Předávkování Vigantolem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
351
7.8.10 12:50
Petra8a píše:
tamichita píše:
Petra8a píše:
Ahoj, dneska ráno jsem zápasila s malou, abych jí dala Vigantol. Najednou otevřela pusinku, rychle jsem zmáčkla kapátko, ale místo jedné kapičky mi jich tam spadlo minimálně 6 :-( Co teď? Stačí jen na pár dní Vigantol vynechat nebo máme vyrazit na pohotovost?
Hele, ja bych to nejak neresila, ja nasi Viktorce taky obcas kapnu vic nez by se melo :) Ale je to preci jen vitamin, neni to lek jako takovy.. tak ji proste zitra a pozitri nedas. Myslim, ze se nenajde maminka, ktera by nekapla vic nez mela, nebo na to naopak zapomnela :nevim: myslim, ze muzes byt v klidu, vzdyt ty nase miminka nejsou z cukru. Stane se jim jeste tolik veci, ze par kapek Vigantolu navic neni zadna pohroma :kytka: :pankac:
Je to sice jen vitamín, ale narozdíl od jiných se při nadbytku nevyplavuje z těla, ale ukládá. Tuším, že do jater? Nebo mohou vzniknout problémy s ledvinama. Tak proto to tak řešim 8-)

to sice ano, ale za jednou se urco nic nestane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
7.8.10 13:38

Tak teď jsem se vyděsila - máme předepsané 2 kapky denně od narození a kapem do pusiny a malej ještě mlaská ňam ňam 8-o Tak to asi přestanem dávat.. To by měl mít teda zásoby v těle a teď je bude čerpat, no ne? Bojim, bojim :cry:

A koukám nejsem sama… :roll:
http://www.mojetehotenstvi.cz/…ol-kanavit-0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
7.8.10 13:53

A teď jsem ještě našla něco o tom, že by vůbec neměl být podávaný..
 http://www.badatel.sk/index.php?…

Asi na to prdím a už dávat nebudu. Teď v létě to určitě musí tvořit i samotné tělo ze sluníčka.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
7.8.10 14:12

Ja tedy nevím,ale já dávám Vigantol takto na lzicku kapnu 2kapky a pridam mlicko a potom teprve do pusinky nebot je to tuk a rozpustí se jen v mléku. :nevim:Necetla jsem celou diskusy ale uz to tam také někdo psal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
7.8.10 16:31

Teda, já taky kápnu přímo do pusy tím kapátkem, dělám to po koupání, jinak bych zapomněla. Zmáčknu malé trošku tváře, že má otevřenou pusinku a jen to kapátko držím nemačkám, kapička ukápne sama i bez mačkání a potom hned jdu kojit, tak snad je to v pořádku. Kdybych to kapátko zmáčkla, tak určitě se tam nakape těch kapek víc. Sleduju to a jsem si jista, že ukápne jen jedna kapka :-)

• Citovat
  • Upravit
9868
7.8.10 16:47

Taky jsem mu ho odmalička dávala na lžičku s odstříknutým mlékem a taky mi to tak pediatr řekl…
důvod o zanešení do plic neřekl, ale poslechla jsem ho.
až když už je Vojtík větší, dávám rovnou z kapátka a jemu se to líbí a drží, takže naštěstí no problemo.

jinak jednorázové předávkování podle mě taky nevadí, max. se pěkně pokadí a musí se vynechat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
renata008
7.8.10 16:58

Ahojky…no já taky kapu přímo do pusiny,malej má 2 měsíce a občas taky zapomenem,nebo kápnem nechtíc víc…Takže od teď budu dávat taky u krmení na prso.O vdechnutí jsem nevěděla.Ale mám jinou historku,když se narodila před osmi lety dcera,podával se v kapkách vitamín K no a já to malé kapala taky do pusiny a najednou v ní kapek bylo mnohem více.Měla 2 týdny a já začala panikařit,že jsem ji předávkovala a ječela na manžela ať okamžitě zmeří kolik z lahvičky ubylo.. :lol: koukal na mě a říkal a jak to mám asi udělat.. :zed: no jo laktační psychóza :zed: :-D .

