PRIKRMY OD 4. ukonceneho mesice

23033
7.8.10 11:01

PRIKRMY OD 4. ukonceneho mesice

Ahoj damy,

tak uz mame za sebou mrkev, brokolici brambor.. muzu uz dat treba ryzi,pohanku? nebo zacit dalsim jednodruhem? jako je napr spenat,cuketa? diky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6422
7.8.10 17:53

Doporučuji si přečíst
Na tomto webu příkrmy postup. Dozvíš se tam vše.
 http://www.kojeni.net/prikrmy.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.8.10 17:57
Monjie píše:
Ahoj damy,tak uz mame za sebou mrkev, brokolici brambor.. muzu uz dat treba ryzi,pohanku? nebo zacit dalsim jednodruhem? jako je napr spenat,cuketa? diky za rady!

já bych pořád přidávala po jedné zelenině. K mrkvi-bramboru bych přidala co tři dny něco nového, vlastně třídruhový oběd. A pak po čase bych různě kombinovala různé druhy plus přidala maso. Rýži a bezlepkové obiloviny bych přidala až po mase.
No aspoň já to tak dělala. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
7.8.10 19:45
Monjie píše:
Ahoj damy,tak uz mame za sebou mrkev, brokolici brambor.. muzu uz dat treba ryzi,pohanku? nebo zacit dalsim jednodruhem? jako je napr spenat,cuketa? diky za rady!

Ahojky,

my mame ukonceny 5mesic a s prikrmy jsem zacala po 4mesici. Zacala jsem poliveckou a za 2dny uz jsme papaly vsechno mozne, brambory, mrkev, brokolici, piskotky, banany, jablicka, maso, ryzi… a vse je v poradku, zadny problem. Spis bych vyzkousela na co a jak reaguje, ne ji naplacat vsim hned prvni den, ale rozodne experimentuju a snazim se ji udelat jidelnicek pestry :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
7.8.10 19:50

maso ve 4mesici? a v pohode?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
7.8.10 20:00
Monjie píše:
maso ve 4mesici? a v pohode?:)

jakmile jsme ukoncily 4ty mesic, abych to upresinla :)
jo, uplne v pohode, zatim davam jen kruti a kureci, ale musim rict, ze ji chutna vic nez rozmackany banan :DD
I s kakanim to ma v pohode. Jeste ji k tomu samozdrejme kojim, aby ty bobky nebyly tak uplne tvrde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.8.10 21:05
tamichita píše:Zacala jsem poliveckou a za 2 dny uz jsme papaly vsechno mozne, brambory, mrkev, brokolici, piskotky, banany, jablicka, maso, ryzi… a vse je v poradku, zadny problem.

Jak jste to stihly za dva dny? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
7.8.10 21:10
M
MaryClementine píše:
tamichita píše:Zacala jsem poliveckou a za 2 dny uz jsme papaly vsechno mozne, brambory, mrkev, brokolici, piskotky, banany, jablicka, maso, ryzi… a vse je v poradku, zadny problem.
Jak jste to stihly za dva dny? 8-o

Abych se priznala, tak sama nevim. Vsichni me strasili jak to bude slozite, ale mala hned pekne otvirala pusinku a proste krasne papala, zadny prskani, plivani, plac.. proste jsem nabidla a ona papala… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
7.8.10 21:45

8-o 8-o 8-o Tohle všechno už baštíte od 4. měsíce. Já zírám..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
7.8.10 21:48

ja taky ziram:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
7.8.10 21:51

Tachi taky tedy zírám já jsem taky začala,ale pozvolna nejdřív jedním druhem zeleniny to jedl malej 3 dny pak jsem dala jinou zeleninu a zase 3 dny.No nevím,ale maso se má dávat až tak po měsíci co si dítě zvykne na příkrm.A kolik jsi jí toho dala,když jsi toho stihla za 2 dny tolik???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.8.10 22:03

Tak podle metříku má malá 4 měsíce a 5 dnů, což taky nechápu, každá nová potravina se má min. tři dny zkoušet, abys vysledovala případnou nesnášenlivost. Což u tří druhů zeleniny je nejmíň 9 dnů, takže někde je chyba.
Myslím, že toho má až až. Minimálně 14 dní bych nic dalšího nepřidávala a kombinovala tu mrkev, brokouš a brambor. A pak taky přidat jednu surovinu, tři dny počkat, přidat další…

Dneska i u dětí na UM se doporučuje počkat s příkrmy klidně do 6 měsíců, tak není kam spěchat. Miminku nevadí, že jí pořád dokola to samé :nevim:

To, že otvírá pusu a baští a chutná, to ale neznamená, že se mu zbytečně nezatěžuje trávení, ledviny a vím já co všechno.

Ale pokud ti tohle všechno připadá jako zbytečné, protože naše maminky nás krmily vším možným a jsme zdraví a žijem, tak to dělej taky tak, to ti nikdo nařídit nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
7.8.10 22:10

damy, a kdyz je holcina uz ukonceny 4 mesic, je na UM a davam ji prikrm v poledne, ale nebreci mi , ze by mela hlad ma spotrebu tak cca 900-1000ml .. je problem, ji nekdy treba prikrm v poledne dat a nekdy ne? kdyz jeste nepotrebuje. Pediatr mi rekl ,ze se prikrm dava, kdyz ma vice jak 6000g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.8.10 22:20

Ahoj,

tak já nevím, já vidím u tamichity 5 měsíců a 5 dnů :wink:

Monjie, Simča prospívá, příkrmy jsem začala dávat až těsně před 6 měsícem. Myslím si, že bohatě stačí, když jí příkrm sem tam zkusíš, rozhodně bych nebazírovala na tom, že jí ho budeš dávat každý den.Pokud pěkně prospívá, řekla bych, že 2-3× do týdne stačí :wink: JInak s příkrmy jsme začínala s mrkví, pak mrkev + brambora, mrkev + rýže, brokolice, dýně apod. Střídala jsem, po 2 týdnech jsem začala dávat maso :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
7.8.10 22:24

Já Ti nevím nám budou 4m za dva týdny těch 6 kg bude mít malá taky,ale ještě aspon měsíc počkám .Jsme na um a podle mudr je lepší dát první příkrm až kolem 5m a u koj miminek až po 6m. A pokud mala nepláče po mlíčku hlady není důvod někam spěchat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí