Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, dcera ma 4 mesice a ma velikost 68 cm myslite ze na zimu se mi vejde do 74? diky! budu prave kupovat kombinezu:D
Předpokládám, že je ještě ležící a moc pohybu v kočárku nenadělá, tak bych raději volila větší, přece jen do zimy ještě daleko…
každopádně bych vel 74 a 80 zkusila poměřit, jak moc je to ve skutečnosti rozdíl, ono totiž každý výrobce to může mít jiný.....
A vůbec, nechceš to nechat ještě na pozdějc?nebo je to nutné kupovat už ted, ono, ty děti taky rostou každé jinak…takže se to může blbě radit…Já bych to kupovala až tak v říjnu, nebo záleží i na počasí…
V zimě??? Ani omylem!!
Kombinézu použiješ třeba ještě v březnu, jestli bude chladnější… já bych rozhodně koupila větší. A pokud možno bych ji ještě nekupovala vůbec - až nastane aktuální potřeba, tohle se strašně těžko odhaduje a v tomhle věku rostou mimča nejrychleji.
Nech to „na pak“, za 3 měsíce může klidně ještě oblíkat 68, ale klidně taky 80. Navíc přesně jak píše Janete - kombinéza 74 jednoho výrobce může být klidně větší než kombinéza 80 jiného výrobce… ![]()
Jinak jestli jí musíš koupit teď, brala bych 86, jednak u ležícího (popř. sedícího) dítěte nevadí větší a jednak budeš mít jistotu, že jí bude od listopadu do března… ![]()
Příspěvek upraven 06.08.10 v 13:32
barbanek píše:
Navíc přesně jak píše Bohunka - kombinéza 74 jednoho výrobce může být klidně větší než kombinéza 80 jiného výrobce…
To sice píše Jeanette, ale já s tím plně souhlasím!
![]()
joo a jaky se Vam osvedcili cepice a rukavice na zimu pro 8mes ditko?:)
BohunkaP píše:barbanek píše:To sice píše Jeanette, ale já s tím plně souhlasím!
Navíc přesně jak píše Bohunka - kombinéza 74 jednoho výrobce může být klidně větší než kombinéza 80 jiného výrobce…![]()
Jo, už se orientuju… ![]()
Monjie - nechceš zimní čepici a rukavice fakt nechat nejdřív na říjen? Max. bych se koukla po nějaký lehký bavlněný čepičce na podzim… ![]()
BohunkaP píše:barbanek píše:To sice píše Jeanette, ale já s tím plně souhlasím!
Navíc přesně jak píše Bohunka - kombinéza 74 jednoho výrobce může být klidně větší než kombinéza 80 jiného výrobce…![]()
A já si už říkala, odkud se to tam vzalo
![]()
![]()
Rukavice žádné, měli jsme kombinézu se zavřenými rukávky. Jinak si všechny sundavala.
Čepice hlavně zavazovací pod bradou a takové, které jdou přes ouška, jsou jakoby „vykrojené“, jestli mi rozumíš. Takové ty na způsob „beranice se svěšenýma ušima“…
supr:)) jj tak o tu presne hraju na aukru .. s tema beranima usima.. jsou 2× a ta kombineza:D
Moje červnová dcerka „chodila“ v zimě takto… ![]()
(kombinéza má velikost 80, ale já mám velké děti)
Příspěvek upraven 06.08.10 v 13:57
kombinézu určitě větší. Dcera měla jednu ze začátku v ní hodně plavala, ale díky tomu že jen ležela tak to bylo fuk, nebo mě teda určitě. A na jaře už jí byla knop takže jsme jí aspoň užily fakt celou zimu. Rukavice jsme měli jen takové fleecové anebo od kombinézy, taky si je pak už sundavala. A čepici bych nechal ana později to se blbě odhaduje i přes net. já raději zkouším, ne každá malé sedí. A dooporučuju na tkaničky to rozhodně. ![]()
BohunkaP píše:
V zimě??? Ani omylem!!Kombinézu použiješ třeba ještě v březnu, jestli bude chladnější… já bych rozhodně koupila větší. A pokud možno bych ji ještě nekupovala vůbec - až nastane aktuální potřeba, tohle se strašně těžko odhaduje a v tomhle věku rostou mimča nejrychleji.
Souhlas. Mám teda dva kluky, a i z okolí je jistá zkušenost, že kluci rostou trošku víc, ale tipla bych, že tu 74 oblíkneš už na podzim! A u kombinézy je třeba počítat s tím, že pod ní něco navlečeš … Klíďo bych koupila o číslo větší. Chodit asi ještě nebude, takže to, že jí to (možná) bude volnější, vadit nebude … rukavice a nohavice kdyžtak ohrneš, a bříško bude mít jak v peřině ![]()
Souhlas i s čepicema. Jindra nosí prakticky nenošené kousky po Járovi a neteři - oběma prostě neseděly … takže za mně doporučuju prostě do obchodu a zkusit nasadit. I kdyby týden před vypuknutím mrazů ![]()