Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, chtěla bych se poradit..syn 3,5 roku je to měsíc co nastoupil do školky a absolutně nechce jíst obědy..nikdy nebyl moc velký jedlík, ale obědy jedl sice ne všechno ale jedl, dám mu oběd a řve řve řve, že nebude oběd a nic nesní, pouze když jsou těstoviny tak sní suché..je to jen období nebo jsem něco udělala špatně? už si vůbec nevím rady, ani ochutnat nechce🙈
Učitelky mi tvrdí, že ho nenutí..on moc nejedl už předtím, ale aspoň něco snědl, teď jen řve a řve dokud to neodnesu..
Příspěvek upraven 03.04.25 v 13:26
@Jana 92 píše: Více
Domluvte se ve školce, at ho do jídla nikdo nenutí. Hlady v ČR ještě nikdo neumřel, tak až bude mít doma večer hlad, tak se nají.
@MartinL45
Tvrdí mi ve školce, že ho nenutí.. on přijde dom a snědl by kde co, jen prostě ne ten oběd
A on má jíst další oběd? Nebo myslíš o víkendu? Jiný čas nepomůže? Nebo jiné jídlo?
@Havlova ve školce oběd absolutně nechce, křičí řve, že oběd nebude a hotovo, tak já si pro něj po obědě jezdím a dám mu oběd doma se mnou a to řve stejně, že ho nechce..ale kdybych mu dala křupky, rohlík, čokoládu nebo něco jiného, tak toho by se ujedl, ale oběd prostě ne
Tak mu dej jinou rozumnou alternativu. Teda, tu čokoládu a křupky ne. A oběd zkus třeba večer.
@Havlova dám mu třeba chleba nebo rohlík se sýrem, tak to mi sní nebo ty suché těstoviny a večer dát ten oběd jsem taky zkoušela řve úplně stejně jako v poledne, že to jíst nebude a hledá co by si dal jiného
Poslední dobou máme podobný problém. Krom kaše a míchaných vajec nechce nic. Takže nabídneme, chvíli necháme na stole a odnasím. Taky by snědla všechno, jen ne nic co zavání vařeným jídlem. Už to nejsou bylo. Stačilo úplně zrušit sladkostí s výjimkou tvarohových jogurtu. Teď to ale moc nefunguje. Pokud hlídají prarodiče dostane to co si vyotravuje. S argumentem,, no ale když nic nejí? Předci nemůže být hladová. No, podle mě může.
si myslím, že je to jen nějaké období. Ve školce ji aspoň si teda nikdo nestěžoval a podle upatlanych triček bych řekla, že ji i to co doma vůbec. Hodně pomáhají ostatní děti. Ty jsou tahouni.
Takže to spíše vypadá jako nějaké období 🙈 taky jsem zrušila všechny sladkosti, křupky atd, ale nepomáhá to vůbec..nechce oběd tak ví, že bude chleba nebo rohlík a hlavně u nás se ujíždí na cheerios, není to sladké ale ujedl by se toho a to prostě chce a hotovo..tak já aby jedl aspoň něco tak to povolíme..ale jinak nechce jogurty, kaše nic takového..
@Anonymní píše: Více
Sladké křupky.
Ví, že je dostane.
Příspěvek upraven 03.04.25 v 14:10
@Jana 92 píše: Více
Ale na 2. místě ve složení je cukr. Ale i kdyby to bylo něco jiného na zub. Ví, že to dostane.