Proč dítě "staví mosty"?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
92
7.8.10 19:02

Proč dítě "staví mosty"?

Ahojte holky, chtěla jsem se vás zeptat, zda některá nemáte podobnou zkušenost. Naše 5 a půl měsíční dcera už asi měsíc tzv. „staví mosty“. Nevíte, co to může značit? Jestli to není něčeho náznak :-? ? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andrejka87
7.8.10 19:15

Misburko a co konkrétně myslíš? stavět mosty má mnoho významů.Kdybys napsala - pálit mosty tak to znám :-),ale stavět?? myslíš jako že dělá bariéru mezi vámi dvěma?

• Citovat
  • Upravit
397
7.8.10 19:16

Viděla bych to jako projev hypertonie - zvýšeného svalového napětí. Náš syn to dělal taky, pomohla rehabilitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
7.8.10 19:17

Taky nevím, co tím myslíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
7.8.10 19:19
Andrejko, myslím to, když dítě leží na zádech a začne hoooodně zvedat zadeček, prostě to vypadá jako „most“. Už chápeš??? :huban:
andrejka87 píše:
Misburko a co konkrétně myslíš? stavět mosty má mnoho významů.Kdybys napsala - pálit mosty tak to znám :-),ale stavět?? myslíš jako že dělá bariéru mezi vámi dvěma?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
7.8.10 19:22

Aha, tak znovu. Předem se omlouvám za nedostatečné vysvětlení 8-o . Prostě leží na zádech a začne zvedat zadeček, prostě se prohýbá. Vypadá to jako most, hlavičku i šlapky má na zemi, zbytek těla vypadá jako most.
Snad jsem to popsala srozumitelně :huban: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
7.8.10 19:23

Jej misburko to víš jsem teprve ve fázi těhotenství a mimi ještě nemáme tak sem hloubavě dumala a dumala a fylozofovala a ono to není psychika ale tohle :-).Tak snad oceníš že se alespon přiznám :oops: :dance: .Ale myslím že Ekaterina radí správně a nebo se určo poptat dětského doktůrka?

• Citovat
  • Upravit
24016
7.8.10 19:30

Nevím, zda je to špatně, ale náš to dělá taky :nevim: Nepřikládám tomu žádný negativní význam, prostě se hýbe no. Teď už většinou jen když se rozčiluje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.8.10 19:48

BYCH REKLA, ZE SE CHCE PRETOCITZ NA BRISKO, ale ma slabe brisni svaly, tak ma spatny mechanismus otaceni. Kdyz to ukazes dr, nejspis to skonci vojtovkou. Ale dela to hodne deti a prejde to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
7.8.10 19:50
Děkuji za odpověď, ale tímto to nebude. Na bříško se v klidu přetáčí již 2 měsíce. Chodíme spolu na plavání, kde se učíme i motorice, a vše je v naprostém pořádku. Dcera je jinak strašně šikovná. Tak nevím, čím to může být :cry:
Pudloslava píše:
BYCH REKLA, ZE SE CHCE PRETOCITZ NA BRISKO, ale ma slabe brisni svaly, tak ma spatny mechanismus otaceni. Kdyz to ukazes dr, nejspis to skonci vojtovkou. Ale dela to hodne deti a prejde to samo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
7.8.10 19:53

Obě moje děti „stavěly mosty“. Myslím, že vím, co myslíš. Dr.říkala, že je to normální, vojtovku jsme necvičili. Obě děti odpovídají věkovému vývoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
7.8.10 20:11
Jana206 píše:
Obě moje děti „stavěly mosty“. Myslím, že vím, co myslíš. Dr.říkala, že je to normální, vojtovku jsme necvičili. Obě děti odpovídají věkovému vývoji.

Adámek dělal mosty, když se hodně rozčiloval a vztekal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.8.10 20:31

Tomík to dělá taky, asi né úplně „most“, ale někdy, když leží, tak prostě „nadhazuje“ zadeček :-) Nikdy jsem to neřešila. Mám pocit, že to dělá nejvíc v kočárku, když se nudí a chce ven :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
7.8.10 20:59

misburko já tě teda pochopila, stavění mostů znám a děláme to taky, máme 6 měsíců a na bříško se přetáčí krásně tak to tím asi nebude…
Ani se u toho nevzteká, dělá to jen tak a hodně často… ale co to znamená to bych taky ráda věděla..
V pondělí jdeme na kontrolu a na 6ti měsíční prohlídku, jesli si vzpomenu tak se schválně zeptám… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
7.8.10 21:00
Ekaterina píše:
Viděla bych to jako projev hypertonie - zvýšeného svalového napětí. Náš syn to dělal taky, pomohla rehabilitace.

myslím si to samé.neurolog Ti určitě poradí co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí