Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zlatého stafylokoka má každý člověk ve svém tělě a i na povrchu těla. Někdy je imunita snížená a on se dostane kam nemá a nebo ve větším množství a tělo se neumí bránit. Myslím, že se vaše mimi vyléčí.
Kočulka
Ahoj,
oživuji tuto diskusi a prosím o vaše zkušenosti.
Před Velikonocemi jsem se léčila se zánětem nosohltanu. V té době byla naše dcerka pětitýdenní a kojila jsem ji, takže mi dr. (hlavně prý kvůli malé) dala ATB Bioparox (stříkala jsem si ho do krku, jinak lze i do nosu). Po týdnu léčby jsem nepociťovala velké zlepšení, tak udělala stěry. A v nose se našel zlatý stafylokok (Staphylococcus aureus, zkráceně SA). Dr. mi pak (poté, co mne gyndr. ujistil, že to při kojení lze brát, a já to tlumočila této dr., která se předepsání trochu bránila a nejradši by mne poslala na ORL) napsala Augmentin 1g. Po týdnu braní mi opět udělala stěry a SA je v nose pořád. Tak jsme zas na:,–(ily Bioparox do nosu. V pondělí 5.5. jdu opět na stěry.
Člověk prý může SA mít celý život a nemusí se nic dít. Z přístupu mé dr. se mi však skoro zdá, že budu na Bioparoxu, dokud budu kojit, a pak přejdem na „větší kalibr“.
Budu moc vděčná za vaše zkušenosti a postřehy. Děkuju.
Lenunka, Kuba 26 měsíců a Verunka 11 týdnů
Dobrý den, teď to postihlo synovce 7 dní po porodu. Z opruzeninky se stala popálenina II.stupně, leží v nemocnici na ATB. Potvrdil se Stafylokok. Sháním informace, abych ségru trochu podpořila. Pokud můžete předat nějakou zkušenost, budu moc ráda. Jak se daří Vám?
Ahoj,
chytli jsme po narození tuhle mrchu v porodnici a tak miminko je už čtrnáct dní v nemocnici a dostává antibiotika
Máte s tím někdo zkušenosti? Jak moc je to přenosné, tj. nebude muset mrně zůstat někde na infekčním oddělení až do vyléčení? Kdy se bude moci setkávat s návštěvami a svými vrstevníky? Někde jsem dokonce četl, že ho nelze zcela vyléčit, že se to bude vracet po celý život v podobě různých komplikací

Opravdu moc podařený start do nového života…