Proč dítě nechce jíst obědy?

20
3.4.25 13:18

Proč dítě nechce jíst obědy

Zdravím, chtěla bych se poradit..syn 3,5 roku je to měsíc co nastoupil do školky a absolutně nechce jíst obědy..nikdy nebyl moc velký jedlík, ale obědy jedl sice ne všechno ale jedl, dám mu oběd a řve řve řve, že nebude oběd a nic nesní, pouze když jsou těstoviny tak sní suché..je to jen období nebo jsem něco udělala špatně? už si vůbec nevím rady, ani ochutnat nechce🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
3.4.25 13:22

Nestalo se, že ho ve školce nutili do jídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.4.25 13:25

Učitelky mi tvrdí, že ho nenutí..on moc nejedl už předtím, ale aspoň něco snědl, teď jen řve a řve dokud to neodnesu..

Příspěvek upraven 03.04.25 v 13:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
3.4.25 13:26
@Jana 92 píše: Více

Domluvte se ve školce, at ho do jídla nikdo nenutí. Hlady v ČR ještě nikdo neumřel, tak až bude mít doma večer hlad, tak se nají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.4.25 13:29

@MartinL45
Tvrdí mi ve školce, že ho nenutí.. on přijde dom a snědl by kde co, jen prostě ne ten oběd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42254
3.4.25 13:34

A on má jíst další oběd? Nebo myslíš o víkendu? Jiný čas nepomůže? Nebo jiné jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.4.25 13:39

@Havlova ve školce oběd absolutně nechce, křičí řve, že oběd nebude a hotovo, tak já si pro něj po obědě jezdím a dám mu oběd doma se mnou a to řve stejně, že ho nechce..ale kdybych mu dala křupky, rohlík, čokoládu nebo něco jiného, tak toho by se ujedl, ale oběd prostě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42254
3.4.25 13:43

Tak mu dej jinou rozumnou alternativu. Teda, tu čokoládu a křupky ne. A oběd zkus třeba večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.4.25 13:47

@Havlova dám mu třeba chleba nebo rohlík se sýrem, tak to mi sní nebo ty suché těstoviny a večer dát ten oběd jsem taky zkoušela řve úplně stejně jako v poledne, že to jíst nebude a hledá co by si dal jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.25 13:51

Poslední dobou máme podobný problém. Krom kaše a míchaných vajec nechce nic. Takže nabídneme, chvíli necháme na stole a odnasím. Taky by snědla všechno, jen ne nic co zavání vařeným jídlem. Už to nejsou bylo. Stačilo úplně zrušit sladkostí s výjimkou tvarohových jogurtu. Teď to ale moc nefunguje. Pokud hlídají prarodiče dostane to co si vyotravuje. S argumentem,, no ale když nic nejí? Předci nemůže být hladová. No, podle mě může. :roll: si myslím, že je to jen nějaké období. Ve školce ji aspoň si teda nikdo nestěžoval a podle upatlanych triček bych řekla, že ji i to co doma vůbec. Hodně pomáhají ostatní děti. Ty jsou tahouni.

• Citovat
  • Upravit
20
3.4.25 13:55

Takže to spíše vypadá jako nějaké období 🙈 taky jsem zrušila všechny sladkosti, křupky atd, ale nepomáhá to vůbec..nechce oběd tak ví, že bude chleba nebo rohlík a hlavně u nás se ujíždí na cheerios, není to sladké ale ujedl by se toho a to prostě chce a hotovo..tak já aby jedl aspoň něco tak to povolíme..ale jinak nechce jogurty, kaše nic takového..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.25 14:04

No a to bude možná ten problém. Ví, že dostane :nevim: :roll:.

• Citovat
  • Upravit
42254
3.4.25 14:05
@Anonymní píše: Více

Sladké křupky. :nevim: Ví, že je dostane.

Příspěvek upraven 03.04.25 v 14:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.4.25 14:09

@Havlova to nejsou sladké křupky, to jsou ty obyčejné ovesné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42254
3.4.25 14:10

Ale na 2. místě ve složení je cukr. Ale i kdyby to bylo něco jiného na zub. Ví, že to dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová