze vrati do tvaru pred tehotenstvim…je to proste jejich podpera.

muzes prosim napsat, zda jsi v porodnici a doktorům rikala, ze implantaty mas, jak se na to tvarili a zda to kojeni brali jako normalni vec??

dekuji,

lucka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.2.04 12:06

Ahojda Lucko,

taky se mi zda, ze toto tema je stale trochu tabu. Sama jsem byla presvedcena, ze kojit budu, mleka jsem mela vzdy dost a slo nam to pekne. Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze „umela prsa“ kojeni nebrani! Implantaty mam 2,5 roku. Gynekologovi jsem v tehotenstvi hlasila, ze mam impl., ale nijak ho to nezajimalo:-)Uvedla jsem to i do predporodni anamnezy a taky si toho nikdo nevsimnul. Akorat jedna porodni asistentka, ke ktere jsem chodila na kurzy, se me ptala, jestli budu moct kojit a divala se na me jako na nakyho exota.

Takze se niceho neboj! Ja se taky bala, jak to zvladnu a jak ta prsa pak budou vypadat…Opravdu jsou stejna jako pred tehotenstvim, mam teda dvojky, v tehotenstvi to byly trojky a povisly nejsou vubec! Nevim teda, jak u vetsich rozmeru, ale asi to ten silikon pekne fixuje:-))

Tak pa a hodne uspechu pri kojeni!! Lenka

• Citovat
  • Upravit
3624
4.2.04 12:33

Ahoj holčiny,

to jsem ráda, že se tato debata rozvinula. Sama totiž o implantátech uvažuji, ale právě z možnosti potenciálního těhotenství v budoucnosti se mi do toho teď nechce, protože jsem si myslela, že by se před těhotenstvím musely vyjmout a že kojení s implantáty prostě nejde…říkala jsem si, že když se prsa nalijou, tak už na ně prostě není místo :-D

Díky Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.2.04 22:20

Holky, myslím, že je to věc hodně individuální, někdo kojí bez problémů, někdo má veliké problémy, asi bych to konzultovala s odborníkem. Nejde jen o možnost kojení, ale o zdravotní rizika s tím spojená + následné vyjmutí implantátů/nová ooperace atd. Neblbněte, fakt jsou pro vás prsa důležitější než bezproblémové mateřství/kojení a zdravé mimi? Chápala bych to u těch, co se živí vlastním tělem a chystají se vydělávat brzy po narození dítěte… ale u normální ženský? Sorry ale nechápu… a jestli to vadí vašim chlapům, tak ať zkusí přehodnotit priority, když nejsou ještě dostatečně vyzrálí.

Alena

• Citovat
  • Upravit
2773
5.2.04 08:44

Aleno, nijak ve zlém, ale ty asi problémy s prsy nemáš, viď. Ne každá žena či dívka si nechává voperovat prsní implantáty proto, aby měla ze dvojek čtyřky. (Ono to taky není nejlacinější). Já sama jsem tuto operaci podstoupila, abych získala alespoň to, co mi měla dát příroda sama. I po augmentaci mám prsa malá (podprsenky nejmenší velikosti), ale alespoň nějaká. A věř, byl to pro mne svátek, koupit si v třiadvaceti letech první podprsenku! Jen si zkus představit jakýkoliv přiléhavější kousek oblečení na průměrně „slovanské“ postavě, ale bez prsou. Hrůza! Věz, že se mi po operaci neuvěřitelně změnil svět a cítím se nyní mnohem lépe a ženštěji, ačkoliv jsem klidně žila i bez prsou. Nemluvím jistě za všechny, ale i takové mohou být pohnutky k operaci. Vypadat jako ostatní.

A pro děvčata, která již implantáty mají, nebo o nich uvažují: v zá:,–(ě Vám nic nebrání s implantáty kojit, mohou Vás potkat stejné problémy jako ženy bez implantátů. Máme akorát výhodu, že když držíme diety, hubne celé tělo, ale prsa se nemění! :-]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BETTTY
28.11.11 23:28

přesně! je jednadvacáté století!

to je jako kdyby někdo odsuzoval, že bereš prášky, když jsi nemocná… je jiná doba a pokud někomu něco pomůže ať je to jakkoliv, tak proč ne,když ti to neublíží… Já mám prsa po 3 operacích, iplantáty se mi sice 2× tělo nepřijalo, ale teď čekám mimčo a pohoda, citlivost neuvěřitelná a nalévají se mi jak blázen :-) a až dokojím a zhubnu, tak nebudu mít pytlíky, ale krásné čtyřky :-)takže…není co řešit ;-) ať žijí plastičtí chirurgové! :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
7139
28.3.12 13:28

ahoj chtěla jsem zakládat podobnou diskuzi, pak jsem našla tuhle, ale nenašla jsem odpověd na to jestli inplantáty změní po kojení vzhled má tu někdo nějakou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
28.3.12 13:38

No kojila jsem jen 2 měsíce, déle mi kojení nešlo. Prsa jsou stále krásná, ale trochu tvar změnily. Ale opravdu jen mimimálně! Spíš teď vypadají víc přirozeně.
A pro rejpalky…i 1. dítě jsem mohla kojit jen 2 měsíce a to bylo ješte před augmentací. :jazyk:
Pokud ovšem plánujete kojit 2 roky s implantáty raději ne. Doktor mi řekl, že na kojení nemají implantáty vliv. Opačně to vliv má, pokud kojíte příliš dlouho.
Jo a v porodnici ani na pravidelných prohlídkách v těhu jsem to nikomu neříkala. Neviděla jsem důvod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí