Předávkování Vigantolem

1823
7.8.10 07:52

Předávkování Vigantolem

Ahoj, dneska ráno jsem zápasila s malou, abych jí dala Vigantol. Najednou otevřela pusinku, rychle jsem zmáčkla kapátko, ale místo jedné kapičky mi jich tam spadlo minimálně 6 :-( Co teď? Stačí jen na pár dní Vigantol vynechat nebo máme vyrazit na pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
janibubi
7.8.10 07:58

Ahej,ja nevim,ale me taky nikdy nekapne do pusinky jen jedna kapka,protoze se vrti a nekdy nevim jestli sem kapla,tak kapnu znova.....Neni neco napsano v navodu? Podle me by ji to nemelo ublizit,pokud je to jen jednou,ale nevim......

• Citovat
  • Upravit
1823
7.8.10 08:03

V návodu je poraďte se s lékařem. Ale dneska je samozřejmě sobota :zed: Jedině zkusim na netu najít číslo na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
7.8.10 08:04

Ahoj,taky jsem parkrat kapla vic nez jednu kapku a nic se nestalo,je fakt,ze me to taky jednou napadlo,jestli by se mohl predavkovat,ale myslim,ze by to musela byt podstatne vetsi davka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.8.10 08:06

Já jsem někde (asi tady :lol: :lol: :lol: ) četla, že je v zásadě jedno, jestli dáš 1 kapku denně nebo 1× za týden 7 kapek. Ale je to neověřené, možná bych zavolala do nemocnice třeba na dětské? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.8.10 08:08

kamaradky manzel dal celou lzicku a rekli mu na pohotovosti, ze se to resi od 10 kapek najednou. Malej dostal prisnou dietu, snad cerny uhli, nesmela kojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
7.8.10 08:15

Já jsem taky už kápla víc kapek,když se mi vrtěl :-? podle ostatních to není problém, pokud se to do něj takhle necpe každý den :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.8.10 08:17

tohle jsem našla na netu, je to přímo od doktora:

dobrý večer,chtěla bych se zeptat zda je možné předávkování vigantolem při jednorázovém podání 10-13 kapek. mám 6 měs.holčičku a omylem jsem místo baby calm dala vigantol. co se může stát?? jak ji to může ohrozit?? díky moc za odpoved. Petra Š.

Na naší klinice jsme nyní měli případ dítěte, kde podávání 3-5 kapek Vigantolu denně, po dobu 3 měsíců, vedlo k těžké intoxikaci vitamínem D s projevem nefrokalcinózy (vysrážení vápníku v ledvinách)a závažné hyperkalcémie (vysoká hladina vápníku v krvi). Ve vašem případě jste podala 10-12× vyšší dávku než je dávka doporučená. Jednorázová intoxikace vitamínem D má menší následky než dlouhodobé podávání jen lehce vyšších dávek, ale stejně musíme být opatrní. V každém případě nyní 14 dní vitamín D nepodávejte a vše oznamte vašemu lékaři.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na předávkování vigantolem a následné nežádoucí účinky. Máme 11ti denní dceru a včera jsme jí omylem při podávání kapek Vigantol kápli do pusinky kapek víc. Myslím, že z kapátka vyteklo něco okolo 10ti kapek. Jinak jsme Vigantol začali podávat teprve v pátek - 1kapku. Dnes ráno se po kojení dost pozvracela, tak se chci zeptat, jestli to nemůže mít souvislost s tím Vigantolem. Dále bych se chtěla zeptat, jestli ta zvýšená dávka představuje pro mimčo velký problém? Jsem z toho už od včera velmi špatná… Předem velmi děkuji za Vaši odpověď :-)

Jednorázové podání 10 kapek Vigantolu ji neohrozilo a zvracení s tím určitě nesouviselo. Nyní 3 dny kapku nedávejte. Jen se nesmí kapat přímo do pusy z lahvičky (je to olejový roztok s rizikem když kapičky zatečou do plic!! a právě pro riziko opakovaného předávkování).

sakra, mi nikro neřekl, že se to nesmí dávat rovnou do pusy 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
7.8.10 08:19

švagrová takhle jednou nakapala vigantol místo kapek na kašel, volala na toxikologii a tam ji to počítali nějak podle kil a bylo to nakonec ok ale už nevím kolik těch kapek dala a jak starému dítěti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.8.10 08:20

A tohle je taky dobrý:

http://zena-in.cz/…tegorie/deti

„Operátor zněl docela pobaveně. A víš, co mi řekl? Že se vlastně skoro nic neděje. Že mám jenom zatemnit a počítat s tím, že se Týnka, cituji doslova: Pořádně posere. A taky že jo. Už má čtvrtou plínku během dvou hodin.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
7.8.10 08:49

Kámošce se to taky stalo a dr. jí řekla, ať několik dní vynechá. Dítěti prý ani nic nebylo, neměl ani průjem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
7.8.10 08:58

Já tedy nevím,ale mě dr. hned od začátku říkala,že vigantol se MUSÍ dávat na lžičku třeba s čajem nebo s mlékem.Nenapadlo by mě ho kapat přímo do pusinky a pak dítě předávkovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.8.10 09:06

Mně taky říkali už v porodnici dávat na lžičku s mlékem a dělala jsem to tak. Akorát ostřílené matky hrdinky se mi smály, že to dávají přímo do pusy, ale je fakt, že se lžičkou se vám toto nestane :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
7.8.10 09:08

Ahoj, nečetla jsem všechny reakce. Mě se podařilo předávkovat malou Vigantolem, když jí byly 2 měsíce a dostala něco mezi 15-20 kapičkami (popletla jsem je s kapičkami na prdíky). Volala jsem dětské dr. a ta pro jistotu volala do Toxikologického centra. Bylo nám sděleno, že jednorázově to nevadí, že bude mít max. průjem a že máme Vigantol na 14 dní vynechat. Pokud by se jednalo o trvalé předávkování,tak by to prý bylo o hodně horší, tam hrozí poškození ledvin apod. No stejně jsem z toho byla vyjevená,sledovala jsem jí snad každou minutu. Vůbec nic jí nebylo, ani ten průjem a ani později se nic nedělo. Je absolutně v pořádku. Tak neboj, určitě to bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
7.8.10 09:24

ja to kapu malimu rovnou na dudlik,do pusinky bych se fakt netrefila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie