Snižování Olanzapinu

20
5.5.24 12:47

Snižování Olanzapinu

Dobrý den, budu snižovat Olanzapin 12,5 mg na 10mg a brát ještě Depakine jako náhradu. Je tu prosím někdo, kdo snižoval Olanzapin a mohl by mi napsat, jak rychle ho snižoval? Jestli třeba ubíral po 1/4 tabletě z 5mg nebo bral méně Olanzapinu obden?
Ptám se, protože to mám hodně špatné s léky, jsem asi velmi citlivá, spoustu jich vůbecnesnáším. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9175
5.5.24 12:59
@Lucka356 píše: Více

Ahoj, já brala Olanzapin 10 mg a strašně jsem po něm přibírala, vysadila jsem těch 10 mg naráz, ale já ho nebrala moc dlouho. Na rychlosti snižování se musíš domluvit s psychiatrem, pokud jste se tedy na vysazování spolu domluvili. Jinak sama od sebe bych nevysazovala určitě. Depakine jsem taky brala, ale už dávno. Můžu se zeptat, s čím se léčíš a kolik ti je? Depakine by se totiž vůbec neměl psát ženám, které mohou otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.5.24 13:46

Je mi 58let, už kdysi mi diagnostikovali paranoidní schizofrenii, teď mi pan doktor říkal, že se u zdá, že je to spíš schizoafektivní porucha. Snižovat Olanzapin chci na jeho radu, právě ho alepsoň trochu nahradit tím Depakine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
5.5.24 14:17

Aha, tak to je ok, když to Dr. doporučil. Ale on by ti měl říct i jak rychle snižovat. Každý jsme jiný a může ti tady 100 lidí napsat, jak snižovali oni, ale třeba to na tebe bude moc rychlé…já vysadila rovnou těch 10 mg a ok, ale prostě je to individuální… Ale Depakine je stabilizátor nálady, Olanzapin je antipsychotikum, i když také může působit na stabilizaci nálady, některá antipsychotika se dnes dávají i za tímto účinkem. A můžu se zeptat, ty jsi po Olanzapinu nepřibírala? Jak dlouho jsi ho brala? Držím palce, ať vysazování proběhne v pořádku a ať je ti dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.5.24 14:42

Beru ho 3 roky, nejdřív jsem přibrala 9kg, ale chodila jsem do nutriční poradny a shodila jsem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.5.24 16:10

Beru ho 3 roky, nejdřív jsem přibrala 9kg, ale chodila jsem do nutriční poradny a shodila jsem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
5.5.24 16:40

Tak to je ještě ok, já přibrala po něm 5 kg za pár týdnů… brát ho roky, tak mám 1000 kg. A to se ti povedlo shodit i přes užívání olanzapinu? Já co znám lidi, kteří ho berou delší dobu, tak většinou mají tak + 25 až 30 kg po něm. A v té nutriční poradně ti udělali jídelníček na míru? Neměla jsi po olanzapinu vlčí hlad? Já chodila na obezitologii, ale nezhubla jsem nic, měla jsem si píchat Saxendu na hubnutí, ale strašně jsem po ní zvracela, takže smůla. Ale myslím si, že mí hubnutí blokoval quetiapin, 10 dní ho neberu a mám dole skoro 4 kg, asi větší část byla voda, ale i tak jsem ráda.

Tak držím palce, ať se ti podaří ho vysadit a tu rychlost vysazování bych konzultovala s psychiatrem, případně pak uvidíš, jak ti je a třeba si to nějak uzpůsobíš, ale určitě ten psychiatr a zeptat se jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí