Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Náš malej to dělá taky,když leží tak zvedá zadeček opře se o chodidla a udělá mostík a otáčením to taky není.A nejvíc to dělá,když se vzteká a něco se mu nelíbí.Nějak to neřeším,příjde mi to normální vývojově taky odpovídá
Ahojky, tak moje 5 měsíční dcerka taky „dělá mosty“, a je fakt že nejvíc když jí už nebaví být jenom na bříšku tak se zapírá o hlavu a šlapky nohou a nejvašším bdem je dupka- jinak se otáčí na bříško a nově i nazpátek bez problémů - takže bych v tom neviděla nic zvláštního podle mě je to jejich dětský způsob cvičení a rozvoj pohybů.
Áda dělal mosty taky, netušila jsem že bych je měla řešit. On je využíval na přesun z místa na místo. Je jasné, že hlavu měl zespodu holou. Ale dalšími zkušenostmi to ustalo, nebo vyměnil za jiné činnosti.
misburko, snad neplácnu blbost
ale píšeš že dceři je 5 měsíců, a na bříško se přetáčí už dva měsíce, tzn. od 3 měsíců což je docela brzo, a zrovna jsem o tom četla že je to způsobené svalovým napětím, tak zkus raději za tou doktorkou co ti na to řekne
zuzka.mamka píše:
misburko, snad neplácnu blbostale píšeš že dceři je 5 měsíců, a na bříško se přetáčí už dva měsíce, tzn. od 3 měsíců což je docela brzo, a zrovna jsem o tom četla že je to způsobené svalovým napětím, tak zkus raději za tou doktorkou co ti na to řekne
Dobrý večer, můj žbrdola už to taky asi 14 „staví“(5Měs.), mám pocit, že to začlo, když se naučil otáčet na bok.
Myslím si, že ho prostě nebaví jen tak ležet, zkouší, co to jeho tělíčko dokáže, někdy se u toho vzteká, někdy to dělá z nudy, někdy se směje,někdy to jsou prdíky…Já bych to neviděla černě…mě by taky asi bavilo, pořád něco zkoumat.
Tak že, „stavění mostu“ zdar… ![]()
Hojky moja malá to dělá taky a taky se přikláním k názoru,že to dělají proto že se už v té poloze nudí anebo když se vztekají
Anebo se chcou protáhnout.Já se takhle taky někdy protahuju ![]()