Předávkování Vigantolem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12300
7.8.10 09:47
sexyfraga píše:
Já tedy nevím,ale mě dr. hned od začátku říkala,že vigantol se MUSÍ dávat na lžičku třeba s čajem nebo s mlékem.Nenapadlo by mě ho kapat přímo do pusinky a pak dítě předávkovat…

Ty jo tak mě to taky nikdo neřekl že se to nesmí přímo do pusinky. Jediný co my řekli bylo že se to má podávat s mlíkem že se to líp vstřebá. Takže jí kápnu do pusinky jednu až dvě kapky a hned nakojím. A nikdy se my nestalo že bych nakapala víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
7.8.10 10:03

taky jsem kapala do pusinky, ale předávkování nastalo u mé nejstarší, taky chtěla kapat do pusinky, takže sem tam jsem jednu ukápla no a jednou přijdu do pokojíku a vidím Máju jak má v ruce poloprázdnou skleničku. Nechápu jak se k tomu dostala, to od ní musel být naprosto kaskadérský kousek, ale ona ta lahvička byla otevřená, takže první co malá dokázala odmontovat byl zrovinka vigantol. Asi po dvou měsících jsme byly s dvojčaty na nějaké z dalších prohlídek, tak jsem se doktorce zmínila, že malá vypila půl lavičky, no úplně se vyděsila, já tedy taky, ale když zjistila, že už to je dva měsíce zpátky a že malá vypadá OK, tak si oddechla a nechali jsme to být ((-: od té doby jsem vigantol defacto přestala dávat, tak dobře jsem ho schovala, že jsem na něj pořád zapomínala. Naštěstí už ho nepotřebují, v roce dostali jednorázovou dávku na tři měsíce a pak už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
7.8.10 10:09

No já mám spíš opačný problém, že na Vigantol zapomínám a hrozně to flákám. Když si vzpomenu jednou týdně, tak to je úspěch :oops:
Ale když už si teda vzpomenu tak kapnu na dudel, nebo na prso :-)
Ale díky za diskusi, budu to líp schovávat před starším. To by mě nenapadlo, že je to tak nebezpečný. Malej už nám jednou vypil nasivin a celej sab simplex, tak nechci pořád volat na toxilinku, aby na nás neposlali sociálku :-)
Jinak tady je číslo na toxilinku: 224919293. Mám je uložený v mobilu, je to praktický.
Tak ať jste v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
7.8.10 10:15
Petra8a píše:
Ahoj, dneska ráno jsem zápasila s malou, abych jí dala Vigantol. Najednou otevřela pusinku, rychle jsem zmáčkla kapátko, ale místo jedné kapičky mi jich tam spadlo minimálně 6 :-( Co teď? Stačí jen na pár dní Vigantol vynechat nebo máme vyrazit na pohotovost?

Hele, ja bych to nejak neresila, ja nasi Viktorce taky obcas kapnu vic nez by se melo :) Ale je to preci jen vitamin, neni to lek jako takovy.. tak ji proste zitra a pozitri nedas. Myslim, ze se nenajde maminka, ktera by nekapla vic nez mela, nebo na to naopak zapomnela :nevim: myslim, ze muzes byt v klidu, vzdyt ty nase miminka nejsou z cukru. Stane se jim jeste tolik veci, ze par kapek Vigantolu navic neni zadna pohroma :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
7.8.10 10:37

Tak naše dr. píše vigantolu dvě kapky denně od malička, tak dáváme dvě. Od malička mu je podávám na lžičce, nejdříve s mlékem, nyní večer s kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.8.10 10:57

8-o 8-o 8-o 8-o cykoky! já to dávám rovnou do pusinky … je pravda, že někdy je to víc než jedna kapka (prostě trošku „cíknu“). Vůbec mě to nenapadlo … no tak asi chvíli vynechám a budu dávat na bradavku, uffff.
Když byly teď ty hodně slunečný dni a byli jsme hodně venku, tak jsem vigantol radši vůbec nedávala. Sice nesvítilo sluníčko přímo na něj (nanejvýš chvilkama na nahatý nožičky v kočárku), ale i tak se k němu záření dostalo určitě ažaž.
No jste mě tu pěkně poučili … ještěže je emimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
7.8.10 12:17
Rampepurna píše:
8-o 8-o 8-o 8-o cykoky! já to dávám rovnou do pusinky … je pravda, že někdy je to víc než jedna kapka (prostě trošku „cíknu“). Vůbec mě to nenapadlo … no tak asi chvíli vynechám a budu dávat na bradavku, uffff.
Když byly teď ty hodně slunečný dni a byli jsme hodně venku, tak jsem vigantol radši vůbec nedávala. Sice nesvítilo sluníčko přímo na něj (nanejvýš chvilkama na nahatý nožičky v kočárku), ale i tak se k němu záření dostalo určitě ažaž.
No jste mě tu pěkně poučili … ještěže je emimi.

Hele, ale Vigantol je taky na to, aby miminku srostla fontanela, takze to s tim slunickem nejak nechapu..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.8.10 12:22

Magi, díky za telefon, už ho ukládám :palec:

Tak už se od rána 3× pokakala. Normálně máme úplně opačný problém. Ale zatím to není řídký průjem. Stále míchaná vajíčka. Jinak žádná změna, budu pozorovat jestli jsou počůrané pleny a nabízet čaj. 14 dní Vigantol vynechám.

Jo a naši mi říkali, že za nás se dával vitamin D jen jednou za čas - vycucnout ampulka. A ne každý den. Tak by jí jednorázové mírné předávkování nemělo ublížit.

Jinak my jsme na UM a v tom je vitamin D taky, tak proto asi ta 1 kapka. Ale fakt co doktor, to jiný dávkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.8.10 12:23

A potom začnu dávat na dudlíku nebo na lžičku. Je fakt, že je to jistota :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
7.8.10 12:31

Je fakt, že mně upozorňovali i v lékárně, že se má Vigantol nechat rozpustit na lžičce v mléce, protože je v mléce rozpustný, že bez toho ani nemá prakticky účinek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.8.10 12:35

Právě, že mě nikdo nic neřekl. :-? Tak jsem ji před krmením, když hladově otvírala pusu kápla a pak to zapila mlíkem. Ale je pravda, že jak byla hladová, tak se mlela tolik, že to x-krát skončilo na bradičce nebo na tváři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.8.10 12:36
tamichita píše:
Rampepurna píše:
No jste mě tu pěkně poučili … ještěže je emimi.
Hele, ale Vigantol je taky na to, aby miminku srostla fontanela, takze to s tim slunickem nejak nechapu..?

Jj, je to vitamín D a dává se u nás i proto, že tu tolik nesvítí slunko (třeba hlavně v zimě a tak). Tím, že na člověka svítí slunko, tak v těle „vzniká“ vitamín D (velmi blbě a laicky řečeno) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.8.10 12:39
Petra8a píše:
Právě, že mě nikdo nic neřekl. :-? Tak jsem ji před krmením, když hladově otvírala pusu kápla a pak to zapila mlíkem. Ale je pravda, že jak byla hladová, tak se mlela tolik, že to x-krát skončilo na bradičce nebo na tváři.

My jsme to měli v příbalovém letáku :nevim: Možná není od blbce si to občas přečíst :mrgreen:

Způsob použití léku
Kojencům a malým dětem se kapky podávají na lžíci mléka nebo kaše. Nedoporučuje se přidávat kapky do dětské lahve nebo do většího množství kaše neboť tak není zaručeno podání plné dávky.
Starší děti a dospělí užívají Vigantol olej v polévkové lžíci s tekutinou. Při kapání je nutno držet lahvičku ve svislé poloze. Délku podávání určí lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.8.10 12:40
tamichita píše:
Petra8a píše:
Ahoj, dneska ráno jsem zápasila s malou, abych jí dala Vigantol. Najednou otevřela pusinku, rychle jsem zmáčkla kapátko, ale místo jedné kapičky mi jich tam spadlo minimálně 6 :-( Co teď? Stačí jen na pár dní Vigantol vynechat nebo máme vyrazit na pohotovost?
Hele, ja bych to nejak neresila, ja nasi Viktorce taky obcas kapnu vic nez by se melo :) Ale je to preci jen vitamin, neni to lek jako takovy.. tak ji proste zitra a pozitri nedas. Myslim, ze se nenajde maminka, ktera by nekapla vic nez mela, nebo na to naopak zapomnela :nevim: myslim, ze muzes byt v klidu, vzdyt ty nase miminka nejsou z cukru. Stane se jim jeste tolik veci, ze par kapek Vigantolu navic neni zadna pohroma :kytka: :pankac:

Je to sice jen vitamín, ale narozdíl od jiných se při nadbytku nevyplavuje z těla, ale ukládá. Tuším, že do jater? Nebo mohou vzniknout problémy s ledvinama. Tak proto to tak řešim 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.8.10 12:45
Angua píše:
Petra8a píše:
Právě, že mě nikdo nic neřekl. :-? Tak jsem ji před krmením, když hladově otvírala pusu kápla a pak to zapila mlíkem. Ale je pravda, že jak byla hladová, tak se mlela tolik, že to x-krát skončilo na bradičce nebo na tváři.

My jsme to měli v příbalovém letáku :nevim: Možná není od blbce si to občas přečíst :mrgreen:

Způsob použití léku
Kojencům a malým dětem se kapky podávají na lžíci mléka nebo kaše. Nedoporučuje se přidávat kapky do dětské lahve nebo do většího množství kaše neboť tak není zaručeno podání plné dávky.
Starší děti a dospělí užívají Vigantol olej v polévkové lžíci s tekutinou. Při kapání je nutno držet lahvičku ve svislé poloze. Délku podávání určí lékař.

Četla jsem ho, ale vzala jsem si k srdci jen tu větu, že se nemá dávat do lahve. A jestli to dávat na lžičku nebo přímo na jazyk mi přišlo nastejno, když to pak zapila. Jo holt příště nemyslet a dodržovat, co píšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí