Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám dítko červnové,měli jsme 80tku-na začátku mu byla větší,ale vydržela až do jara.Lépe se pod to obléká oblečení a vůbec se líp obléká.No a ty budeš mít dítko na zimu ještě o dva měsíce starší,než jsem měla já.
Monjie píše:
Holky, dcera ma 4 mesice a ma velikost 68 cm myslite ze na zimu se mi vejde do 74? diky! budu prave kupovat kombinezu:D
Ja myslim, ze by jsi mela vzit minimalne 80ku. Nejen, ze kombinezu bude nosit az do brezna, ale hlavne pod ni budes chtit dat svetr, mikinu… a miminko by se melo citit pohodlne ![]()
BohunkaP píše:
Moje červnová dcerka „chodila“ v zimě takto…
(kombinéza má velikost 80, ale já mám velké děti)Příspěvek upraven 06.08.10 v 13:57
Taky mám velké děti ![]()
Náš 7týdenní Pavel se stěží vejde do 68 a kamoščina o týden starší dcera obléká stále 56. V tomto ti asi nikdo neporadí. Každé dítě je jiné. Včera jsem koupila pro malého tepláčky v Tescu pro 3-6měsíců a hrůzou jsem doma jistila, že jsou mu malé ![]()
Ale být tebou, tak 74 bych určitě nekupovala! to bude v zimě malé nebo tak tak ![]()
Omlouvám se zakladatelce ![]()
jestli se můžu zeptat…čekám první mimčo na konci září a taky mám koupenou kombinézu (podobnou jako tady na fotce) jen mi není jasné, jak moc pod to do kočárku ven oblékat. Stačí „jen“ třeba bodýčko s dlouhým rukávem, tepláky, tu kombinézu, když v kočárku je fusak a ještě ten kočárkový fusak-kryt (nevím jak se to jmenuje
) když venku nebude úplně mrznout? Z toho mám největší strach, že nebudu umět prcka obléknout jak už doma tak ven ![]()
barique píše:
Omlouvám se zakladatelce
jestli se můžu zeptat…čekám první mimčo na konci září a taky mám koupenou kombinézu (podobnou jako tady na fotce) jen mi není jasné, jak moc pod to do kočárku ven oblékat. Stačí „jen“ třeba bodýčko s dlouhým rukávem, tepláky, tu kombinézu, když v kočárku je fusak a ještě ten kočárkový fusak-kryt (nevím jak se to jmenuje) když venku nebude úplně mrznout? Z toho mám největší strach, že nebudu umět prcka obléknout jak už doma tak ven
To záleží na tom, jaké bude venku počasí a hlavně na tom, jak teplé jsou ve skutečnosti ta kombinéza a fusak.
Jinak já se řídila tím, že malé miminko oblékáš podle sebe + jednu vrstvu navíc. Takže když já měla triko, svetr, bundu, tak mimi mělo triko, svetr, kombinézu + fusak v kočárku (mám hodně teplý)…
Bohunko, přesně tak ![]()
I když ty pak zpocená a popadajíc dech tlačíš kočár neprojetým sněhem a shazuješ postupě ze sebe vrstvy oblečení, miminko nehybně leží v kočárku a nemá se jak zahřát. ![]()
Jo, a k těm velikostem - holky tak se vám vždycky oblečení po prvním vyprání o něco srazí? Mně teda berou šichni čerti. KOupím něco o číslo věší, aby to dítě mohlo nosit déle, a po vyprání jistím, že mu to je akorát a za chvíli budu muset kupovat nové
(Peru max naa 40, ale asi sušička udělá své
).
barique píše:
Omlouvám se zakladatelce
jestli se můžu zeptat…čekám první mimčo na konci září a taky mám koupenou kombinézu (podobnou jako tady na fotce) jen mi není jasné, jak moc pod to do kočárku ven oblékat. Stačí „jen“ třeba bodýčko s dlouhým rukávem, tepláky, tu kombinézu, když v kočárku je fusak a ještě ten kočárkový fusak-kryt (nevím jak se to jmenuje) když venku nebude úplně mrznout? Z toho mám největší strach, že nebudu umět prcka obléknout jak už doma tak ven
Poprve i po druhe nebudes vedet a budes mit strach jestli mu neni zima, vedro, ale vyzkousis a priste budes vedet. V 6nedeli prcka zacni pomalicku otuzovat doma, oblec ho jako byste sli ven a otevri na nej okno a po par dnech vyrazte, kdyz mu das bodycko s kratkym rukavem, na to overalek, kombinezu a jeste fusak, tak mu zima nebude ani omylem. Zase si ho nerozmazli, at pak neni porad nemocne… navic bude zachumlane v kocarku, kam na nej nefuci. Obecne plati, ze 1vrstva vic nez matka… je lepsi obleci vice tensich vrstev, ktere muzes vyslekat dle potreby, nez mu dat 2poradne tluste… taky to poznas podle toho jestli ma teply/studeny nosik
Neboj, resily jsme to vsechny a nakonec jsme na to vsechny prisly ![]()
lulje píše:
Bohunko, přesně tak
I když ty pak zpocená a popadajíc dech tlačíš kočár neprojetým sněhem a shazuješ postupě ze sebe vrstvy oblečení, miminko nehybně leží v kočárku a nemá se jak zahřát.Jo, a k těm velikostem - holky tak se vám vždycky oblečení po prvním vyprání o něco srazí? Mně teda berou šichni čerti. KOupím něco o číslo věší, aby to dítě mohlo nosit déle, a po vyprání jistím, že mu to je akorát a za chvíli budu muset kupovat nové
).
Kde nakupujes obleceni? Ja peru i na 95 ( jak co ) jinak na 60 aby to bylo fakt ciste a nesrazi se mi to ![]()
tamichita píše:lulje píše:Kde nakupujes obleceni? Ja peru i na 95 ( jak co ) jinak na 60 aby to bylo fakt ciste a nesrazi se mi to
Bohunko, přesně tak
I když ty pak zpocená a popadajíc dech tlačíš kočár neprojetým sněhem a shazuješ postupě ze sebe vrstvy oblečení, miminko nehybně leží v kočárku a nemá se jak zahřát.Jo, a k těm velikostem - holky tak se vám vždycky oblečení po prvním vyprání o něco srazí? Mně teda berou šichni čerti. KOupím něco o číslo věší, aby to dítě mohlo nosit déle, a po vyprání jistím, že mu to je akorát a za chvíli budu muset kupovat nové
).
Týýýý jo!!! Na 95 peru jen plínky nebo bílé ručníky a ložní prádlo. Na 60 spodní prádlo, které to snese, a světlé věci na miminko. Jinak peru všechno na 40. No nakupuju třeba CaA, Tesco, HaM, včera ZARA… a právě v té ZARA jsem včera malému koupila tepláčky, které mají na cedulce 30. A fakt už mám strach vyprat je na 40 a hodit do sušičky, protože z velikosti 74 rázem bude 68 ![]()
Ale problém bude asi fakt víc než v praní, tak v tom sušení, i když se snažím sušit na nejnižší teplotu. ![]()
lulje píše:
Ale problém bude asi fakt víc než v praní, tak v tom sušení, i když se snažím sušit na nejnižší teplotu.
Taky nakupuju v C&A a Tesco, tu Zaru zkusim
diky za tip a zatim se mi nic nesrazilo.. max. obarvilo, ale to je tim, ze jsem trdlo
ale nemam susicku, takze ono to mozna bude i tim…
Peru na vysokou teplotu, protoze jsme zacali s prikrmama a vsechno je od mrkve :/
lulje píše:
Ale problém bude asi fakt víc než v praní, tak v tom sušení, i když se snažím sušit na nejnižší teplotu.
Taky tipuju problém v tom sušení, mně se zatím nic moc nesráží… ![]()
A s tím sněhem jsi mi připomněla loňskou zimu, Marek je listopadový, tak jsme si to vyžrali se vším všudy ![]()
Určitě to bude sušením. Přdtím se mi taky nic nesráželo, ale teď z toho dost šílím, když koupím něco, co je dětem akorát, a po vyprání a USUŠENÍ mají z normálních kalhot tříčtvrťáky a pod ![]()
Souhlasim s obecnym nazorem, ze 74 bude mala..nebo ne na celou zimu. Urcite min. 80.
Syn ma momentalne 8m a 71cm…na zimu mam koupenou kombinezu vel. 86. Dokud deti nechodi, je jim jedno, ze v tom plavou a kupovat vic kombinez na zimu se sakra prodrazi ![]()