Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ivan PPZ píše: Více
Ano, mám projektanta na projekt. Ne na realizaci a ne na naceněnní stavebních prací.
Udělala nám projekt, máme si ho rozmyslet a když na to kývnem, tam nám oběhá úřady a zajistí věci k realizaci, ne realizaci…
A neptala jsem se ji, jakou má zkušenost s probouráváním, ani kolik to ostatní stálo. Zjištuji od ostatních kolik je to stálo, jejich zkušenosti apod. abychom se rozhodli, zda do toho půjdem nebo nepůjdem a budeme ještě šetřit. Takže dík za radu ![]()
@Anonymní píše: Více
Máte projekt, tak oslovte pár stavebních firem s poptávkou
Já nevím, ale projekty často bývají včetně nějakých prováděcích věcí, včetně cenových tentononců. A projektant asi bude mít i nějaké zkušenosti z jím vypracovaných případů. Takže se „neptat“ projektanta mi přijde škoda.
A ty schody jsou z čeho - zděné, když zvažujes zedníka? Dřevěné, ocelové? Stropy jsou z čeho? Statický posudek na to máte? Pokud chceš mít nástřel, popřej pár firem dle toho, co jsou ty schody zač. Nech si zpracovat cenové nabídky. Otázka kolik stojí schody je asi tak na úrovni kolik stojí auto.
Ahoj,
už týden sháním na FB informace ohledne probourávání schodů, ale nikdo nezná odpověd… Máme bungalov, starší domek a letos jsme udělali střechu a chceme v podkroví udělat dva pokojíky. Problém je, že vchod na půdu ze venkem = potřebujeme z obytné místnosti probourat schody do podkroví.
A můj dotaz:
Máte s tím někdo zkušenost? Dodatečně dělat v domě schody? Na kolik to cca výjde a koho na to najmout?
Předpokládám, že to bude stavební firma, že zedník bude málo, že? Moc děkuji.