Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, chtěla jsem se vás zeptat, zda některá nemáte podobnou zkušenost. Naše 5 a půl měsíční dcera už asi měsíc tzv. „staví mosty“. Nevíte, co to může značit? Jestli to není něčeho náznak
? Děkuji za odpovědi.
Misburko a co konkrétně myslíš? stavět mosty má mnoho významů.Kdybys napsala - pálit mosty tak to znám
,ale stavět?? myslíš jako že dělá bariéru mezi vámi dvěma?
Viděla bych to jako projev hypertonie - zvýšeného svalového napětí. Náš syn to dělal taky, pomohla rehabilitace.
andrejka87 píše:
Misburko a co konkrétně myslíš? stavět mosty má mnoho významů.Kdybys napsala - pálit mosty tak to znám,ale stavět?? myslíš jako že dělá bariéru mezi vámi dvěma?
Aha, tak znovu. Předem se omlouvám za nedostatečné vysvětlení
. Prostě leží na zádech a začne zvedat zadeček, prostě se prohýbá. Vypadá to jako most, hlavičku i šlapky má na zemi, zbytek těla vypadá jako most.
Snad jsem to popsala srozumitelně
.
Jej misburko to víš jsem teprve ve fázi těhotenství a mimi ještě nemáme tak sem hloubavě dumala a dumala a fylozofovala a ono to není psychika ale tohle
.Tak snad oceníš že se alespon přiznám
.Ale myslím že Ekaterina radí správně a nebo se určo poptat dětského doktůrka?
Nevím, zda je to špatně, ale náš to dělá taky
Nepřikládám tomu žádný negativní význam, prostě se hýbe no. Teď už většinou jen když se rozčiluje ![]()
BYCH REKLA, ZE SE CHCE PRETOCITZ NA BRISKO, ale ma slabe brisni svaly, tak ma spatny mechanismus otaceni. Kdyz to ukazes dr, nejspis to skonci vojtovkou. Ale dela to hodne deti a prejde to samo.
Pudloslava píše:
BYCH REKLA, ZE SE CHCE PRETOCITZ NA BRISKO, ale ma slabe brisni svaly, tak ma spatny mechanismus otaceni. Kdyz to ukazes dr, nejspis to skonci vojtovkou. Ale dela to hodne deti a prejde to samo.
Obě moje děti „stavěly mosty“. Myslím, že vím, co myslíš. Dr.říkala, že je to normální, vojtovku jsme necvičili. Obě děti odpovídají věkovému vývoji.
Jana206 píše:
Obě moje děti „stavěly mosty“. Myslím, že vím, co myslíš. Dr.říkala, že je to normální, vojtovku jsme necvičili. Obě děti odpovídají věkovému vývoji.
Adámek dělal mosty, když se hodně rozčiloval a vztekal ![]()
Tomík to dělá taky, asi né úplně „most“, ale někdy, když leží, tak prostě „nadhazuje“ zadeček
Nikdy jsem to neřešila. Mám pocit, že to dělá nejvíc v kočárku, když se nudí a chce ven ![]()
misburko já tě teda pochopila, stavění mostů znám a děláme to taky, máme 6 měsíců a na bříško se přetáčí krásně tak to tím asi nebude…
Ani se u toho nevzteká, dělá to jen tak a hodně často… ale co to znamená to bych taky ráda věděla..
V pondělí jdeme na kontrolu a na 6ti měsíční prohlídku, jesli si vzpomenu tak se schválně zeptám… ![]()
Ekaterina píše:
Viděla bych to jako projev hypertonie - zvýšeného svalového napětí. Náš syn to dělal taky, pomohla rehabilitace.
myslím si to samé.neurolog Ti určitě poradí co a jak.