Podnájem ústní dohodou majitelem

Anonymní
16.10.24 13:29

Podnájem ústní dohodou majitelem

Zdravím vás mohu se zeptat když jsem s nájemcem uzavřel ústní dohodou podnájem muže mě vyhodit teď?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35856
16.10.24 13:43

Jak jako ústní dohodu? jak dlouho tam bydlíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missinecka
16.10.24 13:48

Samozřejmě, že tě může vyhodit. Co není na papíře, jako by nebylo.

• Citovat
  • Upravit
381
16.10.24 13:50

Já bych po zkušenostech nešla do podnájmu bez písemní smlouvy už nikdy. Pokud by se nejednalo o bydlení u dobrého známeho, nebo kamaráda. Tam mám zase zkušenosti dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
16.10.24 13:50

Ze zákona ne. Pravidla pronájmu nemovistosti jsou jasně dána. Takže pokud máš ústní dohodu a důkaz a o pravidelném placení nájemného platí zde totéž co pro písemnou dohodu. Tedy výpovědní lhůta. A v případě, že se nedohodnete tak potom žaloba na vyklizení nemovitosti.
Každopádně pokud majitel nemovistosti ve tvé nepřítomnosti vymění zámky a tvé věci třeba nechá někde na chodbě je to zas na tobě. Dokázat soudně, že ti vznikl nárok na užívání nemovitosti. Bez platné smlouvy to policie na místě nevyřeší.
A to je na dost dlouho a v celku zbytečné. Protože pohodlného užívání nemovitosti tím stejně nedosáhneš. A předpokládám, že víc budeš řešit kde bydlet. Než se soudit s nejasným výsledkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
16.10.24 14:38

Smlouvu máš, to ošetřuje občanský zákoník. Nájem bez smlouvy prostě neexistuje. Otázka je, jak prokážeš, že platíš nájem a že tam opravdu bydlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
16.10.24 16:53

Když prokážeš, že tam bydlíš a že za to platíš, nemůže tě jen tak vyhodit, papír nepapír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí