Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
S tím asi nic neuděláš, moje máma byla při žloutence tak hotová, že ani nedokázala uplést vánočku a musela pak jít hned spát. A trvalo to dlouho. Asi tři měsíce. Pak se jí játra srovnaly, ale léky stále musí brát a už to nikdy nebude dobrý. Únava ale odešla.
Tělo bude potřebovat čas na rekonvalescenci. Zkus ale brát třeba aspoň hořčík, možná na únavu trochu pomůže.
Ahoj, před měsícem jsem se léčila se špatnými játry (nakonec se přišlo na ohnutý žlučník a nejspíš špatný odtok ve žlučových cestách, kameny nemám), měla jsem výsledky jak vyschlastaný chlap a játra zvětšená. Byla jsem asi 3 týdny doma. Teď semi jaterní testy zlepšily, nicméně na záchod lítám po každém jídle a tak jedenkrát týdně mě chytí žlučníková kolika - dřív jsem na to vůbec netrpěla. Podle MUDr. si mám vychytat dietu, co mi vyhovuje, dělá to prý ten patvar žlučníku. Ale k věci, spím hodně a jsem stále strašně unavená, i jako kdyby mi vynechávala hlava. Je pravda, že se neumím zastavit a jen sedět, neustále musím něco dělat. Mám sklony k perfekcionismu a určitě i nějakou lehoučkou formu OCD, mám vše doma seřazené a vytírání, koupelna a záchod je rutina každý den. Naprosto neskutečně mě bolí trapézy, nevím, jestli je to stres? Zajímá mě, jak s tím bojovat.