Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mám skoro 5měsíční holčičku a když je na bříšku a pase koníky tak za chvilku začne hejbat nožičkama o sebe a když jí ty nožičky držím tak se odráží a plazí se, dokáže se odplazit(nebo jak tomu mám říkat) i určitě půl metru, pak už jí to nejde, už asi nemá sílu tak se začne vztekat tak jí rychle obrátím na zádíčka. Nedělá to pořád ale tak 2× za den a řekla bych že jí to jde čím dál tím líp, je rychlejší. Nevím jestli jí v tom podporovat nebo raději otočit na bříško, není na to ještě malá
?
Ahoj. Myslím že malá na to určitě není, pokud na to má sama sílu tak jí nech. ![]()
Ahoj,já bych jí nechala
gratuluji k šikovnému mimi,to my jsme se začali plazit až v 7-8 měsíci ![]()
Děkuju moc, já jen aby si tím nějak nekazila zádíčka. Ona se moc snaží, ale nedokáže ještě zvednout zadeček takže se nemá o co pořádně opřít aby se posunula, ale když jí dám ruce k nohám tak se o ně odráží, dneska se takhle odplazila z deky na hrací deku:-) nebo se takhle odplazí k hračce.
Pettule, moje kamarádka holčičce brzký přetáčení a plazení zakazovala a držela jí násilím na zádech. A výsledek? Ochablý svalstvo a ve výsledku musely chodit na rehabilitace a doktorka přikládala velkou váhu tomu právě nepřirozenýmu vývoji.
Ona k tomu přistupovala stylem … " v knížce psali, že až…". Tak jí určitě nech, ona nebude dělat nic, na co není připravená ![]()
Ahoj tak my mame 3mesicneho chlapecka a taky kdyz je na brisku se snazi zaprit o neco a posouva se ale i zveda hlavu,zadecek a taky sem rada ze je pohyblivej ale mam i strach aby jsem tym neublizili ma jen3mesice ale je moc akcnej.Dokonce se stavi na nohy jsem na prasky ale co nadelame nekdo je sikovnejsi a nekdo ne a co je lepsi to nam nikto nerekne,protoze kazdy ma na vyvoj ditete jiny nazor dr,rodice,tety a babicky taky.tak pekny zazitky s mimcem Jaruska a Marecek pa
Peťťule píše:
Děkuju moc, já jen aby si tím nějak nekazila zádíčka. Ona se moc snaží, ale nedokáže ještě zvednout zadeček takže se nemá o co pořádně opřít aby se posunula, ale když jí dám ruce k nohám tak se o ně odráží, dneska se takhle odplazila z deky na hrací deku:-) nebo se takhle odplazí k hračce.
Pokud se na to sama cítí tak si tím zádíčka a nic jiného určitě nezkazí.
Kdy se mi malá začala plazit už nevím ale lézt po kolínkách začala začátkem 7 měsíce, předtím se plazila několika způsoby a pérovala na kolínkách a to nějaký čas taky zabralo. Takže se neděs,řekla bych že v těch 5 měsících to není nic neobvyklého. ![]()
Peťťule, já myslím, že je to v pořádku.
Asi bych jí teda moc často ty nožičky nedržela, aby se naučila zapírat i jinak.
Adámek se začínal plazit taky nějak od toho 5. měsíce, ale chvíli mu trvalo, než to vypracoval. Potom začal pérovat na kolínkách, tak jsem myslela, že začne konečně lézt po čtyřech, ale nic. Plazil se jak raněný voják celé tři měsíce. A i teď, když už umí lézt po čtyřech a obchází nábytek, stejně plazení převažuje a je to jeho nejoblíbenější styl, jak se rychle někam dostat.
Když se prý mimina naučí plazit,tak se jim pak nechce líz
Náš taky péroval na kolínkách,a teď se spíš jakoby snaží zvednout.Ovšem ho musí něco moc silně zajímat ![]()
Peťťule, taky si mylsím, že je to v pohodě
Náš malý má skoro 4 měsíce, pokaždé, když je na bříšku odráží se nohama, pořád se rve do sedu, jakmile ho zvednu k sobě stoupá si… ![]()
Nechat,Petřík lezl než měl 4 měsíce,protože neměl ještě 2 měsíce a už se přetáčel,teď už stojí a pomaličku krokuje kolem stolu,židle a tak.
Každé mimi je jiné,vývoj nezastavíš ![]()
Dcera tak rychlá nebyla,Lukášek to samé co Petřík.
Je to spíš zápřah pro mě ![]()