V porodnici jsme chytli zlatého stafylokoka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
23.1.04 22:35

Zlatý stafylokok

Ahoj,

chytli jsme po narození tuhle mrchu v porodnici a tak miminko je už čtrnáct dní v nemocnici a dostává antibiotika :-( Máte s tím někdo zkušenosti? Jak moc je to přenosné, tj. nebude muset mrně zůstat někde na infekčním oddělení až do vyléčení? Kdy se bude moci setkávat s návštěvami a svými vrstevníky? Někde jsem dokonce četl, že ho nelze zcela vyléčit, že se to bude vracet po celý život v podobě různých komplikací :-( :-( :-(

Opravdu moc podařený start do nového života…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
225
26.1.04 15:48

Zlatý stafylokok

Zlatého stafylokoka má každý člověk ve svém tělě a i na povrchu těla. Někdy je imunita snížená a on se dostane kam nemá a nebo ve větším množství a tělo se neumí bránit. Myslím, že se vaše mimi vyléčí.

Kočulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
3.5.08 22:31

Ahoj,

oživuji tuto diskusi a prosím o vaše zkušenosti.

Před Velikonocemi jsem se léčila se zánětem nosohltanu. V té době byla naše dcerka pětitýdenní a kojila jsem ji, takže mi dr. (hlavně prý kvůli malé) dala ATB Bioparox (stříkala jsem si ho do krku, jinak lze i do nosu). Po týdnu léčby jsem nepociťovala velké zlepšení, tak udělala stěry. A v nose se našel zlatý stafylokok (Staphylococcus aureus, zkráceně SA). Dr. mi pak (poté, co mne gyndr. ujistil, že to při kojení lze brát, a já to tlumočila této dr., která se předepsání trochu bránila a nejradši by mne poslala na ORL) napsala Augmentin 1g. Po týdnu braní mi opět udělala stěry a SA je v nose pořád. Tak jsme zas na:,–(ily Bioparox do nosu. V pondělí 5.5. jdu opět na stěry.

Člověk prý může SA mít celý život a nemusí se nic dít. Z přístupu mé dr. se mi však skoro zdá, že budu na Bioparoxu, dokud budu kojit, a pak přejdem na „větší kalibr“.

Budu moc vděčná za vaše zkušenosti a postřehy. Děkuju.

Lenunka, Kuba 26 měsíců a Verunka 11 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
31.8.10 22:39

Dobrý den, teď to postihlo synovce 7 dní po porodu. Z opruzeninky se stala popálenina II.stupně, leží v nemocnici na ATB. Potvrdil se Stafylokok. Sháním informace, abych ségru trochu podpořila. Pokud můžete předat nějakou zkušenost, budu moc ráda. Jak se daří Vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí