Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer všem, chtěla bych se zeptat zda mate podobné zkušenosti nebo nějaké rady. Poslední dobu pozoruji vypadávání vlasů v dost velké míře a jsem z toho vážně nešťastná:(, na vypadávání vlasů netrpím a najednou toto. Četla jsem ze jarní sezóna je vypadavací a muže padat více vlasů skrze změny v těle. Užívám vitaminy i methionin a nepozoruju účinky. Přemýšlím o vlasové mezoterapii ale nevím zda to není blbost, stačí abych si vlasy projela prsty a mam na prstech 4-5 vlasů + po bytě je všude nacházím. Posílám foto po mytí, ( vím ze jich smí být až 300 ) moc Dekuji za vaše odpovědi ![]()
Dobrý večer, aktuálně jsem na tom stejně poslední týdny všude moje vlasy, když se učešu plný hřeben a když projedu vlasy rukou taky mi pokaždé zůstane několik vlasů v ruce. Po covidu před 3 lety mi vypadala snad polovina vlasů z celého objemu. Koupila jsem si tenkrat v lékárně Biosil a pomohl, koupim ho nyní znovu.
Ano na jaře obecně padá vlasů více. Já to tak mám každé jaro a každý podzim. Vždy to pozoruji tak měsíc a potom zas po zbytek roku moc napadají. Ale pokud ty na sezóní vypadávání netrpíš tak bych se zkusila zamyslet nad příčinou. Nezhubla jsi v posledních měsících hodně? Neprodělala jsi nějakou nemoc s horečkami? Případně nějaký větší stres? V takovém případě je padání sice také nepříjemné, ale postupně se to upraví samo. Pokud si nejsi ničeho vědomá počkala bych ještě chvíli jestli to samo nepřestane. A pokud třeba během měsíce ne. Tak by to možná chtěla nabrat krev. A zjistit čím to může být. Napadá mě třeba štítná žláza.