• Citovat
  • Upravit
17042
7.8.10 17:02

Ano vitamin D je sice rozpustný pouze v tucích ale Vigantol mimo toho vitaminu D obsahuje i nějaké tuky a mastné kyseliny.
Takže podle mě není nutné podávat ho s mlékem, ale je určitě na místě i otázka, zda je nutné ho vůbec podávat. Já teď v létě vigantol nedávám.
Když se mi syn narodil, v říjnu, nebylo venku téměř žádné světlo. Jen zataženo a skoro tma, tou dobou to opodstatnění mělo, ale v letních měsících si vitamin D tělo vytvoří dle potřeby.
A pokud by mé dítě bylo od začátku na UM, ve kterém je vitaminu D dostatek, asi bych Vigantol nedávala vůbec.
Ale to je pouze můj přístup :wink:

Jinak na původní téma - myslím, že 6 kapek toho vigantolu určitě dítěti neublíži a taky bych 14 dní poté vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
7.8.10 17:15
Bayuska píše:
Ano vitamin D je sice rozpustný pouze v tucích ale Vigantol mimo toho vitaminu D obsahuje i nějaké tuky a mastné kyseliny.
Takže podle mě není nutné podávat ho s mlékem, ale je určitě na místě i otázka, zda je nutné ho vůbec podávat. Já teď v létě vigantol nedávám.
Když se mi syn narodil, v říjnu, nebylo venku téměř žádné světlo. Jen zataženo a skoro tma, tou dobou to opodstatnění mělo, ale v letních měsících si vitamin D tělo vytvoří dle potřeby.
A pokud by mé dítě bylo od začátku na UM, ve kterém je vitaminu D dostatek, asi bych Vigantol nedávala vůbec.
Ale to je pouze můj přístup :wink:Jinak na původní téma - myslím, že 6 kapek toho vigantolu určitě dítěti neublíži a taky bych 14 dní poté vynechala.

No, myslím, že fušujete lékařům do řemesla, ale každopádně je to Vaše věc.

• Citovat
  • Upravit
17042
7.8.10 18:17

Ale to je pouze můj přístup :wink:

Jinak na původní téma - myslím, že 6 kapek toho vigantolu určitě dítěti neublíži a taky bych 14 dní poté vynechala.
sieta.m píše:
Bayuska píše:
Ale to je pouze můj přístup :wink:Jinak na původní téma - myslím, že 6 kapek toho vigantolu určitě dítěti neublíži a taky bych 14 dní poté vynechala.
No, myslím, že fušujete lékařům do řemesla, ale každopádně je to Vaše věc.

Určitě jsem to nechtěla napsat tak, aby to vypadalo, že fušuji lékařům „do řemesla“. Je to o tom, jak se k tomu kdo postaví :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.8.10 19:56

Tak nakonec kakala 4×. Není to vyloženě průjem, jen mi to přijde mastnější. Jinak je čilá, čůrat čůrá.

S tím dávkováním - slyšela jsem 3 názory.
1 kapku denně
2 kapky denně
a 2 kapky ve všední dny a o víkendu nic

Tak si z toho vyberte. :nevim:

Jo a ještě někdo říká kapat celý rok. Někdo jen v zimě. A někdo přes léto jednu kapku a v zimě 2.

Takže člověk si musí říct staré známé heslo: Jak to uděláš, tak to bude správně. Protože jinak by se z toho moh zbláznit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
7.8.10 20:26

Já kapu denně 1 kapku do roka a vitamín K nedáváme vůbec je v UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
7.8.10 21:47

Jo tak mě řekla doktorka, že ho mám dávat raději do roka a půl, že je to lepší.
Dávám od malička 1 kapku denně, kromě neděle, kdy jsme dávali Kanavit.
Občas zapomenu, ale nenahrazuju to.
Jinak spoléhat se na sluníčko - no to fakt ne, zaprvý ho na sluníčku moc nenechávám, zadruhý je fakt malej a doufat, že si jeho organismus poradí a vytvoří dostatečné množství déčka a nebude mít křivici… … raději poslechnu doktorku, která sama má malé děti a věřím, že ví, co říká :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
7.8.10 21:54
obrazek píše:
Jo tak mě řekla doktorka, že ho mám dávat raději do roka a půl, že je to lepší.
Dávám od malička 1 kapku denně, kromě neděle, kdy jsme dávali Kanavit.
Občas zapomenu, ale nenahrazuju to.
Jinak spoléhat se na sluníčko - no to fakt ne, zaprvý ho na sluníčku moc nenechávám, zadruhý je fakt malej a doufat, že si jeho organismus poradí a vytvoří dostatečné množství déčka a nebude mít křivici… … raději poslechnu doktorku, která sama má malé děti a věřím, že ví, co říká :wink:

Přesně tak :dance: :dance: a hlavně malé mimi na sluníčko nesmí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
8.8.10 00:35

Ty jo já úplně koukám mě taky nikdo neřekl,že můžu malýho vigantolem předávkovat?!? to mi doktor vůbec neřekl…no já teda taky kapala do pusinky,ale těd to budu asi dávat na lžičku,raději.Koukám,že příště už budu chytřejší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí