Proč dítě nechce jíst obědy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
590
3.4.25 16:06

@Lucy75 tak ono je škoda kazit vztah vnoučete a prarodičů, který jinak funguje nadstandartně. Netráví tam každý den, dítěti to stačí párkrát ochutnat a hned si začne vybírat. Prarodiče to ví, že si to nepřeji, aby mu dávali příliš sladkého a opakuji to neustále. Ale rozhodně kvůli tomu jim nebudu zakazovat se vídat, to mi přijde na hlavu. Je třeba dělat kompromisy, neříkám že ho cpou horem dolem, ale prostě sladkost mu dají pokud ji chce. Je třeba s tím pracovat, chtěla jsem povzbudit zakladatelku, že je to všude podobné. Mám známou, která odmalička razí východu žádná televize, žádné sladkosti, pouze vzdělávací hračky apod. A sama mi řekla že když je malá u babičky tak se tam cpe sladkým. A neudělá s tím nic. Malá má jedinou babičku, která se o ní zajímá a to že může malé dopřát ji dělá radost a známá to prostě nějakým způsobem toleruje, protože jinak vše funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14639
3.4.25 17:38
@Jana 92 píše: Více

Tak ho vyzvedni před obědem a uvař ho doma, ne? :lol: aspon mu více vyhladne a bude jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
3.4.25 17:46

Ve školce bych jim řekla, ať ho nenutí. Nechce, nebude. Neřešit. Když tam budou mít třeba autistu nebo dítě s ADHD, které je časovaná nálož, tak jim taky jíst nebudou, když se seknou a můžou třeba stojky dělat. Po obědě si ho evidentně můžeš brát domů. Tak doma dát oběd. Že teď bojkotuje doma, to si myslím, že souvisí s tím, že ve školce se dostane do amoku. Takže momentální cíl bych viděla, že se ve školce nedostane do amoku díky obědu tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.4.25 17:56

@Semtex ve školce musí být na oběd, můžu ho vyzvedávat až po obědě, takže to řešení není, oběd pro něj samozřejmě mám doma každý den, když nechce ve školce, zkouším to pak doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5163
3.4.25 18:17

No právě, on to ví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.25 18:23

Q když bude bez oběda tak se stane co? Když u nás nechce oběd nebo ve školce tak bude pak nějaká svačina a večeře :nevim:.
Možná kolem něj moc skáčete.
Hele dneska nebyl ani oběd a i svačinka. Večeře se akorát dodělává a když ani to ne tak asi smůla.

• Citovat
  • Upravit
14639
3.4.25 20:34

No a kdybys mu ty obedy neplatila a tudíž by je nedostaval? Jako nevim, ale když to neji, nechtělo by se mi to platit. A jak to dělají dietáři v této školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
4.4.25 06:40

Tady ve školkách lze taky odhlásit oběd a vyzvedávat před. Jinak moc neporadím, protože děti sice měly období, kdy třeba chtěly jen přílohu, jen maso, ale obědy jim chutnaly a chutnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová