Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky
Vydrží vám 4leťák spát celou noc?
Náš prcek,několikrát za noc přijde,že má žížu,chce čůrat,chce pusu
,chce spát se mnou atd..Je to celkem ubíjející.Se spaním bojujeme celý jeho život,ale myslela jsem že časem…
Když mu řeknu,že má pití na stolku a čůrat už by taky mohl dojít sám.Tak řekne,že jo a v noci buď přijde nebo ho najdu chodícího po bytě a všude rozsvíceno ![]()
Kdyby to bylo 1× za noc tak to jde,ale je to i třeba 3-5×.Což se přiznejme není zrovna OK a já po ránu (vstává v 6
)vypadám jako smrtka s pytlema pod očima ![]()
A teď babo raď
![]()
Jo tak přesně toto dělala i moje malá asi do 5ti
Až jednu noc se přítel s prominutím „nas*al“ a dost hrubě jí řekl, že když si byla schopná po tmě zajít až k nám do ložnice tak si i potmě zajde na záchod a prostě ji z ložnice vyhodil. Já bych na to srdce neměla
ale noční návštěvy postupně přestaly a byl klid.
Náš skoro 4 letý přijde občas…to je 3-4 za měsíc. Ale je to i tím,že je v pokojíku se ségrou.
Když byla dcera malá,tak chodila mnohem častěji…asi 2-3 do týdne někdy k ránu kolem 5 hod…asi skoro do 5 let.
![]()
Můj taky chodí do postele, bude mu šest
Už je to teda jen výjimečně, dřív to bylo denně. Nevadí mi to nějak, akorát že mě vzbudí. Zase si říkám, že až jednou chodit nebude vůbec, tak skončilo to období, kdy je ještě malý a už to nemá zapotřebí. Zatím ještě spí s plyšákem ![]()
Měly jsme to stejně,dcera ještě pomalu v pěti letech řvala každou noc že se v pokojíčku bojí,po narození miminka spala s náma v ložnici asi dva měsíce,nechtěla jsem jí vyhazovat aby se necítila odstrčená ,tak jsme spali jak sardinky,rosekli to až čerti,když jí řekli že musí spát v pokojíčku jinak jí příští rok odnesou,od té doby je klid a spí se mnou jen když jí opravdu není dobře
Filípek se taky v noci budí, ale nechodí za mnou ale volá tak dlouho než přijdu.Nechce ani napít, ani na záchod,nic.lehnu si k němu a hned usne.taky čekám kdy začne spát celou noc ![]()