Problémy ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1633
9.3.11 16:32

Problémy ve školce

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Moje dcera Terezka začla chodit od února do školky, na začátku byla hodná, miloučka, po ránu tedy poplákavala, ale pak se to spravilo. V pondělí jsem se ptala učitelky, jak se Terzka chová a jestli jí a tak, no řikala, že je jako generál, nařizuje dětem, co dělat a tak, hraje si spíš s klukama a že se i pere, bere dětem věci a tak, dneska jsem si pro ní šla a učitelka si mi stěžovala, že kousla jednu holčičku do nosu, že jí něco sebrala a ona, že se prostě naštvala a kousla jí, vůbec nevim, co s tim, když u toho prostě nejsem, tak jí jen doma vysvětlím, že tohle se ve školce nedělá a že se nemá prát a být na děti ošklivá, poradíte co udělat víc, aby nebyla taková?díky Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
55
9.3.11 16:45

To je nepříjemná situace,ale podle mě ,když si o tom s dcerou povídáte doma ,tak to stejně udělá znovu. Jedná v afektu,když ji nějaké dítě nechce něco dát nebo sebere.Prostě se s tím ještě neumí srovnat a jedná jak ji napadne. Tohle by měla vyřešit učitelka.......časem se to srovná.Když ji učitelka bude opětovně vysvětlovat,že se to nesmí a musí ji také více hlídat. Chodí do školky krátce,takže si teprve zvyká na to ,jak to ve školce s dětmi chodí. Musí si zvyknout,že jsou hračky i pro ostatní...... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
9.3.11 17:01

musím se přidat, je to nepříjemná situace, člověk neví, jak se k tomu postavit, my jsme to měli taky tak
Jareček začal chodit loni v lednu (to mu byly 3 roky a 2 měsíce), a dělal to stejné, děti si rovnal podle toho, jak mu to vyhovovalo, všechno muselo být podle něj, kousání tu taky několikrát bylo, děti bil, shazoval na zem, prostě se neuměl jinak srovnat s kolektivem
taky jsem z toho měla vítr a dokonce zvažovala, že ho ze školky vezmu, řešila jsem to s učitelkami, prý je k ničemu to s ním doma probírat, je to zkratkovité, impulzivní jednání a po chvilce už o tom neví, paní učitelka se mu začala víc věnovat a jakmile měl nějaký exces, tak to pořešili hned na místě
musím tě uklidnit, ono se to opravdu srovná, jakmile pochopí, že s dětmi takhle nemůže jednat (ten náš došel do fáze, kdy si s ním nikdo nechtěl hrát, protože na ně byl zlý, ale pak se přizpůsobil a teď má spoustu kamarádů),
nevěš hlavu, ono to půjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
9.3.11 17:54

No a jak se chová doma? Má sourozence? je zvyklá na to se dělit o hračky, nebo i o jídlo, podřizovat se občas přáním jiných apod.
Asi bych začala s domácí výchovou, prostě záměrně vyvolávala situace, které mohou nastat ve školce a které jí dělají problémy a snažila se jí u toho ukázat, že je potřeba se s druhým dohodnout, rozdělit atd.
Ale zas bych to nijak extra nedramatizovala, podle mě je práce učitelek, aby si s tím poradili, je to podle mě normální, pokud teda nekouše nebije děti furt. Ale trocha domácí výuky nebude na škodu :wink:
Ten náš jouda je opačnej případ, ačkoli je nadprůměrně vysokej, většinou o hlavu větší než vrstevníci, tak většinou všem ustoupí a nechá si klidně jednu vrazit od malýho kluka, nechá si sebrat hračku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.11 18:00

Ahoj

Raději anonymně…

Náš syn je taky generál,ale nikdy nikomu neublížil.Všechny komanduje-ve školce a snaží se i doma,aby prostě bylo po jeho.Doma naráží,ve školce ho krotí učitelka.

ale má tam jednu spolužačku,taky generál a ubližuje dětem.Vím,že učitelky jí trestají-musí na hanbu,nesmí si hrát s dětma,pokaždý se mnusí omluvit,ale je to prd platné,protože prý není domluvas rodičema :nevim:
píšu to proto aby jste se to snažili vysvětlit i vy doma,jak se chovat,že se musí půjčovat hračky atd.Ono se to čase spraví když se tomu budete věnovat intenzivně :wink: Držím palce,je to určitě hodně nepříjemné :cry:

• Citovat
  • Upravit
7631
9.3.11 18:06

Upřímně..Já bych byla ráda, kdyby byl můj synek generál :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Samozřejmě, že bych mu vysvětlovala, že se to nedělá, ale na druhou stranu radší generál než otloukánek…Náš Lukýsek je takový dobrák, že jsem zvědavá, jak se s tím ve školce popere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
9.3.11 18:10

Sourozence nemá, je sama, od malička je vychovávána tak, aby se dělila o hračky, od září jsem ji dávala do předškoličky a tam si mi nikdo nestěžoval, že se pere a tak, to začlo až s tím, jak začla chodit do školky, taky si myslím, že to odkoukala, doma se chová taky jako velitel, ale to já jí netrpím, vím, že ve školce by si s tim měli poradit učitelky, ale udělala to prvně, tak uvidíme, jak se bude chovat dál, díky za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
9.3.11 18:50

Trošku ti závidím :) Já mám doma pravý opak, co si nechá ukrást maso z talíře u oběda, nechá si klidně vrazit ránu a sebrat hračku atd. Ale trošku se to lepší díky učitelce, která si ji neustále hlídá a trochu ji pomáhá se bránit. A pár generálů ve třídě taky má. A zas učitelka musí včas zasáhnout a pokud vím tak tuhle mluvila s jednou maminkou generála a domlouvali se na postupu výchovy. Takže bych to viděla na spolupráci mezi učitelkou a rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
10.3.11 10:36

Osobně si myslím, že jsi jednala správně, žes to s ní doma probrala. Ve školce by to pak měla pořešit učitelka. Ale určitě si myslím, že je dobré to dítěti vysvětlovat i doma. Víc asi udělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.3.11 23:54

Myslím si že je dobře, že jste to doma probrala s dcerou, mělo by se jí vysvětlit, co může a co ne. Je zvláštní že ostatní děti si to nechají líbit, asi je to baví a potřebují od někoho vést. Pokud tedy dětem nevadí, že poslouchají vaší dceru, nechala bych to být, jen si sní promluvte jestli chápe vše co dělá a hlídala bych jí, aby se nestala až moc panovačnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
21.11.13 09:54

Jak tohle řešit?

Ahoj holky, potřebuju poradit co mám dělat.
Náš Domča chodí třetím rokem do školky, ty první 2 roky bylo vše naprosto v pohodě a bez nejmenších problémů.
Ale teď od zač. škol. roku řeším neustále nějaké problémy.
Né že by dělal problémy on, ale má ve třídě dva 7mi letý kluky kteří dostali odklad do školy a mám pocit že si Dominika dost vychutnávaj…
Večně chodí domů smutnej že ho mlatily apod, nebo přijde v roztrhané teplákovce, už jsem z toho dost na prášky, několikrát jsem to i řešila jak s učitelkou tak i s ředitelkou, ale ty to pokaždé zahrají do autu, že se jedná o dětské pošťuchování…
Nedávno mu jeden z tech kluků ukradl hračku a vysmíval se mu že mu ji nevrátí, jedině když mu za to koupí jinou novou. Opět jsem to řešila a ředitelka mi na to řekla že se toho kluka ptala a ten si to prej jen tak vymyslel aby Dominika napalil a pozlobil, ze strany matky toho kluka mi přišla pouze odpověd ze sveho syna zna a že by nic takového neudělal.
No ale to co se stalo včera už je vrchol.
Přítel mi přivede odpoledne kluka ze školky do práce abych ho aspon viděla a kluk na čele bouli jak golfovej míček, odřenej nos a rozsekla ruka, a nikdo mi vůbec nedal vědět. Až malej mi říkal že ho ten jeden starší kluk v běhu srazil a on padl hlavou na kameny. Přítel mi říkal že uč. samozřejmě opět že to bylo nechtěně, a že mu říkla že volala dr.COZ NENI PRAVDA, před chvili sem ji volala a nikdo tam nevolal!
Dokonce měla strach ho po obědě nechat odpočívat tak musel 2hod sedět, měla strach kdyby měl otřes mozku…Ale prostě nic nikdo se neozval že se něco stalo, mam strach co to bude příště. A nevím co mam ted dělat???
Jít k dr.pro lékařskou zprávu a pak do školky nebo rovnou za starostem??? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
21.11.13 09:58

@Jandof-ka co dělat nevím, nemám zkušenost, ale když to tak čtu, tak mě to ferst nas… Já bych opakovaně mluvila s učitelkou, ředitelkou, nechala svolat schůzku i s rodiči „agresorů“ a taky všem zúčastněným oznámila, že to budu řešit s policií, příp. s jiným orgánem, kt. se zabývá šikanou. Vyhrožovat se nemá, ale dítě bych si mlátit nenechala. úplně se ve mě vaří krev. Přeju, ať to v klidu a co nejdříve vyřešíte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
21.11.13 12:42

@mischelinka děkuji :)
No tak jsem byla u dr.ta mi znovu rekla ze ji opravdu nikdo nevolal tak ho vysetřila, vypada ok, ale ma bejt az do konce vikendu v klidu nelitat, neunavit se…a pak sem šla do školky, kde bylo pusto (asi procházka) tak sem se vytočila a šla rovnou na ou a tam jsem to nahlasila, sice jen matrikařce a mistostarostovi, ale říkaly že se to bude řešit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
21.11.13 12:53
@Jandof-ka píše:
@mischelinka děkuji :)
No tak jsem byla u dr.ta mi znovu rekla ze ji opravdu nikdo nevolal tak ho vysetřila, vypada ok, ale ma bejt az do konce vikendu v klidu nelitat, neunavit se…a pak sem šla do školky, kde bylo pusto (asi procházka) tak sem se vytočila a šla rovnou na ou a tam jsem to nahlasila, sice jen matrikařce a mistostarostovi, ale říkaly že se to bude řešit… :nevim:

dobřes udělala, děti potřbeují naši ochranu. A ve vašem případě, kdy to neřešila učitelka ani ředitelka ani rodiče těch kluků, tak bylo o to víc potřeba, abys zasáhla. Já teď řešila podobný problém ve školce. Můj 4leťák si mi stěžoval, že ho nějaký chlapeček na zahradě ve školce bije, dal mu písek do pusy, utrhl bambuli na čepici… tak jsem se paní učitelky ptala, nejprve, že se jen chci zeptat (můj prcek je nekonflitkní dítě, kamarádský, s dětmi se nepere a nehádá, ale tak člověk nikdy neví, mohli si s chlapečkem nesednout, ten můj se mohl na problému taky podílet, tak jsem hned nechtěla útočit) a paní učitelka o tom ví a hlídá to, chlapeček prý není zlý, jen hodně divoký a ony ho tak více hlídají. Tak to potom beru, věřím, že je dobře, že se můj malý potká v životě i s okolím, kde mu někdo nesedí a kde nesedí on někomu, jen je potřeba zajistit, aby se nepozabíjeli ;) u vás je to ale zdá se těžší případ a učitelky jsou tam od toho, aby to řešili, to je jakoby rezignovaly na ochranu těch dětí úplně :cert: držím palce a dej vědět, jak se to vyvíjí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
21.11.13 12:55

Jo a podle tvého popisu se jedná o regulerní šikanu, která se vyšetřit musí. Horší je to o to, že agresoři jsou dva a tak se podporují a cítí se silnější. o to víc tvůj malý zaslouží ochranu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí