Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, prosím není tu někdo, kdo má chronické problémy s klouby/zády/rameny a našel vhodné nosítko? Líbí se mi mai tei, ale nevím… manducu si za zády nedokážu uvázat a celkově nevyhovuje
něco jednoduchého na nasazení a zároveň všude polstrované, padnoucí a pevné. Děkuji všem ![]()
PS:problém se nedá léčit ani řešit cvičením, není předmětem dotazu ![]()
@Bubla_Bučková píše:
Ahoj, prosím není tu někdo, kdo má chronické problémy s klouby/zády/rameny a našel vhodné nosítko? Líbí se mi mai tei, ale nevím… manducu si za zády nedokážu uvázat a celkově nevyhovujeněco jednoduchého na nasazení a zároveň všude polstrované, padnoucí a pevné. Děkuji všem
PS:problém se nedá léčit ani řešit cvičením, není předmětem dotazu
Neriskovala bych to. Mám špatně postavený svaly, krční páteř, blokace hrudní, žebra - a nosítko jsem zkusila, vícero typů, úvazy, šátek, všechno prostě bylo zátěží.
Poradila bych se na fyzioterapii, ale faktem je, že dítě je pro nemocný záda příliš velkou zátěží, ať se rozloží sebelíp.
a sakra, já ani moc nemůžu nosit batoh, tak co jsem čekala
a přitom tolik lidí si ta nosítka chválí ![]()
Manduca má všude přezky, nikde se nic neváže. Zacvakneš na pupíku, utáhneš jak potřebuješ, přetočíš přezkou na záda a kapsou k sobě, strčíš dítě a podtočíš pod rukou. Pak už jen případně přitáhneš kolem ramen a zacvakneš horní přezku. Pokud máš spolupracující dítě a nic moc záda, jde i připravit třeba na gauči/lavičce, dítko si strčíš za záda a „nasadíš“ na záda jak batoh.
Jinak mei tai je díky tomu vázání a nutnosti občas ty ruce dát za záda pro hybnost spíš náročnější. Jukni na ergo a v nosicí diskuzi ti určitě doporučí i další varianty.
@Bubla_Bučková Jestli nemůžeš nosit batoh, tak nosítko je taky „batoh“, akorát obsahuje dítě místo proviantu. Řekla bych, že v tom případě máš problém s nosítkem vyřešený.
Na FB je skupinka NOSÍME DĚTI - tam Ti určitě poradí. Za sebe doporučuju Fidellu Fly Tai, velmi pohodlné vázací nosítko.
jo já myslela že manduca je jen ten dlouhý šátek
musím to trochu prozkoumat ještě všechno.
@Bubla_Bučková píše:
jo já myslela že manduca je jen ten dlouhý šátekmusím to trochu prozkoumat ještě všechno.
manduca je přezkové nosítko, ale ne každému je pohodlné - doporučuju tu skupinku nan FB, a úplně nejlepsí by bylo najít regionální nosícískupinky, ve které je možné vyzkoušet různá nosítka, každému je pohodlné něco jiného
@Bubla_Bučková píše:
a sakra, já ani moc nemůžu nosit batoh, tak co jsem čekalaa přitom tolik lidí si ta nosítka chválí
ja mam lenny lambs, taky zavazani na prezky a dolni prezku si prevazuju pres boky (i kdyz se to nema), prave proto, ze me to jinak tlacilo na zada, zebra a okraj panve.
Dokud byla mala jeste malicka, tak to slo, jak byla vetsi, tak uz mi to nedelalo dobre a to nemam ze zady problemy. Nosil pak manzel a vypadal s tim ruzovym nositkem fakt sladce. Se divim, ze mi ho nebalily nejake maminky v parku, kdyz vyrazil s malou na nakupy a prochazku.
@warita no my stejně čekáme kluka, tak barva růžová nebude
a asi pořídím něco jednoducheho i použitelného pro chlapa a já na to prdím. Chce to tedy určitě aspoň zkusit, jak to vůbec sedí.
@Bubla_Bučková Manduca je značka která vyrábí nosítka a šátky na nošení dětí. Ale pokud nemůžeš nosit batohy tak ani nosítko ani šátek nedoporučuji. Já osobně mám jak nosítko Manducu, Kibi a Ergonomické z nosítek mě vyhovuje Kibi.
@Bubla_Bučková přidej se do skupiny Nosíme děti na FB, holky tam jsou i lékařky a jistě poradí. Jinak Manduca je nosítko zhruba od 4m tak do roka max roka a půl (novorozenecká vložka se nedoporučuje) a vyrabi i šátky ale ty jsou elastické takže vhodné tak do 6kg pak se prověšují pod váhou miminka a je třeba nosit ve 3 vrstvách tedy kříž s kapsou ven. Ideální by bylo aby si chlap zkusil ne každému sedí každé nosítko
my například máme MartyS a sedí perfektně. Tolik chválené Kibi mi nevyhovovalo jako tomu kdo nosí, pak je parádní Andala (ale ta je cenově trošku dražší) Donkey a slovenská značka Lenka, vůbec mi nesedlo MoniLu a Lenny Lamb. Ovšem není nad šátek to je prostě nejlepší ![]()