Bačkůrky???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10052
6.8.10 12:27

Bačkůrky???

Ahoj mamky,

klárka se minulý týden začala stavět v postýlce, u gauče o stůl, no prostě o všechno kam dosáhne, před pár dny už zkouší dělat první krůčky kolme nábytku, tak mě napadlo jestli bych už neměla pořídit takové ty bačkůrky s pevnou podrážkou? Nevím ale, jestli není ještě brzo?

díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2977
6.8.10 12:33

Podle mě stačí protiskluzové ponožky či punčošky. Bačkůrky bych ještě nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.8.10 12:34

O bačkůrkách a vůbec botičkách už se tu párkrát diskutovalo.Sama jsem si nechávala poradit.Blbý je, že co člověk (i doktor) to jiný názor.Já jsem malý začla dávat bačkůrky až když víc chodila než lezla.Jinak se jí ty bačkůrky pletly.Dobrý jsou takový ty otevřený, ať nožka větrá.My máme Pegresky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
6.8.10 12:35

Ahoj , řešila jsem to s kamarádkou fyzioterapeutkou a pevné botičky se mají dávat až když dítě převážně chodí (samo).Do té doby jsou vhodnější protiskluzné ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
6.8.10 12:36

Ahoj, my je pořizovali když začala malá capat víc, jako za ruce a tak, ale taky jsem měla ve fázi co jste vy teď hrozné dilema kdy je malé dát. Jenže jsem se zas dočetla, že se botičky nemají uchvátat, takže dokud se jen stavěla u nábytku tak byla jen v ponožkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
6.8.10 12:40

no já jsem dávala malýmu už do chodítka máme totiž všude dlažbu ale jinak vesměs jsem dávala protiskluzové ponožky,když byl menší tak mi je stejně furt sundával. Nebo jsem ještě dávala capáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
6.8.10 12:55

když je teplo tak jí nechávám na boso, o ty nožky se může hezky zapřít, jinak dávám protiskluzový ponožky jak píšete, ale ty stejně docela kloužou

tak ty bačkůrky necháme na později

kdy vaše děti už udělaly nějaké krůžky bez držení, od téhle fáze??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.8.10 13:03

Nám se malá začla stavět taky kolem 9 měsíců, za další cca měsíc chodila za ručičky, ale úplně sama až v roce.Lepší je děti moc nenutit a schválně nepouštět,ale třeba posílat mezi sebou, dávat zajímavou hračku na protější židličku atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
6.8.10 13:06

jj to jí dělám, vždycky dám někam hračku, a aby se pro ní dostala sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
6.8.10 13:20

Mates obchazel nabytek vic jak 2m po postaveni. Pomohlo, ze si pred sebou zacal strkat jidelni zidlicku, aktivni choditko sice mame, ale je na nej moc rychly a nemuze se o nej oprit.
Asi zlom je mezi dobou, kdy chodi kolem nabytku bokem a kdy zacne chodit rovne dopredu. Nicmene dite se muze bat, takze i to, ktere je schopne fyzicky jit samo, tak se drzi a naopak to, ktere ujde jen par metru jit za ruku nechce :lol:

K botickam bylo asi receno vse, protskluzove ponozky jsem videla v jednom obchode takove vymakanejsi, ze nemeli jen ty „puntiky“, ale celou jako podrazku, ale bylo to cele mekke, srovnatelne treba s kozenym capackem. Jen meli jen velkou velikost, tak jsem ani nepatrala dal, nam staci zatim ty protiskluzove z tesca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
6.8.10 13:37

nam zacala mala chodit kolem nabytku kolem 7-8mesice,ale sama chodit zacala az kolem prvnich narozenin. Ale to uz chodila celkem bravurne :-). Jinak jsme nechavali jen ponozky a ven(jako do krouzku apod…) jsem koupila kozene capacky - proste uplne mekka podrazka a vse kolem. Pkene drzely na noze(cena ale byla kolem 600,–). V roce dostala prvni boty,ale jeste ne uplne tvrde(tvrda podrazka,ale kolem mekke) a druhe boty uz mela klasicke pevne vsude..ale to uz chodila fakt perfektne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
6.8.10 14:08

Ahojky syn už je tohle dobou nosil,když se stavěl a chodil kolem nábytku,ale on začal velmi brzo chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí